Connect with us

Draft

Nem most lett igazán elrontva – Texans draftértékelő

A Texans az utóbbi időben sokat szerepelt a médiában, mert Bill O’Brien munkásságának köszönhetően célkeresztbe került a gárda. Az elmúlt egy év történései miatt kevés választása volt a csapatnak, de nem is igazán sikerült ezeket jól felhasználni.

 

Az első körben nem volt jelenése a csapatnak, mert a Laremy Tunsil trade keretében a Miaminál volt a választási joguk, így érdemes azt megvizsgálni, hogy Tunsil mennyire vált be a csapatnál, illetve mit tudtak volna kezdeni az első körrel. A veterán tackle kétségtelenül nagy erősítés a csapat számára, de annyit nem ért, amennyit a Texans adott érte. Valamint pont a draft előtt kapta meg minden idők legnagyobb tackle fizetését, évi 22 millió dollárt, ami 4 millió dollárral volt több, mint az eddig legtöbbet kereső játékosé a posztján. Ezek fényében nem igazán lehet jelesre értékelni ezt a trade-t. Az első körben egyébként a top takcle-ök már kimentek mire a Texans pickje következett volna, de bőven volt még kezdő szintű játékos a boardon. Ezt összegezve azzal, hogy jövőre nem lesz első két köre a Texansnak, ismét megállapítható, hogy túl sokat fizetett a Miaminak.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

 

 

A második körben aztán már húzott a csapat és kisebb meglepetésre a defensive line közepét erősítették meg Ross Blacklock kiválasztásával. A TCU játékosa nagyjából megfelelő értéken érkezett, de igencsak kérdéses a szememben, hogy egy enyhén projekt DT volt-e a legnagyobb need első kör hiányában. Blacklock pass rush repertoárja és technikája még fejlesztésre szorul és hiába atletikus, tehetséges, nem lesz az első években akkora befolyással a játékra, hogy nagyon pozitívan tudjak tekinteni erre a választásra. Arról már nem is beszélve, hogy így sokkal fontosabb posztokat, mint például a cornerback hanyagolt el a gárda.

 

A következő körben aztán érdekes eseménynek lehettünk szemtanúi. Elvileg a Lions és a Texans megegyezett egy cseréről, de az utolsó pillanatban a Lions mégis visszalépett. Ennek következtében a Texans választani kényszerült és nem voltak elégedettek. Bill O’Brien például hangot is adott az elégedetlenségének, amit a Lions vezetősége például nem értett. A választás ennek megfelelően nem is lett telitalálat, Jonathan Greenard érkezett, aki jókora reachnek számít.

 

A poszt talán rendben van, mert Edge játékosra szüksége volt a Texansnak, bár itt is felvetődhet a kérdés, hogy miért nem a lyukas corner sorba húztak, mert több játékos is volt még értéken. Greenard egyébként nem túl atletikus, az első néhány lépésével nem fog nyerni, így kérdéses, hogy a Texans rendszerében megtalálja-e valaha a kezdő szerepkört.

 

 

Az utolsó napon már igyekeztek menteni a menthetőt, de ekkor már kicsi eséllyel lehet instant kezdő játékosokat találni. A negyedik körben abszolút a needeké volt a főszerep, de egyben jó fit játékosokat is találtak. Az első választással Charlie Hack érkezett, aki hasonló profilú offensive tackle, mint Tunsil vagy Howard, így rotációban szép lassan beépülhet és lehet a jövő embere. Nála is nagyobb találat John Reid, aki egy igazán jó zone corner, így a Texans rendszerébe kitűnően illik. Amiért ilyen sokat csúszott, hogy emberezésben nem sok tapasztalata van, de ha ügyesen használja a Texans, akkor nem jönnek ki a gyengeségei.

 

Az utolsó választás jogával aztán Isaiah Coulter érkezett, aki egy ötödik körös elkapóhoz képest nagyon jó méretekkel és atletikussággal rendelkezik, de mivel kis suliból jön, ezért nem igazán találkozott erős ellenfelekkel és a technikáján, útvonalfutásán is van mit javítani. Itt érdemes még megemlíteni, hogy a második körben lett volna még egy választása a Texansnak, de azt a draft előtt pár nappal a Rams kapta meg Brandin Cooks játékjogáért cserébe. Cooks kétségtelenül jobb játékos, mint a második körbe csúszó elkapók és rögtön a csapat segítségére lesz, ellenben jóval többet is kell fizetni neki.

 

 

Összeségében ismét nem végzett kimagasló munkát O’Brien, nem helyezte előtérbe a posztok fontosságát, így például az első két választásával akár kezdő corner tehetségeken nézett keresztül, valamint egy meghiúsult trade miatt belenézett egy őrült nagy reachbe is. A Tunsil és Cooks csere miatt nem volt sok értékes pickje a draft elején, ezt pedig a Texans pénzügyi helyzete bánhatja a következő években.

Értékelés: C

[/ppp_patron_only]

13 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Debreceni József
Debreceni József
2020-04-29 09:30

Már Blacklock is érdekes pick volt de azt meg lehet magyarázni, de Greenard tényleg wtf volt. Ennek az embernek nincs B-terve ilyen esetekre? A cb pick meg kicsit későn jött, ráadásul én nem látok többet benne mint a zoknikirály Charles James II-ben annó. Nem elég hogy az offseason bohócai voltunk, a draftunk is a leggyengébbek között volt. Még szerencse hogy a sajtfejűek kerültek most reflektorfénybe.

acsdav2
acsdav2
Reply to  Debreceni József
2020-04-29 23:58

A csapat hosszútávú jövője érdekében reménykedni kell benne, hogy nem jön össze a PO idén és akkor repül O’Brien. Egyszerűen nincs jó döntése a palinak. Szerencsére a Colts idén erősnek ígérkezik és talán a Titans is szinten marad. Eddig az eredmények miatt nem menesztették, mert azok voltak. De ha nem lesznek akkor nem létezik, hogy ne vágják ki.

Debreceni József
Debreceni József
Reply to  acsdav2
2020-04-30 05:35

Ebben bízok én is, akármennyire hülyén hangzik már tavaly is azért szorítottam év végén hogy ne jussunk be a playoffba. A legjobb az lenne ha mind a Titans, mind a Colts megelőzne, de még a Jags is ott lenne Minshew-al és küzdenie velünk a harmadik helyért a csoportban. Talán akkor észbe kap Cal McNair és kivágja ezt a kuruzslót, a papjával együtt.

acsdav2
acsdav2
Reply to  Debreceni József
2020-04-30 10:31

A Jags nyilván nem fog megelőzni azzal a pusztulmány kerettel :D De annyira most a Texans se rossz az a gond. Az elkapó fegyverek mélyítése jól sikerült. Cooks,Cobb, David Johnson trió jó lehet. Ennek ellenére szerintem a Colts óriási favorit. Bár Rivers nem tudom, hogy bírja majd ezt a nyomást, hogy most vagy soha elven kell játszani.

Debreceni József
Debreceni József
Reply to  acsdav2
2020-04-30 11:57

Cooksnak annyi agyrázkódása volt már hogy azon csodálkoznék ha eltalál Houstonba. David Johnson pedig évek óta nem találta meg a régi formáját, még egy Kenyan Drake is kitúrta. Én nem látom azt hogy NUK (és Carlos Hyde) nélkül ez a keret erősebb lenne.
A Colts mindenképpen erősebb lett de nekem most a Titans a favorit a csoportra. Texans max harmadik lesz, hátha kivágják BoB-t.

acsdav2
acsdav2
Reply to  Debreceni József
2020-04-30 12:23

1.Nem létezik, hogy Tannehil még egyszer így játszik. :) Illetve Henryt is agyon hajtották. Szerintem a Titans a szokásos 8-8/9-7-re lesz jó. A Colts nálam 3.helyen van az AFC-ben. Ha a fal jó lesz Taylor szét fut mindenkit, Rivers meg feléleszti a tavaly halott passzjátékot.
2. DJ a passzjátékban jól kezdett tavaly, aztán valamiért nem használta már KK. Cooks 2 meccset hagyott ki az utóbbi 5 évben. Nem hiszem, hogy olyan sok agyrázkódása lett volna. Stills, Fuller, Cobb, Cooks, a két DJ. Mélység van, meglátjuk O’Brien tudja e használni.

katonadani
Reply to  acsdav2
2020-04-30 12:35

5 agyrázkódása legalább volt már Cooksnak karrierjében, ebből 2 tavaly, meg asszem még kettő két éve

acsdav2
acsdav2
Reply to  katonadani
2020-04-30 13:27

A SB-ra emlékszem. Ott Jenkins csúnyán lemészárolta. De tavaly, hogy volt 2 ha egymás után hagyott ki 2 meccset a Bengals elleni meccs után? Egy meccs szinte kötelező kihagyással jár agyrázkodás esetén.

Debreceni József
Debreceni József
Reply to  acsdav2
2020-04-30 12:54

Cookst a Texans szurkolók Amerikában csak Mr. Agyrázkódásnak nevezik, nem véletlenül. Fuller szinte állandóan sérült, Cobb az egyetlen javulás, mint slot receiver sokkal jobb Coutee-nál. Stills pedig messze nem tudja NUK-ot pótolni a szélen. Duke Johnsont nem tudtuk tavaly sem kihasználni, nem is értem hogyan szeretnénk akkor David Johnsont beépíteni. És igen, a gyenge láncszem még mindig a game plan, ami ritka egysíkú, évek óta. Erre a keretre sokkal jobbat kellene, lehetne felépíteni. Jóval színesebbnek és sokkal jobban megtervezettnek, nem az hogy futás-futás-Watson magic. Ez édes kevés, ráadásul előbb-utóbb agyonütik Deshaunt is a sok scramble egyikénél.
A Titans nálam azért favorit mert Tannehill bár nem fogja hozni a tavalyit de ahhoz közel lesz, Fultonnal az amúgy sem gyenge secondary tovább erősödött, Henry meg hajtani fog a pénzért. Nagyon egységes csapatnak tűnnek, már-már kompaktabb a keret mindkét oldalon mint a Coltsé. Ők sem panaszkodhatnak, ráadásul Rivers óriási előrelépés qb fronton. Nem érzem azt hogy idén a Texans beleszólhat a csoportelsőségben, max ha valami csoda vagy sérüléshullám söpör végig a többieken.

acsdav2
acsdav2
Reply to  Debreceni József
2020-04-30 13:48

1. Az a terv, hogy shotgunban fel áll a 2 DJ Watson 2 oldalára és az ellenfeleknek fogalmuk se lesz mi történik. Lehet futás, lehet passzhoz blokkolnak, lehet útvonalat futnak. Ráadásul nem tudni melyik, mert a játékot tekintve egymás klónjai. Aztán ott lesz a kommunikációs zavar is. Hogy mondják el melyik DJ-t ki fogja? Nagy mágikus ez az O’Brien.
2. A Titans secondaryje egyáltalán nem jó. Adore Jackson az egyedüli jó játékos onnan. Max szinten tartanak Fultonnal. Henry pedig hülye lenne ha tag alatt játszana. Illetve arra se fogadj, hogy Conklint rögtön tudják pótolni.

Debreceni József
Debreceni József
Reply to  acsdav2
2020-04-30 16:00

Az a baj hogy BoB sem tudja hogy mit akar😅
Mindegy is, én most nagyon nem azt látom hogy a Texans erősebb lett, sőt, gyengébb lett, míg mind a Titans, mind a Colts fejlődött. A Jags meg, ők a Jags🙂

kc
kc
2020-04-29 09:52

A táblázat pick oszlopában lévő értékek tuti rendben vannak?

katonadani
Reply to  kc
2020-04-29 10:10

nem, hamarosan javítjuk

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x