Connect with us

Hír

TRADE: Brandin Cooks a Texansé!

A Houston Texans megszerezte a Los Angeles Ramstől az elkapó Brandin Cooksot és egy 2022-es negyedik körös picket, ezért pedig Bill O’Brien egy második körös választási jogot adott fel – írja John McClain. Ez a második körös pick egyébként a Texans sajátja, tehát az 57. összesen, nem pedig a DeAndre Hopkinsért kapott 2/40-es választási jog a Cardinalstól.

A mindössze 26 éves elkapót most harmadszor cserélik el karrierje során, a Saintsből a Patriotsba egy első- és egy harmadik körös pickért, majd egy első- és egy hatodik körös pickért a Ramsbe, most pedig egy második körösért a Texansba. Érdekes sorsa van Cooksnak, hiszen játszott Drew Breesszel, Tom Bradyvel, majd Sean McVay irányítása alatt, most pedig Deshaun Watson fog neki dobálni – ennél sokkal rosszabbat is el tudunk képzelni.

Cooks tavaly mindössze 42 elkapást, 583 yardot és 2 TD-t tudott felmutatni, a PFF adatai alapján a 86 kvalifikáló elkapóból a 70. helyen végzett a megfutott útvonalanként elért yardok mutatójában, ami jó indikátora szokott lenni egy elkapó teljesítményének. Ezen felül az utóbbi két évben négy agyrázkódása is volt, raádásul sokat is keres – idén $8 milliót, majd a következő három évben 12-13-14 millió dollárt -, így ez ismét egy elég furcsa lépés Bill O’Brientől.

Összességében a Texans tehát elcserélte Hopkinst, egy második körös picket (#57) és egy negyedik körös picket (#131) Brandin Cooksra, David Johnsonra (mindkettőnek elég magas a fizetése), egy második körös pickre (#40), egy 2021-es negyedik körös pickre és egy 2022-es negyedik körös pickre.

A Rams oldaláról ez a trade nagyon is rendben van, inkább összességében lehet kritizálni a csapatot Cooks kezelése kapcsán, ugyanis két év alatt $40,4 milliót fizetett ki neki a gárda, idén pedig $21,8 milliót nyel be halott pénzként, ami a valaha volt legtöbb egy éven belül (a rekorder Marcell Dareus halott pénzét két évre osztotta el anno a Bills).

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!