Connect with us

Szabadügynök

Üdítő a változás – Redskins FA-értékelő

Az elmúlt években a Redskins az NFL egyik legkevésbé vonzó franchise-a volt, ami egy fővárosi csapat esetében különösen kínos. Ron Rivera érkezése viszont azonnal éreztetni kezdte hatását: megfontolt igazolások, jó döntések – nem ehhez voltunk szokva.

 

Rivera a kinevezése után rögtön nekilátott a roster kitakarításához: elküldte a CB Josh Normant, a TE Jordan Reedet, a safety Kenny Ladlert, a védőfalember Chris Odomot és a WR Paul Richardsont, felszabadítva ezzel 24,5 millió dollárt. Továbbá még a piac nyitása előtt lehívta Adrian Peterson opcióját, így sok saját háztáji mozgásra nem lehetett számítani:

 

 

A szerződéssel rendelkező játékosok közül mindössze három említésre méltó távozott a csapattól. Quinton Dunbar egy kiváló corner a maga nemében, de a korábbi stáb miatt annyira megutálta a Redskinst, hogy mindenképp menni akart. Egy 5. körös pick korrekt ár érte, ráadásul 3,4 millió dollár is felszabadult a távozásával, így tulajdonképpen mindenki jól járt. Továbbá két DB-t, Coty Sensabaugh-t és Montae Nickolsont is elküldött Rivera: kettejükön összesen 2,3 milliót spórolt a gárda. Nem voltak jó játékosok, de ennyi pénzért elférhettek volna a rosteren, ezek szerint nem illettek a főedző elképzeléseibe.

 

A saját lejáró szerződésű játékosok között sem találunk nagyobb nevű távozót. Egyedül Case Keenumot érdemes kiemelni, ő egy nagyon jó csereirányító, de 6 milliót nem ért meg egy újjáépülő csapatnak. Illetve örülhetnek Washingtonban, hogy az előzetes tervekkel ellentétben nem küzdöttek Ereck Flowers játékjogáért, a Dolphins az idei FA egyik legrosszabb döntését hozta, amikor 10 milliós fizetést ajánlott a bukott falembernek.

 

Legfontosabb érkezők/maradók

 

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!