Connect with us

Draft

A bajnok megengedhet egy kis luxust – Chiefs draftértékelő

Nagyon visszafogottan és csendesen építkezik a bajnok, úgy tűnik nagyon is tudják mit akarnak a következő években és egyáltalán nem kapkodnak. Ez jellemző volt a draftjukra is, ahol nem feltétlenül az ordító needjeiket tartották szem előtt, hanem inkább a csapatba illő játékosokra vetettek szemet.

 

Ha megnyered a bajnokságot akkor nem szemezgethetsz a legjobb játékosok között, így két dolgot tarthatsz szem előtt. Vagy rámész az egyértelmű needjeidre vagy bizonyos szempontból még veszélyesebbé teszed magad. A Chiefs inkább ez utóbbit választotta. Kettő egyértelmű hiányposzt volt a csapatnál, a cornerback és a belső linebacker pozíció. Ezen kívül még a belső támadófal és a futó poszt volt bizonyos szempontból szükséglet, de ha tisztán a jövő évet nézzük, akkor mindkét helyen megvoltak aránylag korrekt kezdőkkel, ráadásul az offense így is ligaelső számokat tudott produkálni.

 

1/32 Clyde Edwards-Helaire, RB

 

Éppen ezért tűnt valószínűnek, hogy a Chiefs a corner posztot fogja favorizálni az első körben, de aztán a draft úgy alakult számukra, hogy megengedtek maguknak egy luxuspicket. A 32. választással ugyanis az LSU futója, Clyde Edwards-Helaire érkezett. Ez kisebb meglepetést okozott, de ha megnézzük az előjeleket és a logikát a választás mögött, akkor nagyon is magyarázható döntés született. Belső linebacker és belső támadófalember egyáltalán nem volt értéken ekkor, így ki is húzhattuk a listáról, hogy ide érkezzen valaki. A futó poszt mellett tehát a corner volt az egyetlen valid opció, de az első körben számtalan CB-t választottak ki a csapatok és valószínűleg a Chiefs nem talált séma fit játékost magának, így inkább úgy döntött, hogy megadja a kegyelemdöfést az ellenfelek védelmeinek.

 

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!