Connect with us

Érdekességek

A Chiefs járt a legjobban, a Broncos a legrosszabban a pihenőnapokat tekintve

Tegnap kijött az NFL 2020-as menetrendje, ami nagyban kedvez a címvédő Kansas City Chiefsnek, egy szempontból legalábbis biztosan. Ugyanis Mahomesék jártak a legjobban az aktuális ellenfelekhez viszonyított pihenőnapokat tekintve.

Hogy mit is jelent ez? Nézzünk egy egyszerű példát. A Chiefs nyitja a szezont csütörtökön, majd a második fordulóban a Chargersszel csap össze vasárnap. Mivel a Chargers az első fordulóban vasárnap játszik, így a Chiefs három nappal többet pihenhet náluk a második forduló előtt. Összességében a szezonban a Chiefs az ellenfeleinél 10 nappal többet pihenhet majd – Lee Sharpe számolása alapján.

A Chiefs esetében egyébként nem bonyolult végignézni ezzel a szemmel a szezont, ugyanis egyetlen egyszer sem lesznek “pihenési hátrányban”, hiszen nem találkoznak bye weekről érkező csapattal, ellenben amikor Mahomesék pihennek, akkor a következő héten +7 napnyi pihenőjük lesz a Raiders elleni meccsre, így ki is jött a +10 nap.

A Chiefs mellett jól járt egyébként a Titans (+9), a Bills (+8), a Redskins (+8), a Texans (+7), a Bears (+6) és a Browns is (+6). Ilyen szempontból a legrosszabb sorsolást a Broncos kapta, Lockék ugyanis 13 napos pihenési hátrányban lesznek a szezon során. A második legrosszabb dolga a Bengalsnak van (-11), majd a Packers, a Chargers és a Buccaneers következnek (-8).

A teljes listát itt tekinthetitek meg:

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!