Connect with us

Érdekességek

A Dolphins mindhárom irányítója többet keres, mint az elmúlt két év MVP-je

Az NFL-ben nincs értékesebb egy újonc szerződéssel játszó franchise irányítónál, hisz ekkor lehet a legerősebb keretet összerakni. A 2018-as szezon és a tavalyi Super Bowl MVP-je, Patrick Mahomes mindössze évi 4,1 millió dollárt keres, a 2019-es idény legértékesebb játékosa, Lamar Jackson pedig csak 2,3 millió dollárt. Egyikük sem fér be a top 35 legjobban kereső QB közé, a Dolphinsnak például három irányítója is többet vihet haza.

Az újoncszerződések fixek és a fizetési sapkától függnek, így lehet az, hogy a 2017-es draft 1/10-eseként Mahomes kevesebbet keres, mint a 2018-as 1/10-ese, Josh Rosen (4,39 millió dollár). Ryan Fitzpatrick egy korret csere-QB fizetést kap, ami 5,5 millió dollár, a Dolphins legjobban kereső irányítója pedig az idei 1/5-ös Tua Tagovailova, aki évi 7,56 milliót vihet haza.

 

Ez persze nem sokáig lesz így: Mahomes már idén, de legkésőbb jövőre rekordfizetést kaphat, az évi 40 millió dollár sem elképzelhetetlen, Lamar Jackson pedig 2021-ben lesz jogosult egy új kontraktusra, ami szintén 35+ millió dollár körül fog mozogni.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!