Connect with us

Hír

A draft-kompenzációs javaslat egy nagyobb terv része az edzői kinevezési rendszer átalakításában

Nagy port kavart az NFL javaslata, miszerint a kisebbségi főedzőket és general managereket kinevező csapatok draftkompenzációt kaphatnak. A PFT információi szerint ez viszont egy nagyobb terv része és a teljes edzői kinevezési rendszert átalakítaná a liga. A javasolt ösztönzők tehát egy nagyobb törekvés részei, amivel elősegítenék a sokszínűséget a ligában.

 

A lehetséges változások közt lehet például a főedzői kinevezési időszak megváltoztatása, amit sok kritika ért, hiszen a playoffban vitézkedő jelölteknek jóval kisebb esélyük volt megkapni a nyitott pozíciókat. Emellett elvehetik a csapatok jogát, hogy visszatartsák a pozíciós edzőket más csapatoknál történő koordinátori interjúktól, illetve a senior executive szinten is próbálnák elősegíteni a sokszínűséget. A változásokat a következő két éven belül vezetnék be.

A PFT forrása szerint a régi rendszer halott, és átfogó, dinamikus változások jönnek a folyamatba.

A Rooney Rule-nak a szándéka jó, azonban az biztos, hogy a jelenlegi szabályozás egyáltalán nem működik, így változásra van szükség. Az már jó kérdés, hogy ezt milyen formában lehet a legjobban megoldani.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!