Connect with us

Hír

A jelek szerint az NFL különösebben nem aggódik a koronavírus miatt

Az NFL a jelek szerint különösebben nem aggódik sem a koronavírus, sem az újonnan épülő stadionok elkészülte kapcsán, ugyanis az éjszaka megjelent 2020-as menetrend összességében elég szokványosnak mondható és a várakozásokkal ellentétben nem kerültek bele könnyen törölhető fordulók a szezon elején és a vírus gócpontjának tekinthető New Yorkban is hat mérkőzést rendeznek az első öt fordulóban.

Az új stadionok esetleges csúszásával sem terveznek a ligánál, ugyanis a SoFi Stadium Los Angelesben már az első héten debütál (a Cowboys érkezik vasárnap esti rangadóra), az Allegiant Stadium Vegasban pedig a második fordulóban (a Saints érkezik hétfő esti rangadóra) annak ellenére, hogy meg lehetett volna oldani, hogy mondjuk az első pár meccset idegenben játssza a Rams, a Chargers és a Raiders. Az még opció lehet egyébként, hogy ha nem készülnek el a stadionok, akkor máshol játsszák a csapatok a hazai meccseiket.

Persze tudjuk, az NFL képes rugalmasan kezelni a sorsolást, így volt ez 9/11, a Katrina és az Irma hurrikán után is, vagy épp mikor beszakadt a Metrodome teteje. Szóval ha esetleg valami mégsem a tervek szerint alakul, akkor lesz lehetőség a változásra, de azt gondolhattuk volna, hogy ebben a különös helyzetben ezek be lesznek építve a menetrendbe.

Persze kisebb rugalmasság és tervezés azért van a menetrend mögött. Egyrészt minden csapat 2-2 hazai- és idegenbeli mérkőzéssel kezd, illetve a második fordulónak az összes meccsét összeszervezték a bye weekekkel, tehát minden második fordulós ellenfél ugyanakkor megy bye weekre, ami azt eredményezi, hogy ha tolni kell a szezont, akkor akár egy héttel le is lehet rövidíteni azt.

Az viszont elég egyértelmű a menetrendből, hogy az NFL nem fog mérkőzéseket törölni és teljes szezonnal kalkulál. Az azonban előfordulhat, hogy eltolják a szezont hetekkel, Adam Schefter szerint akár pár hónappal is.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!