Connect with us

Draft

A semmiből nehéz többet kihozni – Steelers draftértékelő

A Steelers kifejezetten kényelmesen várhatta a draftot: egyrészt alig volt pickje, másrészt a keret többé-kevésbé kész volt, leginkább a mélyítéssel és a fiatalítással kellett foglalkozni. Ez többnyire be is jött, ennél többet nehéz lett volna kihozni a helyzetből.

 

A csapatnak nem volt első körös pickje, köszönhetően a Minkah Fitzpatrick-cserének, de én Mike Tomlinnal értek egyet: a Steelers idei első körös pickje a safety lett és szerintem ezt is érdemes bekalkulálni az egyenletbe. Fitzpatrick új szintre emelte tavaly az amúgy is kiváló pittsburghi védelmet, 14 meccsen kilenc leütött passza, öt INT-je, egy pick-sixe és egy kiharcolt fumble-je volt. Pro Bowler kaliberű játékos, egy 1/18-as cetlit abszolút megért, összességében nagyon jól jött ki a dologból a csapat.

 

A pick-cserélés azonban itt még nem ért véget, a Steelersnek nem volt meg a saját 3. körös pickje a tavalyi Devin Bush-trade miatt, illetve egyéb cserék miatt az ötödik körben sem választhatott. Az első kör után egy második-, két negyedik-, egy hatodik- és egy hetedik körös pickje, valamint egy harmadik körös kompenzációs cetlije maradt a csapatnak, ebből kellett kihozni a legtöbbet.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!