Connect with us

Draft

A szemünk előtt épülhet kelet új királysága – Dolphins draftértékelő

2018. március 14.-et írtunk, amikor a Miami Dolphins óriási halott pénzt benyelve elbocsátotta Ndamukong Suht. Ekkor kezdődött a Dolphins újjáépítésének alapkőletétele, ezen a drafton pedig sikerült felhúzni a falakat és berendezni a házat. Kérdés, hogy a tetőre meddig kell várni.

Irányító nélkül senki vagy

Ryan Fitzpatricket nem lehet nem szeretni, de sosem lesz több egy jó beugrónál, Josh Rosen pedig hiába nagy favoritom, már nagyon hamar kiderült, hogy nem rá fog épülni a jövő Dolphinsa. Bár akadtak kérdőjelek az idei irányító classzal kapcsolatban, úgy gondolom nem teheti meg egy csapat, hogy még egy évet várjon a tökéletes prospectre. Kockázatot vállalva, de ha lehetőséged van azonnal megoldani a QB-problémát, nem habozhatsz.

Így tettek a döntéshozók Miamiban is, kockázatot vállalva behúzták a csípőműtétből lábadozó Tua Tagovailoát. A pandémia miatt kialakult helyzet egyik legnagyobb hátránya az orvosi vizsgálatokra terjedt ki, idén már több átigazolás is dugába dőlt emiatt, illetve akad még olyan márciusi(!) transzfer, amelyet még mindig nem hivatalosított az igazoló csapat. Ebben a közegben bizony kockázatot vállalt Chris Grier, de olyan szintű haszon lehet belőle, ami megér minden rizikót. A pick értékét nálam a tökösség is növeli, hogy a biztosabb Justin Herbert helyett a nagyobb potenciált, a nagyobb profitot választotta végül.

Az Alabama sztárja ezzel nem kis változással néz szembe. Az egyetemi futball egyik legjobb programjában, tucatnyi elsőkörös játékossal maga körül játszhatott, majd belecsöppen a profik világába az NFL talán leggyengébb rosterébe. Ugyanakkor a Dolphinsnak pont egy olyan stílusú irányítóra van szüksége mint ő, aki képes meghosszabbítani a játékokat, aki képes pontosan az elkapójához hajítani a labdát, és ami a legfontosabb: képes motiválni a csapattársait. Megkockáztatom, hogy ha Fitzpatricknak nem olyan mentalitása lenne, hogy akár fejjel rohanna a betonfalba is, ha az extra 2 yardot ér csapata számára, a Dolphins nem nyert volna idén meccset. Tua ezt úgy tudja elérni, hogy nem kell ehhez hasonló mutatványokat bevállalnia, megoldja ezt elegánsan, hatékonyan, mindenkit maga mögé állítva. Ez az, amire Dan Marino óta várnak Miamiban.

Csapatban az erő

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!