Connect with us

Játékos Portré

Aki fölött átnézett a liga – Kyle Sloter

A legtöbb ember szeret az esélytelennek szurkolni. Ha ráadásul a szerencsétlen underdogot igazságtalanság és logikátlan döntések hátráltatják az útján, méginkább drukkolunk neki, hogy jusson át minden akadályon. Már az is csodaszámba ment, hogy Kyle Sloter az előző három idényt NFL keretekben töltötte el, de hiába mondhatjuk, hogy messzebbre jutott, mint azt a körülmények alapján józanul gondolhattuk volna, végül az igazi katarzis nem érkezett meg. Tétmeccsen nem léphetett pályára.

2019. augusztus 19-én Minnesota Vikings – Seattle Seahawks előszezonmeccset rendeztek, és ez az amerikai országos tévés kínálatba is bekerült, ami azt jelenti, hogy a jelet megkaptuk Magyarországon is, én pedig nagyon örültem, hogy ez a Sport TV-s közvetítés nekem jutott. Mégpedig azért, mert Kyle Sloter akkor a Vikings színeiben játszott és koncentráltan figyelni rá egy félidőn át izgalmasan hangzott, főleg mert akkor már ismertem az előéletét. Preseason meccsről lévén szó, sok emlékkép nem maradt meg, de amire vártam, az megtörtént, Sloter igazolta jó hírét és tisztán lejátszotta a pályáról a backup QB posztért folyó versenyben Sean Manniont. Két héttel később Sloternek aztán távoznia kellett, és később elmondta, nem volt ott semmilyen verseny, előre le voltak osztva a lapok.

Ne kezdje senki ostorozni magát, ha most hall először erről a játékosról. Kyle Sloter egy 2017-es draftolatlan irányító, az ilyenek pedig 2-3 év alatt simán kikopnak az NFL térképéről, de ő indokolatlanul jól játszott az első perctől kezdve, így nehezebb elfogadni, hogy sorra mondanak le róla a csapatok.

A Denver Broncos színeiben Kyle Sloteré az NFL történetének legmagasabb előszezoni passer ratingje a rookie irányítók között. 2017-ben 43 passzt engedett el, amiből 31 volt sikeres, 413 yarddal, 3 touchdownnal, pick nélkül. Mivel a nyers boxscore általában hazudik, így a PFF ratingeket is visszakerestem: A 114 pályára lépő irányítóból 11. volt összértékben, 76.8-as értékkel. Nyomás alatt villogott leginkább, 94.1-es passer ratingje annyi, mint amit a vetélytársai, Trevor Siemian (55.4) és Paxton Lynch (39.6) kombinálva összealkottak.

Ma már tudjuk, hogy mindkét játékos vakvágány volt és sajnos Sloter karrierjében visszatérő téma, hogy utólag rájönnek a döntéshozók, hogy bizony ott és akkor elszabták.

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!