Connect with us

Hír

Államon kívüli edzőtábort kereshet néhány csapat

A csapatok elkezdték tervezgetni az edzőtáborjaikat, természetesen B és C terveket kieszelve, ha a koronavírus nem tenné lehetővé a megszokott életvitelt, táborhelyszínt. Az NFL pedig továbbra is az egyenlőség híve, tehát csak akkor lehetnek edzőtáborok, ha mind a 32 csapat egyenlő feltételek mellett meg tudja kezdeni az edzéseket. Ehhez pedig bizonyos franchise-oknak új helyszín után kell kutatniuk és államon kívül megoldaniuk a dolgot.

Az USA-ban ugyanis államonként változnak a korlátozások, egyes helyeken akár már most is lehetne edzőtábort tartani, máshol viszont jó eséllyel augusztusig semmiképp. Ez pedig azt eredményezheti, hogy államon túli helyszínt fognak találni egyes csapatok. Albert Breer információi szerint már több franchise is elkezdett keresgélni olyan létesítményeket, amelyekben megoldható lenne a nagyjából 150 fős edzőtábor néhány héten át.

Elsősorban az északkeleti és a nyugati parti csapatoknál jelenthet problémát a megszokott helyen megrendezett edzőtábor gondolata. Boston polgármestere például egészen Labor Dayig, tehát szeptember elejéig betiltotta a fesztiválokat és felvonulásokat. Washington államban egyelőre tilosak az 50 fő feletti rendezvények és ez a “negyedik fázisig” így is marad, ami várhatóan július közepe előtt nem jön el.

Los Angeles Countyban is legalább júliusig marad a kijárási korlátozás – ugyan a Rams Ventura Countyban, a Chargers pedig Orange Countyban edzőtáborozik, a SoFi Stadium Los Angeles Countyban épül és Kalifornia kormányzója egyébként is azt mondta, hogy még jó ideig nem lesz sport az államban. Így jó eséllyel a Ramsnek, a Chargersnek és a 49ersnek minimum új edzőtábor helyszín után kell nézni, de olyan ötletek is felmerültek már, hogy a mérkőzéseiket is máshol, például Vegasban játsszák le.

Egyébként a Kaliforniával szomszédos Arizonában tegnap jelentették be, hogy a major sportokban újra lehet edzéseket és zárt kapus mérkőzéseket rendezni, ami nyilván jó jel a szezon valamilyen formában való elindulásához, de persze még sok mindennek kell kedvezően alakulnia országszerte.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!