Connect with us

Hír

Az NFL kibővíti a Rooney Rule-t

Az NFL nagyon rápörgött a Rooney Rule-ra és annak felturbózására: a liga először előállt egy nagy port kavaró javaslattal, miszerint a kisebbségi főedzőket és general managereket kinevező csapatok draftkompenzációt kaphatnak, majd további módosításokat (például a főedzői kinevezési időszak megváltoztatása) lebegtetett be. Ezekről a tulajdonosok hamarosan szavazni fognak, de pár kisebb bővítés már most életbe lépett, írja Tom Pelissero.

 

 

 

A 2003-ban bevezetett Rooney Rule célja a sokszínűség elősegítése volt, amelyet úgy próbált elérni, hogy kötelező jelleggel legalább egy kisebbséginek interjúlehetőséget kellett adni a főedzői posztra. A bővítés következtében mostantól minden csapatnak nem egy, hanem legalább két kisebbségi szakembert kell meginterjúvolnia a HC állásra. Továbbá koordinátorokat sem lehet csak úgy kinevezni, legalább egy kisebbségi jelöltet be kell hívni interjúzni a döntés előtt. Ezen felül pedig legalább egy kisebbségi jelöltet meg kell interjúvolni GM-állásoknál is és egyéb front office pozícióknál, mint például az elnük.

 

A bővítésnek sok gyakorlati jelentősége idén már nem nagyon lesz, hisz minden koordinátori és főedzői állás be van töltve, de jövőre már igen.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!