Connect with us

Hír

Az NFL kibővíti a Rooney Rule-t

Az NFL nagyon rápörgött a Rooney Rule-ra és annak felturbózására: a liga először előállt egy nagy port kavaró javaslattal, miszerint a kisebbségi főedzőket és general managereket kinevező csapatok draftkompenzációt kaphatnak, majd további módosításokat (például a főedzői kinevezési időszak megváltoztatása) lebegtetett be. Ezekről a tulajdonosok hamarosan szavazni fognak, de pár kisebb bővítés már most életbe lépett, írja Tom Pelissero.

 

 

 

A 2003-ban bevezetett Rooney Rule célja a sokszínűség elősegítése volt, amelyet úgy próbált elérni, hogy kötelező jelleggel legalább egy kisebbséginek interjúlehetőséget kellett adni a főedzői posztra. A bővítés következtében mostantól minden csapatnak nem egy, hanem legalább két kisebbségi szakembert kell meginterjúvolnia a HC állásra. Továbbá koordinátorokat sem lehet csak úgy kinevezni, legalább egy kisebbségi jelöltet be kell hívni interjúzni a döntés előtt. Ezen felül pedig legalább egy kisebbségi jelöltet meg kell interjúvolni GM-állásoknál is és egyéb front office pozícióknál, mint például az elnük.

 

A bővítésnek sok gyakorlati jelentősége idén már nem nagyon lesz, hisz minden koordinátori és főedzői állás be van töltve, de jövőre már igen.

 

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások