Connect with us

Draft

Az offense a főszerepben – Colts draftértékelő

Már a márciusi tevékenységek után is láthattuk, hogy ebben az évben Chris Ballard felfogása a korábban tapasztaltakhoz képest kicsit megváltozott. A draft során a prioritást a támadó egység kapta, így Rivers is örülhet, hiszen most már nem csak T.Y. Hilton felé kell néznie majd. Nagy kérdés volt még az irányító helyzet, hogy ehhez hogyan állnak hozzá Indianapolisban. Lássuk, hogyan telt a Colts április végi két napja!

Második nap

Az első napot könnyű elemezni, hiszen ott nem volt választása idén az indianapolisi franchise-nak: még korábban odaadták az 1/13-as választást a 49ersnek DeForest Bucknerért cserébe. Kérdés volt esetleg, hogy az első kör végére visszajön-e a csapat Jordan Love-ért, de végül a Packers elvitte az első kör végén az irányítót, így már csak a következő két napra kellett koncentrálnia Chris Ballardnak és csapatának.

Rögtön a második pick az övék volt pénteken, amivel az elkapó Michael Pittman Jr.-t választották ki a USC-ről. Már az előző szezonban és idén is nagy szükség volt egy gyors, magas és biztos kezű elkapóra. Idén Pittman személyében meg is érkezett egy 190 cm feletti fizikális elkapó, méreteinek köszönhetően futásblokkolásban is segíthet. Utolsó szezonjában a USC-n elég jó szezont futott, ennek köszönhetően is került kiválasztásra a draft ilyen korai szakaszában. 101 elkapásból 1275 yardot és 11 touchdownt szerzett, bőven legjobb egyetemi szezonját futotta 2019-ben.

A Colts részéről Pittman kiválasztása egy remek döntés volt, hiszen T.Y. Hilton mögött az utóbbi szezonban tapasztalható volt, hogy nagyon hiányzik egy magas elkapó, aki megjátszható mélységi játékoknál. Pittman a felé szálló labdák nagy százalékát leszedte, ami fontos, hiszen Indianapolisban probléma volt az elejtett labdákkal is. Rivers egyik kedvelt célpontja lehet a fiatal elkapó, nagy needre érkezett, így ebbe a választásba nagyon nehezen lehet belekötni.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!