Connect with us

Hír

Egy új szabály szerint addig nem lehetne hozzáérni a returnerekhez, amíg el nem kezdenek futni

Az NFL tulajdonosai a héten fognak szavazni egy olyan szabálymódosításról, ami kibővítené a “védtelenség” fogalmát a kick- és punt returnereknél. Röviden összefoglalva: amíg a returner nem válik egyértelműen futóvá (tehát kvázi el nem kezd futni), addig nem lehet hozzáérni.

A puntok és kickoffok számítanak a futball legveszélyesebb elemének, a legbrutálisabb sérülések többsége ezeknél a játéknál alakul ki (lásd a fenti videó), nem véletlenül próbálja a liga minél inkább ellehetetleníteni. A mostani módosítást ráadásul nem egy csapat, hanem a versenybizottság nyújtotta be (ezeket többnyire mindig elfogadják a tulajdonosok).

Ami a szabálymódosítást illeti: a jelenlegi szabályok szerint addig számít védtelennek egy returner, míg hozzá nem ér a labdához. Ha a rúgó csapat valamelyik tagja egyszerre érkezik  a labdával, a returner pedig nem jelzett fair catchet, akkor szabad a pálya, lehet szerelni (aminek a vége gyakran pusztítás lesz).

Az új szabály szerint ez megszűnik. A returnernek időt kell adni, hogy megszelídítse a labdát és védeni tudja magát  – gyakorlatilag addig nem lehet hozzáérni, míg el nem kezd futni.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!