Connect with us

Hír

Extra és jobb draft pick járhat azoknak a csapatoknak, ahol kisebbségi az edző/GM

A Rooney Rule nem működik, az NFL-ben mindössze négy kisebbségi főedző és két GM van jelenleg a ligában. Ennek érdekében a tulajdonosok egy olyan szabálymódosításról fognak szavazni a jövő héten, ami extra és jobb draft picket biztosítana azoknak a csapatoknak, amik kisebbségi edzőket és GM-eket alkalmaznak (via NFL.com).

 

 

A rendszer a következőképp nézne ki:

 

  • Az a csapat, amelynek kisebbségi főedzője van, a HC második szezonjában 6 helyet automatikusan előrébb mozogna a harmadik körben.
  • Ha a GM kisebbségi, akkor az 10 helyes felmozgást jelentene a 3. körben.
  • Ha a GM és a HC is kisebbségi, az 16 helyes felmozgást jelentene.
  • Ha a GM és HC is már három éve a franchise-nál van, akkor a csapat abban az évben 5 hellyel automatikusan feljebb mozogna a 4. körben.
  • Ha egy kisebbségi asszisztens edző valahol máshol koordinátor lesz, akkor a korábbi csapata egy 5. körös kompenzációs picket kap.
  • Ha egy kisebbségi asszisztens főedző vagy GM lesz, akkor azért a korábbi csapata egy 3. körös kompenzációs picket kap.
  • Ha egy csapat kisebbségi QB-edzőt nevez ki, akkor az edző második éve után egy 4. körös kompenzációs pick jár.

 

Ha elfogadják a módosítást, és például a Jaguars 2021 tavaszán kinevezi főedzőnek Eric Bieniemy-t, akkor a csapat 2022-ben 6 hellyel előrébb választhat a 3. körben (ha a 3/1-es pick a Jaguarsé, akkor a 2/27-es cetlivel húzna). Ha pedig Bieniemy 2023-ban is a csapat HC-je, akkor a Jax kap egy 5 helyes felmozgást a 4. körben (Fontos: ezek egyszeri alkalmak, nem fog a Jaguars minden évben korábban választani). Eközben pedig a Chiefs kap 2021-ben egy 3. körös kompenzációs picket Bieniemy elvesztéséért.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!