Connect with us

Draft

Ez micsoda már megint? – Seahawks draftértékelő

Pete Carrollék egy alternatív univerzumban élnek, ez a 2020-as draft után minden kétséget kizárólag bebizonyosodott. Seattle-ben továbbra sem prioritás megvédeni a liga talán legjobb irányítóját, nem ismerik sem a hiányposzt, sem a BPA (legjobb elérhető játékos) fogalmát, az első kört pedig továbbra is összekeverik a második nappal. Szakértő, szurkoló legyen a talpán, aki ebben megtalálja a pozitívumot. 

 

Az idei draft után számomra egyértelmű volt, hogy a Seahawks a játékosbörze egyik legnagyobb vesztese. Ez a benyomás azóta sem változott, pedig próbáltam megtalálni a fényt az alagút végén, még a Seahawks közeli hurráoptimista oldalakat is átböngésztem, hátha számukra világos a csapat koncepciója – de nem. Business as usual, ismét érthetetlen az, amit Carrollék leműveltek.

 

Kezdjük az elején. A csapat legnagyobb hiányposztja a draft előtt továbbra is a támadófal volt: a teljes belső falra, illetve az RT-posztra is ráfért az erősítés. Emellett a pass rush az, ami bántóan gyenge jelenleg a csapatnál, így valahol elvárható lett volna, hogy a legjobb pickjével valamelyik falat erősíti meg a csapat. Hát nem.

 

A Seahawks a Texas Tech linebackerét, Jordyn Brookst választotta ki az első kör 27. választásával. Állítólag ő volt a csapat által legmagasabbra értékelt, még bent lévő prospect, így ilyen téren nem meglepő a választás. Ugyanakkor pont a Seahawks az, aminek nem lenne szabad követnie a saját boardját.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

 

Az elmúlt négy évben a csapat Germain Ifediben, Rashaad Pennyben és L.J. Collierben látta a legtöbbet (előtte 2012-ig visszamenőleg nem választott első körben) és mindegyik óriási melléfogás lett, vagy legalábbis jó úton halad afelé. Valamennyi pick homlokráncolós volt és ebbe a sormintába Brooks is tökéletesen illik. Nem nagyon volt szakértő, aki első körösként értékelte, és pláne nem rangsorolták például Patrick Queen elé – de még ha el is fogadjuk, hogy Brooks a tökéletes fit, ettől ez még nem lesz egy jó választás.

 

Egyrészt a linebacker-poszt a legértéktelenebb a védelemben, másrészt a Seahawksnál Bobby Wagner és a tavaly harmadik körös Cody Barton (illetve az 5. körös Ben Burr-Kirven) miatt akkor sem kell félni, ha KJ Wright jövőre már nem lesz a csapat tagja. Az LB-poszt kellően mély és telített, sem rövid, sem középtávon nem volt szükség egy elsőkörös játékosra. És játsszon bármilyen sokat is base formációban a csapat, Brooks nem egy Simmons, akit be lehet nyugodt szívvel tolni a slotba – sőt, konkrétan pont coverage-ben a leggyengébb jelenleg.

 

Nem a Seahawks az a csapat, ami megengedhet magának egy tackle-gyáros, leginkább futás ellen hasznos, második napra várt linebackert az első körben. 1/27-re el lehetett volna még vinni Isaiah Wilsont, Ezra Clevelandet és Josh Jonest is, mind a három támadófalember elképzelhető volt az első kör végén – jobb értéket képviseltek, hiányposztra érkeztek volna, arról nem is beszélve, hogy Russell Wilson védelme összehasonlíthatatlanul fontosabb, mint bármelyik sztárvédő potenciális utódja.

 

A második napon már jobban alakultak a dolgok, két hiányposztra is érkezett játékos, és még értéken is többnyire rendben voltak – bár túlzás lenne azt állítani, hogy jó volt a csapat koncepciója. Először Darrell Taylor lett Seahawk a 2/16-os pickkel: jó méretekkel rendelkező, tehetséges, futás ellen kifejezetten hasznos Edge-játékos, ugyanakkor nem véletlenül nem fért be sok helyen a top 10 pass rusher közé – az irányító siettetésében ugyanis pont nem jó. A kvalitásai megvannak, hogy egy kiváló kezdő legyen, de ehhez rengeteg munka és képzés kell, és az nem túl ideális, ha a második napos pass rushered pont szituációs pass rusherként nem tudod használni újoncként.

 

A harmadik körben végre érkezett egy támadófalember, a Seahawks szurkoló pedig könnyekben törtek ki – kínjukban. A csapat kicserélt a 2. kör végéről, így a 3/5-ös pickkel választhatott. Pete Carollék is érezték, hogy most már csak kellene valamit csinálni a támadófallal, de ahelyett, hogy elvitték volna a sokat csúszó, első körös tehetségnek tartott OT Josh Jonest (akit tényleg csak akkor volt szabad elengedni, ha biztosak benne, hogy embert ölt), sikerült kiválasztani a guard Damien Lewist, akit pont azért tartottak 4-5. körös játékosnak, mert bár futójátéknál hasznos, de passzhoz nem tud blokkolni.

 

Összegezve tehát a második napot: a Seahawks szerzett egy pass rushert, aki nem tudja siettetni az irányítót, és szerzett egy támadófalembert, aki nem tud passzblokkolni. Mindkét játékos tehetséges és lehet belőlük jó játékos, de könnyen lehet, hogy pont a játék azon aspektusában lesznek gyengék, amire a Seahawksnak a legnagyobb szüksége lenne. És tényleg csak remélni lehet, hogy a tehetség miatt lettek kiválasztva, nem az old school mentalitás miatt, miszerint a győzelem kulcsa a jó futójáték és a futás megállítása.

 

A harmadik nap is minimum érdekesre sikerült. A 4. körben még lehet kifejezetten jó, azonnal kezdő potenciállal rendelkező játékosokat találni, de a ‘Hawksnál ezt is másképp gondolták, és egyből a projektjátékosok felé fordultak, így érkezett a TE Colby Parkinson és a futó Deejay Dallas. Jelenleg mindkét poszton megvan a csapat, de hosszú távon kell az utánpótlás – most kellett volna linebackert húzni. Ami a két kiválasztottat illeti, Parkinson korrekt red zone target lehet már első évében, a Seahawks amúgy is jó érzékkel nyúl a TE-khez (kivéve Jimmy Grahamet), míg Dallas 1-2 év múlva lehet egy jó RB2 szintjén.

 

Az 5. körig kellett várni a csapat legjobb húzására. Alton Robinson egy futás ellen középszerű, de pass rush terén meglepően jó edge rusher, aki már újoncként is csinálhat nagyon szép dolgokat szituációs játékosként. Értékben sokkal jobb vételnek tartom, mint Darrell Taylort, szerintem a kezdetektől fogva hasznosabb lesz, és azon sem lennék meglepődve, ha belőle válna hosszú távon a jobb játékos.

 

A maradék két körben két, elsősorban a speciális egységben használható játékos érkezett. Az elkapó Freddie Swain returnerként lehet hasznos, a támadósorba nem nagyon fog beférni, míg a TE Stephen Sulliwan slot elkapóként/TE-ként kaphat pár snapet.

 

Összegzés

 

Az amerikai szakértők konszenzus véleménye alapján a Seahawksé volt a harmadik legrosszabb draft és ezzel nem tudok nem egyet érteni. Reach húzások, erősítésre nem szoruló posztok erősítése, a pass rush és a pass protection hanyagolása – nehéz ezt pozitívan értékelni. Különösen az utóbbi az, ami érthetetlen, egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy milyen alapon nem tesz meg mindent a csapat Wilson megvédésének érdekében – szerencsétlent csak újoncként nem sackelték legalább 40-szer, az elmúlt két évben 99 sacket nyelt be és voltak kisebb sérülései is. Nincs előttem a kép, ahogy Damien Lewis megállítja majd Aaron Donaldot, az RT Brandon Shell pedig majd kiveszi a játékból Chandler Jonest vagy a Nick Bosa/Dee Ford duó egyikét.

 

A Seahawks nem lett sokkal erősebb a draft után, az alapvető problémákat nem oldotta meg. Ha három támadófalembert húz az első három körben, hogy az egyik hátha bejön, már azzal sokkal bentebb lenne a csapat, de legalább a hátsó körökben jött volna még némi mennyiség. Ha az ötödik körös picked tűnik a leghasznosabbnak, akkor valamit nagyon rosszul csinálsz.

Értékelés: D+

 

[/ppp_patron_only]

37 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
37 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sestertius
Sestertius
2020-05-10 09:01

Mit kell ahhoz tenni h valaki F-et kapjon? :)

molad1313
molad1313
Reply to  Sestertius
2020-05-10 09:34

A Seahawks Amerikában a 2012 es draftjara F et kapott, aztan hulyere verték az egész mezőnyt 😉

Sestertius
Sestertius
Reply to  molad1313
2020-05-10 10:15

Szerintem ez teljesen irreleváns (mindazonáltal az ötös lottót is meg szokták nyerni… )

Már elég sokszor ki volt tárgyalva, hogy a draftértékelés szubjektív, nem objektív (nem is lehet csak 4-5 év múlva objektíven értékelni.. vagy 10-15 inkább) Arról szól, hogy az adott zsurnaliszta mit gondol az adott prospectekről, needről stb..
És ha én azt gondolom, hogy Lamar Jackson egy gyenge futó vagy elkapó lesz, akkor a Ravens adott évi draftjára adok egy szép kövér F-et.. az, hogy két év múlva MVP lesz csak azt mutatja meg, hogy nem volt igazam (vagy, vérmérséklettől függően, nem értek hozzá).. De az adott pillanatban, a véleményem még az lenne, hogy ez egy elpazarolt pick, amit csak jobban lehetett volna elkölteni.. tehát F

molad1313
molad1313
Reply to  Sestertius
2020-05-10 10:23

En csak azt mondom hogy most hawks szurkolokent ettől függetlenül optimistán várom a szezont es nem gondolnám hogy mondjuk egy negatív idénytol kéne tartani.. Szerintem az FA időszak sokkal jobban el lett rontva mint a draft..

Gáspár Bollók
Gáspár Bollók
Reply to  molad1313
2020-05-10 18:15

Amíg ott van Wilson, nem kell aggódni a nagy buktától, de egy normális csapatépítéssel valószínűleg többre vihette volna ez a gárda.

molad1313
molad1313
Reply to  Gáspár Bollók
2020-05-10 18:16

Azert meg nem kell múlt időben beszélni, simán nyerhet meg ez a seahawks bajnokságot.. A saintset évről évre hypeoljak es pont semmire nem mennek a kirakatcsapatukkal. A Seattle offenset csak egy-két falember választja el attól, h kb liga első legyen kis túlzással

Gáspár Bollók
Gáspár Bollók
Reply to  molad1313
2020-05-10 18:20

Azírt írtam múlt időben, mert a múlt időre vonatkozik amit írtam. Se látnok, se szakértő nem vagyok, hogy a jövőt értékeljem :)

molad1313
molad1313
Reply to  Gáspár Bollók
2020-05-10 18:24

Rosszul értelmeztem, bocsi 😄

Rynald
Rynald
Reply to  molad1313
2020-05-10 20:40

Semmire nem mennek? :D Az elmult 3 évben először 1 jàtékon mult nekik a fcs döntő, aztán 1 elcsalt játékon a SB, majd a tavalyi évben az alapszakasz végére talán a legjobb csapat lettek a ligában, bár a playoffot ezuttal tenyleg csunyan elrontották. De ez összességében mérföldekkel van a Seahawks előtt, akiknek nem 1-1 játékon múlt a jó playoff

molad1313
molad1313
Reply to  Rynald
2020-05-10 20:51

A mostani szezonban is tovább jutott a seahawks mint a saints 😉 a birozas pedig már kicsit unalmas

Rynald
Rynald
Reply to  molad1313
2020-05-10 21:03

De mit szeretnél mondani? A Saints mérlege 2 játék híján 1 SB és 1 fcs döntő az elmúlt 3 évből, a Sehawks mérlege tisztán 1 db fcs elődöntő. Ha a Saints “nem ért el semmit”, ahogy állitod, akkor van egy rossz hirem, a szerinted “kis túlzással ligaelső” Sehawks az elvesztett SB óta még annyit se. Nem egy kaliber a 2 csapat, eredmények alapján biztosan nem, csak hogy az objektiv dolgoknál maradjunk

molad1313
molad1313
Reply to  Rynald
2020-05-10 21:05

Ebben az évtizedben 2 sb t jatszott a hawks, az egyiket agyon is nyerte.. De szép dolog az az egy fcs döntő persze :)

Rynald
Rynald
Reply to  molad1313
2020-05-10 21:34

Ja, hogy te most faszt méregetsz, értem :D Akkor megint van egy rossz hirem, ugyanannyi SB nyert mind a két csapat. Csakhogy ez nem ad választ arra kérdésre, hogy most melyikük a jobb. Ha erre vagy kiváncsi, akkor értelmetlen 2-3 évnél régebbi dolgokkal foglalkozni.

molad1313
molad1313
Reply to  Rynald
2020-05-10 21:39

Jelen pillanatban a saintsnek van jobb kerete, de ez eredményekben szerintem nem mutatkozik meg látványosan.. Szerinted meg igen :D faszt meregetni felesleges az nflben, ahol évente változnak a dolgok.
De gondolom abban egyet értesz hogy ennek a saintsnek super bowlt kellene nyernie, hogy sikeresnek mondhassak ezt az időszakot

Rynald
Rynald
Reply to  molad1313
2020-05-10 21:52

Igen, ebben abszolút egyetértek :) Vagy nagyon minimum döntőbe jutnia

molad1313
molad1313
Reply to  Rynald
2020-05-10 22:17

Egyébként ha az ominózus saints rams meccs ha másképpen alakul, biztos jobb super bowlt láthattunk volna :D de ha lesz nfl 2020 ban, akkor megint az nfc nagy esélyese lesz a saints, de számolni kell majd a hawksal is 😁

Rynald
Rynald
Reply to  molad1313
2020-05-10 22:26

Nekem is ezért fáj az a Saints kiesés (azon túl, hogy nem volt igazságos az a meccs), mert egyébként nem szurkolok nekik, csak pusztán egy jó, de kicsit balfék csapatnak tartom őket.
Én drukkolok nektek, nagyon szeretem Wilsont :) De abban Renningannel értek egyet, hogy nincs jól menedzselve a keret, úgyhogy nem lesz könnyű a döntő közelébe jutni sztem. De hajrá ;)

molad1313
molad1313
Reply to  Rynald
2020-05-10 23:43

Szerintem egyébként az FA időszak jobban el lett rontva mint a draft, de hát már ez van, így döntöttek:/ En nem különben Breest, megerdemelne meg egy gyűrűt a visszavonulása előtt:)

Sestertius
Sestertius
Reply to  molad1313
2020-05-11 00:07

De akkor miért nem falember jött… mondjuk az első 3 pickel? :O…

molad1313
molad1313
Reply to  Sestertius
2020-05-11 00:07

Par éve jött az első pickel Ifedi, aztan sok köszönet nem volt benne :D

Sestertius
Sestertius
Reply to  molad1313
2020-05-11 08:24

tehát ebből következően soha többet nem kell falembert pickelni az első körben….
véletlenül sem a scoutok felét kéne lapátra tenni

molad1313
molad1313
Reply to  Sestertius
2020-05-11 08:33

Josh Jonest én se hagytam volna bent, de azért arra is kíváncsi leszek hogy miért csúszott ő is ennyit..

Gáspár Bollók
Gáspár Bollók
Reply to  molad1313
2020-05-10 18:10

Visszanéztem egy pár értékelést 2012-ből, és a B-től kezdve mindenfélét kapott a Seahawks

molad1313
molad1313
2020-05-10 09:50

Többször is minositettetek már a linebecker es safety posztot ertektelennek. Ez nem erős egy kicsit? Nyilvánvalóan a pass rusher es corner poszt fontosabb, de egy nfl csapat védelme azért nem csak belőlük áll szerintem.

renningan
renningan
Reply to  molad1313
2020-05-10 19:14

A safety és az LB olyan, mint a futó. Ha van egy, aki mindenre jó, tehát passz és futás ellen is, az értékes, lehet neki nagy pénzt adni. De a többség vagy egyik, vagy másik aspektusban jó, nem lehet állandóan a pályán tartani. Egy top 15-ös safety ezért kap cska 2-5 milliót a piacon, mert a 10. legjobb és a 25. legjobb között minimális a különbség. Hasonló a helyzet a linebackerekkel is. Mivel Luke Kuechlykből kevés van, így fölösleges hajkurászni őket, jobban mégéri két-három közepes LB-t szerezni, plusz Safetyt, és a nagy pénzt a CB-kre és a védőfalra elkölteni.

Ha nincs jó LB-sorod, még lehet nagyon jó védelmed, ugyanúgy a safetyposzttal is. Ha nincs pass rushod, vagy nincs jó CB-sorod, akkor KO. Erre például a tavalyi Bucs jó példa.

molad1313
molad1313
Reply to  renningan
2020-05-10 19:18

Köszönöm a választ!

acsdav2
acsdav2
Reply to  renningan
2020-05-11 16:02

1. Alapvetően látom a mondanivaló irányvonalát, de úgy gondolom a védelem posztjainak fontossága túl komplex ahhoz hogy így leegyszerűsítsük.
2. Mást ne mondjak tavalyi elit védelmek, mint a Pats, Bills és Ravens komoly pass-rusher nélkül hoztak ilyen szezont. A 3 védelemből Matt Judon szerezte a legtöbb nyomást, amivel 25.helyen végzett az NFL-ben. Tehát ezek szerint még se olyan fontos a védőfalra költeni. Persze én se építenék nélkülük csapatot, de van példa rá, hogy nélkülük is lehet.
3. Szerintem egy LB értékét a futókhoz hasonlóan az fogja meghatározni, hogy a passz-játékra mennyire lesznek használhatók. Akár pass-rushban akár coverage-ben. Szép lassan elfelejtődik az a hozzáállás, hogy a tackle-k száma alapján ítélnek.

Brain Schottenheimer
Brain Schottenheimer
2020-05-10 17:19

Brooksra nagyobb szukseg van, mint barki gondolná. Wagner tavaly magahoz kepest szar evet zart, Wright most volt mutve es meg egy evig el a szerzodese. Barton nem volt tul meggyozo tavaly ev vegen, BBK pedig max special teamer. Szoval nem olyan veretes ez a LB corps. Brooks-ot az utolso eveben lenyegeben csak a futas megallitasara, blitzelesre es qb spy-kent hasznaltak, de nem ez alapjan kene megitelni, mert egy evvel korabban voltak nagyon szolid coverege megloldasai, slot cornerekre hajazo labmunkaval.
Taylor azt hiszem 7. volt a pass rush win rate listan az idei drafton, es egy olyan impotens defense-ben játszott, hogy lényegében folyamatosan double teamelték.
Lewis egy igazi stud run blocking guard, Solari keze alatt kivirulhat, de egyebkent nagyjabol 20 koruli OL van rosteren, szoval lehet kukazgatni..
Az, hogy a tight end es a running back nem hianyposzt, az pedig konkrétan vicc, hiszen jelenleg egy 37 eves Greg Olsen, egy achilles szakadásból lábadozó Will Dissly, Luke Willson es Jacob Hollister (aki tul kicsi) van rosteren. A ket tavalyi starter RB pedig serult, es sanszos, hogy legkorabban az elso hetre lesznek bevethetoek, ha egyaltalan..

Szoval ha legalabb draft ertekelot ir valaki nezzen utana az adott csapat needjeinek, a draftolt jatekosoknak, es ne az idiota amerikai mel kiper szintu “szakirok” velemenyet szajkozza..

renningan
renningan
Reply to  Brain Schottenheimer
2020-05-10 19:09

Wagner most kapott egy brutális szerződést, ha jó, ha nem, jó ideig nem lesz cserélve. Wright karrierje egyik legjobb évét hozta, mögötte van mélység, így idén nem kellett első kört LB-re használni, aki jó eséllyel nem is fog 2020-ban pályát látni. Hosszú távon védhető, de az első körbe nem egy reach projektjátékos kell szvsz (az meg, hogy két éve volt pár jó megmozdulása, nem sokat javít a megítélésén, tekintve hogy nem egy LB volt előtte, akinek már tavaly is voltak jó megmozdulásai, ráadásul jobbak és több – persze lehet, hogy bejön Brooks, de az elmúlt évek alapján erre kicsi az esély).

Taylor nem jó pass rushban, nem nagyon láttam olyat, hogy valaki ennek ellenkezőjét állítaná. Lewis tök mindegy, hogy milyen futásblokkolásban (én is azt írtam, hogy jó), ha pass proban pocsék. Eddig is megoldotta a Seahawks a futójátékost a középszerű guardokkal, most lett még egy, nem érzem, hogy bentebb lenne a csapat. Az meg, hogy van 20 darab középszernél is gyengébb OL a rosteren, pont lényegtelen, szemétből csak szemetet lehet kukázni.

A futóposzt és a TE pedig nem hiányposzt idén (előbbi hosszú távon sem, ha kap Carson szerződést). A cikkben egyébként írtam, hogy hosszú távon kell az utánpótlás, de picket áldozni erre idén, amikor egyrészt rossz a TE class és jó eséllyel használhatatlan játékost lehet csak találni, szvsz fölösleges. Ami a futót illeti: van a piacon egy rahedli, aki tud egy közepes szintet hozni, szintén nem érzem indokoltnak, hogy egy potenciális RB2-be fektessen be a csapat, amikor rengeteg más hiányposzt is van.

A vélemény pedig a sajátom :D az, hogy nem ugyanazt gondoljuk a needekről és a prospectekről, az bármily hihetetlen, benne van a pakliban. Ez szvsz egy szokásosan pocsék Seahawks draft, pont mint az elmúlt kb. 5-7 évben. A csapat nem azért tart ott, ahol, mert Carrollék jól építkeznek, hanem mert Wilson ennyire jó – legalábbis szerintem (amivel nem kötelező egyetérteni :) ).

molad1313
molad1313
Reply to  renningan
2020-05-10 19:24

Azert Wilson sem az égből pottyant le a century link fieldre :D Őt is Carrolleknak kellett kiválasztani a sokadik körben.. Nem volt tilos bárki másnak sem bent hagyni őt. Az viszont tény, hogy ha már megtalaltak, akkor adhatnanak neki nagyobb védelmet.

renningan
renningan
Reply to  molad1313
2020-05-10 22:12

Abszolút igaz, ahogy a Legion of Boom és a Super Bowl győzelem is nekik köszönhető. Ugyanakkor egy-két jó drafttal nem lehet a végtelenségig takarózni, az elmúlt években nem nagyon sikerült komoly eredményeket és építkezést felmutatni.

Szvsz az, hogy Wilson nem kap kellő támogatást, megbocsáthatatlan. Legalább az akarat lenne meg. Pláne, hogy a Super Bowlt nyerő Hawks támadófal, ha nem is elit, de bőven átlagon felüli volt. Egy legalább közepes támadófal nélkül nem lehet komoly sikereket elérni és a Seahawksé a közepestől is távol áll, ami Wilson zsenialitásának nettó elpocsékolása szerintem.

Mic Sz.
Mic Sz.
Reply to  renningan
2020-05-14 03:39

azert azota majdnem minden evben talaltak valakit a kezdobe.. Lockett.. DK.. Griffin.. es ok egyaltalan nem rossz jatekosok :)

molad1313
molad1313
Reply to  renningan
2020-05-10 19:40

Egyébként utána néztem Lewisnak, es a pff szerint 2 év alatt 1089 pass blocking snapbol 5 sacket es 13 siettetest engedett.. Nem tudom mennyire hiteles forrást néztem, de ha ez igaz, akkor az minden csak nem pocsék..

renningan
renningan
Reply to  molad1313
2020-05-10 22:02

A sima statokkal az a gond, hogy nem feltétlenül fedik a valóságot. Ha valaki sok sacket és sok nyomást enged, az egyértelműen rossz paszblokkoló :D de lehet valaki úgy is rossz passzblokkoló, hogy a statisztikái nem olyan rosszak. Például lehet, hogy Lewist folyamatosan megverték az ellenfelei, de nem érkeztek nyomást generálni, mert az irányító hamar eldobta a labdát. Az NFL-ben ez nem fér bele, ha Aaron Donald megver, akkor ő oda fog érni Wilsonra.

apollo
apollo
2020-05-11 16:42

Jordyn Brooks draftolására a legtöbb helyen B/+/- t kapott a csapat, de ti kitartóan ragaszkodtok a D-hez. A pass rush nagyobb hiányposzt volt, de oda még igazolni szándékoznak a csapatnál. 1/27-en már elég nehéz kezdőt igazolni, ha Brooksban bíznak akkor lelkük rajta, akár be is jöhet, a 2. körre biztos nem lett volna bent, hátracserére meg gondolom nem volt partner.
A támadófal pedig már rég nem akkor katasztrófa, mint ahogy a szerkesztőség emlékszik rá, bár ezt már kb minden évben leírtam ide. A tavalyi év végére már nem volt se Brown, de Britt, ott már persze ementáli volt az egész, de szerintem teljesen rendben van, hogy FA-ról adnak mélységet a falnak aztán majd valaki csak beválik abból a 18 emberből.
Egyébként tényleg izgalmas lenne megnézni az 5. éves opciók után, hogy újraértékelnétek a draftokat.

katonadani
Reply to  apollo
2020-05-11 17:07

“ha Brooksban bíznak akkor lelkük rajta, akár be is jöhet”
nekem ezzel az a bajom, hogy ilyen érveléssel minden draft hibátlan és akkor nem szabad semmit sem megkérdőjelezni, pedig mind tudjuk, hogy minden évben vannak rossz pickek, elhibázott döntések. Ha OBrien David Johnsonban bízik Nuk Hopkins helyett, lelke rajta, akár be is jöhet. És még csak azt sem mondhatjuk, hogy a Seahawksnak kijár a “benefit of the doubt”, mert az első körben Bruce Irvin óta nem húztak használható játékost.

Brooksszal pedig az a problémám, hogy csak egy futás ellen jó linebacker. Nem is volt a top50-emben, de a konszenzus, tehát minden szakértő listáját átlagoló boardon is csak az 50. helyen volt, tehát nagyon korai volt 1/27-re. Ráadásul Patrick Queen is bent volt még, ha már linebackert akartak húzni (ő egyébként konszenzus szerint 22., nálam 17. volt)

A Seahawks pedig mindenkinél többet van base formációban, tehát 3 LB-vel a pályán, ami abból a szempontból jó, hogy Brooks is sokat lehet a pályán már az elején, abból a szempontból viszont baj, hogy épp emiatt a rengeteg base formáció miatt a Seahawks engedi a legtöbb “explosive”, tehát mondjuk úgy nagy játékot a ligában. Mert nem működik eléggé az a felfogás, hogy zónázáshoz jók lesznek a linebackerek is. Brooks pedig főleg nem lesz jó ebben, így nagy gyengesége lehet a védelemnek passzjátékoknál.
(Az persze lehet, hogy most kevesebb base formáció lesz és Dunbar érkezésével lehet többet nickelben játszani.)

apollo
apollo
Reply to  katonadani
2020-05-11 21:31

Valóban ilyenkor még nehéz értékelni a draftot, az első 10 után szinte senki nem azt húzta akit vártak, de ilyenkor már az emberi tényező legalább annyit számít, minthogy az egyetemen mit mutatott az adott játékos. Brooksról azt nyilatkozták Carollék, hogy a futás ellen hozták és erősítheti a pass rush-t, szóval egyértelműen Kendricks helyére jött, és állítólag kiemelkedő mentalitású játékos.
A secondary meg tényleg siralmas volt tavaly, de Diggs csak szezon közben érkezett és Dunbarral azért nálam eléggé rendben van az egység. A tavalyi 11-5-ön azért sokat nem kell javítani, ha Clowney marad, akkor sehol nem gyengült a csapat. A rájátszásban meg elég lenne 1 egészséges RB meg egy TE, ami tavaly már nem maradt.

37
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x