Connect with us

Draft

Ezek után már tényleg csak a hit marad – Patriots draftértékelő

Az újrakezdés mindig nehéz, de a Patriots jó helyzetből várhatta a draftot, hisz a class pont a legnagyobb hiányposztoknál volt kifejezetten mély. Ehhez képest sem irányító, sem elkapó nem jött, és bár Bill Belichick természetesen mindig jobban tudja, de a belé fektetett bizalmon és hiten túl nem sok mindenbe lehet per pillanat kapaszkodni.

 

 

A Patriots hiányposztjai egyértelműek voltak a draft előtt: kellett egy irányító és egy rúgó, legalább egy tehetség elkapó, egy komplett TE-sor, illetve a linebacker/edge posztra is ráfért az erősítés. A Patriotsnak pedig volt drafttőkéje bőven, akár egy első körös felmozgás is belefért volna egy irányítóért (Jordan Love-ért, ha úgy alakul), a történelmű mélységű WR-class csak úgy dúskált a tehetségekből, a pass rusher class is korrekt volt (még ha nagy volt köztük és Chase Young között a szakadék), a rengeteg hátsó körös cetliből pedig könnyedén meg lehetett oldani a rúgóposztot.

 

A matchupok tehát kedvezőek voltak, Bill Belichick viszont úgy döntött, borítja az asztalt. Kicserélt az első körből ahelyett, hogy értéken irányítót draftoljon, a másodikban jött a szokásos DB-pick, majd két TE-t is szerzett a bűn rossz TE-classból, elkapóból pedig egyetlen egy sem érkezett.

 

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

A kutya igazán közbeléphetett volna

 

 

 

 

Egy Tom Bradyhez hasonló irányítót nemhogy nehéz, hanem szinte lehetetlen pótolni. Ez már csak ilyen, az ember már annak is örül, ha egy top 15 körüli QB-ja van, hisz azzal már lehet komolyabb célokat kitűzni. Elképzelhető, hogy a tavaly 4. körös Jarrett Stidham lesz az új franchise irányító és BB megint mindenkit leoktat, de Stidham berobbanására azért nem érdemes feltenni a házat.

 

És rendben, azt is el tudom fogadni, hogy a top 3 irányítón kívül nem volt olyan prospect, akiért megérte volna felcserélni, de amikor az eredeti helyeden benn van egy Jordan Love kaliberű, első kört erő tehetség, akkor az bőven többet ér, mint egy extra harmadik körös pick. Ha esetleg Stidhamről kiderül, hogy tényleg egy félisten, legrosszabb esetben Love-ot akkor is el lehetett volna később cserélni (mint Jimmy Garoppolót).

 

És bár a különböző nyilatkozatokat csak fenntartásokkal kell kezelni, én elhiszem BB-nek azt, hogy irányítót akart húzni, csak nem úgy jött ki a lépés. Amennyiben nem Love, hanem Jalen Hurts volt a célpont, az is védhető, de ő sem gondolhatta komolyan, hogy ha elengedi az első pickjével, akkor legjobb elérhető irányítóként csúszik egy kört vagy senki nem cserél fel érte a Pats elé. Szerintem egyszerűen elszámolta magát, ez pedig ritka hiba tőle.

 

Irányító helyett így jöhetett a szokásos második körös, némileg érthetetlen DB-pick. Dugger egy hosszú távú projekt: kis iskolából jött, rengeteget kell még rajta csiszolni (coverage-ben nagyon kezdetleges a játéka), miközben legalább két nála sokkal magasabban rangsorolt safety volt még 2/37-en elérhető (Delpit és Winfield). Arról nem is beszélve, Yetur Gross-Matos (edge) és a tökéletes Pats-fit Trey Flowers-klón AJ Epenesa is bent volt még ekkor, ráadásul jobb értéket is képviseltek. Van Duggerben potenciál, mert rendkívül atletikus, hosszú távon jó lehet, de nem BPA és nem is hiányposztra érkezett, így annyira nem tetszik.

 

A poszt stimmel, a játékos már kevésbé

 

A következő két választás már hiányposztra érkezett. A Patriotsnál nagyon szeretik a Kyle Van Noy/Jamie Collins féle játékosokat, akik alapvetően linebacker feladatokat látnak el, de képesek hatékonyan blitzelni, vagy akár edge-ként is felállni. Mind Josh Uche, mind pedig Anfernee Jennings ilyen, bár ár/érték arányban nem a legideálisabb választások.

 

Uche egy rendkívül atletikus védő rendkívül kevés tapasztalattal, négy év alatt mindössze 26 meccsen játszott. Blitzelőként kifejezetten hatékony, coverage-ben is megállja a helyét, kellően erős és a sebessége is megvan, de egyelőre inkább csak atléta, mint futballjátékos és a kórlapja sem néz ki jól. A rendszerbe papíron jól illik, de helyette talán érdemesebb lett volna a sokat csúszó Van Noy-klónt, Zack Baunt kivinni – ha belőle valaki ki tudta volna hozni a boomot, akkor az Belichick. És ha már Van Noy-klón: Jennings szintén hasonló paraméterekkel és játékstílussal rendelkezik, mint Van Noy, ráadásul az Alabamáról érkezik, vagyis a képzettségével sincs probléma. Ennek ellenére kicsit reach szagú, sok sok szakértőnél nem fért be a top 150-be.

 

 

A Patriotsnak még két pickje volt a harmadik körben, és ahelyett, hogy elkapó érkezett volna, sikerült két TE-t kiválasztani. A poszt egyértelműen need volt, de egy ilyen gyenge classból két harmadik körös picket is erre áldozni minimum luxus.

 

Asiasi egy egész korrekt elkapó TE lehet, legalábbis az utolsó éve alapján, azt megelőzően ugyanis csak nyolc elkapása volt hat meccsen. Az upside-ja nagy, de egyelőre csak egy közepes one year wonder, aki blokkolni sem nagyon tud. Ezt kiegészítendő a csapat hozott egy kvázi fullbacket Dalton Kenee személyében, aki egész ügyesen blokkol futáshoz és passzhoz is, de cserébe elkapni nem tud (ilyen skillsettel nem meglepő, hogy a legtöbb helyen a 6-7. körre várták). Ketten együtt kitesznek egy felet, ami nem túl előnyös két harmadik körös választás esetében.

 

A harmadik nap

 

A Patriotsnak nem volt negyedik körös pickje a különböző cserék miatt, így a legkorábban az 5. körben választhatott újra. Ezúttal is hiányposztra jött ember Justin Rohrwasser személyében. Róla elsősorban azt érdemes tudni, nincs profilja az NFL.com-on, az egyetemi statisztikái alapján pedig 78,6 százalékos pontossággal rúgja a mezőnygólokat. Nehéz egy 5. körös pickkel reachelni, de ezúttal talán sikerült.

 

A maradék négy pickből három a támadófal belsejébe, egy pedig a linebacker-sorba érkezett. Utóbbi Cassh Maluia, akinek a sebessége és az agilitása elég jó ahhoz, hogy a speciális egység tagjaként megszerezzen magának egy rosterhelyet. A falemberekkel kapcsolatban már nehezebb jósolni: úgy tűnik, hogy Joe Thuney jövő ilyenkor már nem lesz a Patriots tagja, kis szerencsével a háromból egy elég jó lesz a pótlására. Erre legnagyobb esélye Onwenunak van, csereként már idén is kaphat pár snapet, a méretei ideálisak és az ereje is megvan a poszthoz, bár a technikáján és a lábmunkáján még bőven van mit javítani.

 

Összegzés

 

A két legnagyobb hiányposztra nem érkezett egyetlen játékos se a draftról, pedig bőven lett volna rá lehetőség. A második napon Jenningst leszámítva mindenki reach volt, miközben sokat csúszó, 1-2. körös játékosokat hagyott bent a csapat. Különösen a két TE-pick az, ami nagyon fölöslegesnek tűnt, egy ilyen gyenge classból kettőt is kiválasztani a harmadik körben minimum érhetetlen (pláne, hogy az egyik egy kvázi fullback). A harmadik nap sem tűnik jónak a pontatlan kickerrel és többnyire limitált potenciállal bíró iOL-ekkel. Ilyenkor célszerűbb atletikus, csiszolatlan, de nagy upside-dal rendelkező tehetségeket kiválasztani, akikből 2-3 év után lehet potens játékos.

 

Mondhatni, ez egy tipikus Bill Belichick-draft volt, ami rendben is volna, ha a csapatnak lenne egy Tom Brady-je. Természetesen az öreg mester mindig jobban tudja, ennek ellenére én szkeptikus vagyok Stidhammel kapcsolatban és többre értékeltem Love-ot, mint egy harmadik körös picket. A két TE-pick is túlzásnak tűnik, az elkapók mellőzése pedig érthetetlen, így az értékelés: C+.

 

[/ppp_patron_only]

59 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
59 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sestertius
Sestertius
2020-05-01 08:42

Még mindig nem mer senki nagyon szar gradet adni BB nek :D
Ez szerintem Dnél nem volt jobb.. valahol a Packers és a Hawks között félúton..

Arni Pecceneger
Arni Pecceneger
Reply to  Sestertius
2020-05-01 09:34

Őszintén kérdezem, mivel indokolnád meg a D értékelést.

Bandi
Bandi
Reply to  Arni Pecceneger
2020-05-01 10:09

Gondolom azzal hogy nem érkezett irányító,mert ő azt hitte,hogy lesz, de nem lett,ezért rossz.

Mihály Filadelfi
Mihály Filadelfi
Reply to  Bandi
2020-05-01 10:09

Jaja, erősen Pats fóbiás a csóka…:)

magyar_newton
magyar_newton
Reply to  Arni Pecceneger
2020-05-01 11:25

Lassan az a kérdés, hogy mivel lehet indokolni a jobbat? :) Mert az a helyzet, hogy ha levakarózom arról az alapfelvetésről, hogy Belichink mintent IS jobban tud, mint mindenki más, csak mi hülyék nem értjük, akkor az utóbbi 4-5 draftja bezony elég pocsék lett. Utólag nézve is.
Úgyhogy lassan adódna az igény, hogy mikor lesz egy olyan draft ami a draft másnapján jól néz ki? Hátha az majd 3 év múlva is jó lesz. :)

Arni Pecceneger
Arni Pecceneger
Reply to  magyar_newton
2020-05-01 17:37

Ez ennél kicsit bonyolultabb, mint hogy azt mondod jahh az elmúlt 4-5 draft félre ment. Nézd végig az elmúlt 4-5 draftot és nézd meg,hogy hány játékos van aki kezdő lett vagy a patriotsban vagy máshol. Kb. minden drafton van 2-3-4 játékos aki kezdő lesz, vagy egy jó csere (attól függően hány pickje volt a Patsnek egy egy drafton). Szerintem ha találsz ennyi kezdőt illetve minőségi cserét minden drafton akkor már jó draftot tudhatsz magad mögött. (persze azt is nézd hogy milyen pickekből gazdálkodva teszi ezt a Pats.)

Itt is és minden oldalon mindenki a saját boardja alapján értékel… nincs is ezzel baj, csak annyi hogy a csapatok kb 100x annyi energiát ölnek bele ezekbe a prospectekbe mint a “szakértők” és nem mellesleg 10x jobban is értenek hozzá… és ezt szerintem nehêz vitatni… már csak azért is mert kb BB és a stáb tapasztalatát ha összevetjük mondjuk pl. egy magyar focis oldal szerkesztőjének tudásával őszintén de tényleg Te tényleg elhiszed, hogy csak egy kicsit is megközelíti? (és ezt általánosságban is így gondolom, a csapatok azért csak jobban értenek ehhez mint mi nem?)

Én pl. mikor megláttam reggel,hogy miket húztunk (2.-3. körben) totál kiakadtam… totál jogtalanul hisz még csak fingom se volt kik ezek :D kicsit utána néztem olvasgattam… azt elfogadtam,hogy az irányt értem csak maximum de ezekről az emberekről fingom sincs, a videokon jól mutattak… elolvastam pár elemzést azt ennyi. Mások véleménye alapján alkottam véleményt… (nem beszéltem velük, nem láttam őket élőben, nem teszteltem őket… ellenben a csapatok igen)

Szerintem a Pats egy átlagosdraftot hozott le.
Hiányposztokra húztak? Igen minden húzáson!
Értéken húztak? Szerintem nem, mert én az itteni (FK) boardokat néztem de a Patsnek megint más a boardja.. szóval tököm tudja.
Elég játékost húztak? Szinte minden hiány vagy project posztra húztak 2 játékost, szóval szerintem bőven eleget.

A közepes értékelés C, C+, B-, B is lehet … ez már csak játék a betűkkel. Értéket akarunk adni a véleményünknek… Amúgy ha megnézed szinte az összes értékelés ezek közül került ki a szakértőktől… mindenhol C-B között mozog.

Tisztelettel de most azon rugózni, vagy az miatt szarnak mondani egy draftot mert nem jött elkapó vagy irányitó nagy nagy butaság… hisz ha nem húztak az az jelenti nem kellett.. vagy nem volt olyan aki illett volna a csapatba… tudom ezt 2. körös DB húzást nehéz elfogadni… de ez megy már 5 éve… nem ezen múlik a draft..

Az elmúlt 5 évben is későbbi körökben nem kevés kezdőt szedett össze BB… idén se lesz ez másképp megnyugodhatunk. És nekem ez már elég.

Sestertius
Sestertius
Reply to  Arni Pecceneger
2020-05-01 13:49

Szerintem a cikkben teljesen jól le van írva.. hatalmas reachek, hiányposztok ignorálása.. szerintem ez kimeríti a szar draft fogalmát..

Arni Pecceneger
Arni Pecceneger
Reply to  Sestertius
2020-05-01 13:58

Szinte az összes, hiányposztra húzott a QB nem az ezek szerint a WR-t meg korábban én is mondtam h szerintem nem az vagy max nem olyan fontos.

Az h mi reach meg mi nem az azt lentebb kifejtettem. Szerintem totál felületesen gondolkozol most amúgy.

Sestertius
Sestertius
Reply to  Arni Pecceneger
2020-05-01 18:53

Nézd, ez az egész dolog elég teoretikus. Egyrészt szubjektív, hogy ki mire értékel 1-1 játékost, másrészt nem lehet tudni, hogy mi történt volna, ha azt a 2 Te-t csak 3 körrel később viszik ki.. mert benne van a pakliban az is, hogy már nem lettek volna a kalapban.
Az, hogy az első körből kitradeltek teljesen korrekt döntés (habár volt benn wr is, lb is) de ez simán korrekt, ha nem szimpatikus senki.. Az, hogy Qb-t nem pickeltek szintén védhető.., csak akkor szabad Qb-t vinni ha szent meggyőződésed, hogy ő a következő félisten, másképp fölösleges.
Ellenben az első pickel megint egy olyan DB jön akit gyakorlatilag senki nem ért, hogy minek… Uche amúgy jó fit lehet.. ellenben, ha jól gondolom a Patsbe inkább egy klasszikus DE kellett volna (vagy rögtön kettő…)

Szóval visszakanyarodva a momdandóm elejére, lehet, hogy BB mennybe megy ezzel a drafttal, és kiderül, hogy mindenki más hülye. Viszont azt tartom, hogy ez a rendelkezésünkre álló információk alapján a közepesnél szarabb draft volt (nálam ez a D) nem egy Packers szint.. de a közepestől is messze van.
Ha a 2. körben visz egy rushert és egy WR-t utána falembert, Te-t később akkor szerintem senki nem szólna egy szót se, mert kihozta a maximumot a lehetőségekből.. de -ismétlem- jelenlegi információink birtokában nem vinni WR-t ebből a classból nem tűnik jó döntésnek.
Ami a fontos, hogy ismét a korai pickjeit cseszi el, pont amik értékesek

Arni Pecceneger
Arni Pecceneger
Reply to  Sestertius
2020-05-01 19:49

BB nem a draftjai miatt megy a mennybe. De abszolút nem draftol olyan rosszul mint ahogyan az az utóbbi időben be van állítva.
Én visszamenőleg 15 év draftjait néztem meg, és még egyszer mondom draftonként 2-3-4 jobb játékost talál általában akik végül megütik a kezdő vagy korrekt csere szintet. Idén az öreg 2.-3. körben hozott 5 játékost akiből majd 2-3 valószínűleg beválik. Ezt csinálja már 20éve nálunk és működik? Valószínűleg igen, mert csak FA ból meg kukázásból nem lehet ennyit nyerni ugye?

Ott van a Browns… nézd meg az utolsó 4 draftjukat… baszki na ott volt jó sok fasza pick… aztán mire mentek vele? nézd meg a Pats utolsó 4 draftját? papíron ahhoz képest egy kalap kula… aztán a Pats hülyére nyerte magát az elmúlt 4 évben is… a Browns meg egy szaros pozitív mérleget nem tudott összhozni…

Valamit mégis csak tud az öreg amit mások nem.

Én Nem vagyok elégedtelen az idei drafttal. Jött LB/EDGE/TE/K ami mind need volt.
A S húzáson elsőre Én is kiégtem de nézd meg a csávót, videókon elég durván atletikus és a kinti szakértők is második kör vége felé jósolták csak kisiskolából jön szóval azért nem volt akkora reach.

És még nagyon messze van a szezon, WR posztra még tud kukázni vagy cserélni ha kell az öreg. Ott van még Thuney is akivel kezdeni kell valamit… Ő is lehet csere alap.

Amúgy persze szíved joga azt mondani,hogy ez egy sima D de valahogy azért túlzásnak érzem.
D (kuka) osztályzat akkor lenne szerintem ha nem húzott volna needre és még oda is szarokat húzna… mondjuk 2CB-t meg RB-t vagy mittom Én amire semmi szükség mert tele a padlás…

Sestertius
Sestertius
Reply to  Arni Pecceneger
2020-05-01 22:41

A coaching egy teljesen más kérdés.. akik védig a Pats draftjait mindig ezt hozzák fel..
De gondolom abban azért egyetértünk, hogy BB a Browns draft classaiból egy picit többet hozott volna ki.
Több remek játékos felett is elsiklott az öreg az elmúlt években, szerintem ez azért elég egyértelmű.. a 2. kör az legendásan szar.. holott ott még bőven instant kezdőket lehet találni..
Az, hogy hátsó körökben néha talál használható embereket nem mondanám sikertörténetnek… Más is van így vele.. (Brown Jr., Andrews, Judon hogy csak magunkat említsem)
A coaching az NEben az egyik, ha nem a legjobb ez tény, az is, hogy FAk közül jól kukázik.. de az elmúlt jó pár év draftjai elég szarok voltak..
Mondom, azt kell megnézni, hogy egy másik csapat classából BB mit hozott volna ki
(Pl félelmetea belegondolni a Lattimore Ramczyk class ha NEben landol..)

Arni Pecceneger
Arni Pecceneger
Reply to  Sestertius
2020-05-02 00:12

Szerintem az még megmutathatná a befektetett draft tőke eredményét ha megvizsgálnánk mondjuk az elmúlt 5 év Patriots csapatából hány (%) ember volt saját draftolású.
Így kiderülne valamennyire,hogy mennyit adnak hozzá a saját draftolású játékosok az elmúlt 5 év eredményeihez.

Sestertius
Sestertius
Reply to  Arni Pecceneger
2020-05-02 00:37

Épp ezt írtam, hogy szerintem még ez se elég egzakt.
Van X játékos akinek a plafonja 80%
Belőle a Browns zseniális edzői gárdája kihoz 50%ot
Van Y játékos akinek a plafonja 60% belőle BB ki is hozza a 60%ot ergo jobb picknek tűnik.. pedig rohadtul nem, mert valszeg BB Xből 80%ot hozott volna ki.. ha pedig X bent volt még amikor Yt pickelték akkor Y egy szar pick BBtől.. hiába lesz stabil kezdő a coaching miatt

De, ezt hangsúlyozom folyamatosan, ez rohadtul teoretikus.. de nyilván mindannyian ugyanazokat a felvételeket tudjjk megnézni, és ha minden videoelemző szerint X a jobb prospect, akkor gyanús, hogy lehwt benne valami..
Ha BB mégis Yt választja annak 2 oka lehet, vagy van vmi olyan infoja ami nekünk nincs, vagy elkúrta.. ez a 2. nyilván nem népszerű opció…

Arni Pecceneger
Arni Pecceneger
Reply to  Sestertius
2020-05-02 10:29

Nyilvánvalóan BB nem youtube videók alapján draftol 😄

Sestertius
Sestertius
Reply to  Arni Pecceneger
2020-05-02 13:36

Ahogy a komolyabb kinti szakértők se ez alapján állítanak boardot.. sőt több szakértő korábban scout volt.. vagy szakértőből lesz scout.. pl a pff elemzéseit se véletlenül használja a liga fele..
Sose értettem ezt a “aki szakértő az hülye aki FO tag az meg isten” mentalitást.. azért van átjárás a két terület között

Arni Pecceneger
Arni Pecceneger
Reply to  Sestertius
2020-05-02 13:46

Persze ezt a youtube dolgot magunkra értettem. 😄

De amúgy a kinti szakértők is mind közepesre (B és C+) értékelték a Pats draftját. Tehát ha innen közelítjük meg és ők is csak jobban értenek ehhez… akkor talán inkább ez egy közepes draft volt ami az általános vélemény. vagy?

Balazs Simon
Balazs Simon
Reply to  Sestertius
2020-05-03 09:33

Szerintem ezt így nem lehet ketté választani. Most azt mondod, hogy ha más csapat draftol egy későbbi jó játékost, az a draft miatt van, amiatt jó, mert már eleve jó volt. Ellenben ha a patsnél válik be vki, akkor az a drafton még szar volt (kis túlzással), de BB kihozta belőle az állatot.
Jó coach BB, de szerintem szarból ő sem tud várat építeni.
Klopp pl. jól igazol vagy jól edz? Esetleg mindkettő? Robbo leigazolásánál mi volt az általános vélemény? kb. hogy ez most minek, ki ez a srác? Aztán a világ egyik legjobb balhátvédje lett vhogyan.

Sestertius
Sestertius
Reply to  Balazs Simon
2020-05-03 13:17

Robertson mondjuk sztem pont nem jó példa, aki pl Vörös fonat olvasó az képben van az analitikus hozzáállással, és nagyon látszott h ő remek igazolás lesz.. mondjuk az tény, hogy még jobb lett mint várható volt.

Értem amit írsz van is benne igazság, ellenben általánossagban azt lehet mondani, hogy a patsnek jobb edzői gárdája van mint a liga 90 % nak ergo ha egy játékos valahol beválik az a patsben is be fog

Bandi
Bandi
2020-05-01 08:42

1. Nem tudom Love a miért ér meg egy első kört a jelen tudásával. Az ilyen projekt irányítók akik majd 2-3 év tanulással hozhatnak kezdő szintet azokért nem adnék első kört.
2. Tavaly húztak egy irányítót akkor minek húzni idén is. Vagy akkor minden évben húzzunk egy irányítót addig amíg nem találunk egy első évében jól szereplőt.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Bandi
2020-05-01 12:00

Ez attól függ. Ha 2-3 év tanulással egy top 10 irányító lehet belőle, akkor bizony a Packersnek (akinek van ideje képezni) bőven megérte azt az első kört. Nyilván akinek azonnal kell egy kezdő, annak természetesen nem.

Delfi
Delfi
Reply to  Fetyke
2020-05-01 21:22

Egy kérdés, mit fog tanulni Rodgers mögött, ha csak futójáték lesz, amit egy óvodás QB is megold?

Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
2020-05-01 09:05

Bold:
A safetyből WR-t farag, a TE-nél ugyan pedzegetitek hogy fullback tulajdonképpen, és az is lesz Develin helyett, az utolsó napos falemberekből 2 is nagyon jó lesz, így Thuney-t még ősszel elcserélik 2021-es draft pickekre. A kicker a következő 12 évben Patrióta lesz, annyira beválik. Kiderül, hogy Stidham nem megoldás hosszú távon, de az évet nekiadják, össze is jön vele egy 8W szezon, de semmi extra. Ellenben az egyik UDFA QB egy csiszolatlan gyémánt. 5 év múlva visszatekintve ez egy óriási draft lesz.

DrBaji Mihály
DrBaji Mihály
Reply to  Hurrá Torpedó
2020-05-02 08:36

Bold: évközben qb-t igazolunk a Packerstől, hamár úgy is futójátékra akarnak átállni….

Vicgeordie
Vicgeordie
2020-05-01 10:38

pár alapvetés BB-draftjaihoz, amivel kicsit könnyebb megérteni a választásait (és a cikkből több kimaradt)
1) BB nem egy Jerry Jones-féle kretén, aki beleszeret valamelyik BPA-játékosba és rábök, aztán 2-4 évente egyszer választ is vele egy, a csapat számára valóban hasznos embert. BB mindig rendszerfitet draftol, aki szerinte a legjobban illeszkedik ahhoz a feladathoz, amit szán neki. Persze ő is ember, néha téved, de a draftjait megítélni általános big boardok alapján felesleges.
2) BB szeret előre draftolni és előre gondolkodni. Többször draftol úgy, hogy embereket jegel 1 évig, de már tudja, hogy utána kinek a helyére építené be (ilyen volt pl. White, Vereen, Flowers, tavaly Harris és most Dugger is). Egy ilyen átmeneti évben ez főleg belefér.
3) körök: “BB faszságai” egyik legfontosabb alapvetése: 2. kör DB, 5. kör special team játékos. Kinevelni már nem lehet ezt belőle, de egyrészt eddig is elbírta a rendszer, másrészt az utóbbiak még be is szoktak jönni :) amúgy azért választották a white trash srácot, mert fostalicska időben is megbízható (és clutch, a negyedik negyedben és hosszabbításban 14/14 FG), ellentétben pl a kellemes Georgiában edződött Harry Potter-klónnal.

Az értékelőhöz: Uche sokkal inkább rendszerfit, mint Baun (legalábbis az összes Pats insider szerint) és helyén is kelt el, abszolút A választás. Jennings és Keene sztem is reach, de adunk nekik egy esélyt, a többiek a helyükön jöttek (Dugger is, kis kérdőjellel). Onwenu C osztályzatát viszont nem értem: ha tíz elemzést és tweetet nem olvastam arról, hogy mekkora steal a srác és kb a harmadik körbe várták, akkor egyet sem (A)

Összességében B/B-, de majd térjünk vissza rá 3 év múlva.

magyar_newton
magyar_newton
Reply to  Vicgeordie
2020-05-01 11:19

Az ezzel a probléma, hogy a kretén Jerry Jones az elmúlt 5-6 évben kihúzott 4. körben egy franchise irányítót, kihúzott jópár all-pro játékost, egy rakat pro-bowlert. Belichick meg nagyjából egy Flowerst, akit aztán nem fizetett meg, Meg 1-2 falembert középső körben, és nagyjából ennyi. Még hozzácsaphatunk egy UDFA cornert ha megengedőek vagyunk. Szóval oké, nézzük meg 3 év múlva, de ha most megnézzük a 3, 4, 5. évvel ezelőtti draftjait, akkor azokon sincs sok mindent nézni…

Arról nem is beszélve, hogy lekreténezed Jones mert – szerinted – hajlamos beleszeretni egy játékosba és kihúzni, majd leírod, hogy Belichick ugyanilyen a 2./3. körös DB húzásaival, de ott egye meg, nem számít. Hát ha így méricsélsz, akkor.

A 2. pont meg ne haragudj meg, de egy sületlenség. Mi az, hogy Belichick szeret előre draftolni? Miért, a maradék 31 GM idióta? Mert ez az “előre draftolni” kb. a draft 1×1-e, az első napon tanítják az oskolában. Aki nem tervez közép távon, az nemhogy NFL csapatnek nem fog draftolni sose, de scoutságig se viszi. :D

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  magyar_newton
2020-05-01 11:53

pont erről a különbségről beszélek. Nemrég volt egy PFR stat, hogy a draftpozícióhoz képest ki hogyan draftol az elmúlt 20 évben. BB a negyedik legjobb GM volt ezen a listán, mert relatíve rossz helyekről draftol olyan spílereket, akik a draftpozíciójukhoz képest sokra viszik. Nem feltétlen lesz All Pro, de többre viszi, mint a draftpozíciója alapján predesztinálni lehetne és baromi hasznos a csapatnak. Tavaly volt erről a filozófiáról egy nagyon jó cikk a BI-on, ajánlom: https://www.businessinsider.com/bill-belichick-new-england-patriots-draft-philosophy-2017-4

Nyilván nem számít BB-nél a hülye DB húzás, ezért kezdhettem azt a részt “BB faszságai”-címmel :)

Az utolsót adom, valóban pontatlan volt. Inkább úgy fogalmaznék, hogy relítve magas pickeket áldoz be középtávra, ami azért nem tipikus.

magyar_newton
magyar_newton
Reply to  Vicgeordie
2020-05-01 13:00

Azon a listán a Colts volt azt hiszem a 3. legjobb. Azzal a Grigsonnal, aki Trent RIchardsonért 1 kört adott, meg volt olyan draftja, hogy 1 éven belül senki nem volt a rosteren a teljes classból :) Szóval az ilyen statokkal csak óvatosan, mert ismered a mondást: csak annak a statnak hiszek amit én hamisítok. :)

Fetyke
Fetyke
Reply to  magyar_newton
2020-05-01 12:06

Azért azt tegyük hozzá a vitához, hogy az eredmények alapján mindenképpen BB és a Pats jön ki győztesen a Cowboysal (de igazából bárkivel) szemben. Elmúlt 6 évben 3 bajnoki címet nem kell megmagyarázni.

magyar_newton
magyar_newton
Reply to  Fetyke
2020-05-01 12:59

Igaz, csak ez nem az elmúlt 5 év draftjai miatt történt. Mondjál az elmúlt 6 évből Flowersen kívül egyetlen másik nevet, akinek impact szerepe volt azokban a győzelmekben. Nem tudsz. Minden impact játékos abból a győztes gárdából már vagy visszavonult, vagy máshol játszik, vagy 30 fölött van és jó esetben még 1-2 éve van hátra a pályafutásából. Hiwhtowertől Edelmanon át DMC-ig. Korábban ezeket a játékosokat már rég eladta, mert ott volt mögöttük a fiatal. Most nincs.

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  magyar_newton
2020-05-01 13:20

Thuney, Mason?

ahanem
ahanem
Reply to  Vicgeordie
2020-05-01 17:21

ők nem a draft miatt jók egyébként, hanem attól az embertől, aki nemrég visszavonult

kb. bárki más is képes lett volna rá, ha kicsit magasabb lennék, még talán én is.

Tzimisce25
Tzimisce25
Reply to  magyar_newton
2020-05-01 13:27

Pár dolog.
1. BB csak a második körben húz érdekeset, (a harmadik körös WR-ekről szerencsére leszokott) JJ meg mindig.
2. Húzott egy franchise irányítót meg egy All pro futót, majd hagyta, hogy elkanászodjanak és hisztizzenek a big money-ért, pedig pont az újoncszerződésük alatt kell nagyot szakítani az ilyenekkel. Ráadásul túl is fizette őket.
3. Igen, leszámítva 4-5 GM-et, a többség idióta, mert nem 6-8, hanem csak 2-3 évre terveznek előre.
4. A draftot még mindig túlértékelik. Elég megnézni az SB győztes Seahawksot, a magja harmadik körben vagy utána lett draftolva.

FitzMagic
FitzMagic
Reply to  Fetyke
2020-05-02 19:27

Szerintem a legtobben alairjuk, hogy BB magasan a legjobb edzo a ligaban. Olyannyira, hogy a kozepszeru draftjai ellenere is evrol evre dontoztek, de inkabb a draftok ellenere, mintsem azoknak koszonhetoen. Na meg persze volt egy Brady-je

DrBaji Mihály
DrBaji Mihály
Reply to  magyar_newton
2020-05-02 08:31

ÖÖÖ, és hányszor volt SB-ben a Dallas mostanában…..mesélj még!

renningan
renningan
Reply to  Vicgeordie
2020-05-01 17:31

Nem Onwenu a C, hanem az egész harmadik nap :)

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  renningan
2020-05-01 20:33

Áh, mindent értek :)

gyeek
gyeek
Reply to  Vicgeordie
2020-05-03 16:23

A kreténezés kapcsán: ha bármit is konyítanál a Cowboys draftolási szokásairól, döntéshozó rendszeréről és magukról a döntéshozókról, vagy legalapvetőbb módon a tényekről lenne némi fogalmad, akkor az 1es pontodat úgy ahogy van kihagytad volna, mert egy egetrengető baromság.

KriszTian
KriszTian
2020-05-01 10:43

Szerintem is Love tul van ertekelve, es a leheto legjobb dontes volt az elsokorbol kicserelni. De az szamomra is ertehetetlen, hogy miert nem jött WR illetve, miért voltak ekkora reachek

Matyika29
Matyika29
2020-05-01 11:45

Én még nem mondanék le Harryről. Jó, épphogy átlagos első éve volt, de idén 1000+ szezonja lesz.
És pár nap múlva már Dalton lesz a kezdő QB… :D
Szóval ennyit erről.

Csabesz20
Csabesz20
Reply to  Matyika29
2020-05-01 13:14

Remélem nem. Akkor már inkább Stidham. Amennyivel több tapasztalata van, annyival drágább is. Mivel capspace nincs, így nem látom értelmét.

Matyika29
Matyika29
Reply to  Csabesz20
2020-05-01 13:53

Stidhamből még semmit nem láttunk… lehet, hogy totál kutyaütő. És az sincs segítségére, hogy már láttunk ennél erősebb Patset is. Kevesebb az esélye, mint Rosennek a Cardinalsban…
Én amúgy optimista csávó vagyok, de szerintem most közelebb vagyunk az 1/5-höz, mint a PO-hoz. Nem hiszem, hogy Stidham totál szar lesz, de a jelenlegi offense nem sok segítséget nyújhat, és a védelem is átalakulóban van.
Dalton csak vicc volt, de én jobb véleménnyel vagyok róla, mint te.

Bélabá a csótány
Bélabá a csótány
Reply to  Matyika29
2020-05-01 14:31

Metcalf kellett volna…

Bujdy Bujdy
Bujdy Bujdy
2020-05-01 11:45

Szerintem is borzasztó nagy hiba volt, hogy nem vitte ki Love-ot!

Hajrá, Green Bay!

Bandi
Bandi
Reply to  Bujdy Bujdy
2020-05-01 11:53

De csak azért mert így nektek jutott :)

blackswan07
blackswan07
Reply to  Bandi
2020-05-02 00:20

Ez is BB terve. Összeugrasztani Rodgerst és a vezetőket

Tamer Link
Tamer Link
2020-05-01 11:54

We trust Bill!

Goodell
Goodell
2020-05-01 12:32

A draft értékelésnek semmi értelme, és ezt pont BB bizonyítja és az a “pár” SB részvétel és győzelme… Rengeteg szuper csapat állt már össze, de lesajnált és elfeledett játékosokból is lehet faragni SB győztes csapatot, és ebben BB és a Pats stáb óriási, ezért nem is féltem őket, bár idén visszaesésre számítok, de jövőre még értékesebb draft cetlik és 110m dollárral olyan csapat jöhet össze ami megint fix playoff résztvevő lehet, ami az nflben szerintem még mindig nagy szó, van aki évek óta nem látott playoffot, nem hogy superbowlt…

bjeela
bjeela
2020-05-01 14:34

Sebaj, elvtársak, legalább megtudtuk, hogy mindenki hülye, csak én tudom jól, hogy MVP Trub az Isten, BB meg egy seggfej. És ez utóbbi megállapítást tökéletesen igazolják az eredményei is. Viszont aranyos kutyája van.

Arni Pecceneger
Arni Pecceneger
2020-05-01 17:21

off: “Szerintünk ez szpem.” Ez mit takar?

katonadani
Reply to  Arni Pecceneger
2020-05-01 17:37

spamnek, szemétnek érzékelte a disqus a kommented :D
jóbáhagytam, hogy nem az :D

Arni Pecceneger
Arni Pecceneger
Reply to  katonadani
2020-05-01 18:02

Attól mert nem ért egyet a véleményemmel a discus máris szemét? 😄 😄😄😄

bjeela
bjeela
Reply to  Arni Pecceneger
2020-05-01 18:35

Ne vedd magadra, ez nem személyes… ;)

conspiracy theory
conspiracy theory
Reply to  Arni Pecceneger
2020-05-01 20:24

Löncshús konzerv

Arni Pecceneger
Arni Pecceneger
Reply to  conspiracy theory
2020-05-01 21:41

szpem = löncshús konzerv
de akkor mi a
spam=?

conspiracy theory
conspiracy theory
Reply to  Arni Pecceneger
2020-05-01 22:02

löncshús konarv

Arni Pecceneger
Arni Pecceneger
Reply to  conspiracy theory
2020-05-01 22:58

Tinned meat? 😄😄😄😄

d zoli
d zoli
2020-05-01 20:33
Tamer Link
Tamer Link
2020-05-01 22:32

Az elmúlt években mindig az utolsók között draftolt a mester. Tudom, hogy mérlegelik a játékosok szintjét, DE ez annyira, DE annyira relatív a legjobbak után! Azt pedig elviszik a hátul végzettek!

59
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x