Connect with us

Hír

Ezekkel a módosításokkal kerül a tulajok elé a 4&15 javaslat

Sok szó esett már a 4&15 szabálymódosítási javaslatról az utóbbi napokban, ez helyettesítené az onside kicket és ma szavaznak róla a tulajdonosok. Az eredeti javaslaton kicsit módosítottak, hogy lehetőleg minél tökéletesebb verzió kerüljön majd bevezetésre, írja többek közt Albert Breer.

A legnagyobb változtatás az, hogy a játék alatt nem fog futni az óra, ezzel talán a legnagyobb negatívumát lőtték ki a javaslatnak. Ezzel a vezető csapat nem futtathatná le az utolsó pár másodpercet az óráról ahelyett, hogy átadná a lehetőséget egy utolsó nagy játékra az ellenfélnek, ezen felül a felzárkózó csapattól sem vesz el időt, így még izgalmasabb lehet a végjáték. Ilyen “idő nélküli” játék egyébként az extra pont is, szóval pontosan ugyanúgy kell elképzelni ezt is.

Ezen kívül azt is hozzáadták a szabálymódosítási javaslathoz, hogy csak a rendes játékidőben lehet használni, a hosszabbításban nem. Így tehát két kiváló támadócsapat meccsén aki elveszti a pénzfeldobást, nem használhatja ki ezt a lehetőséget, hogy magánál tartsa a labdát.

Azt is megtudtuk a javaslat kapcsán, hogy ha a pontszerző akció vagy az extra pont alatt szabálytalanságot követett el az egyik csapat és ez kérhető a kickoffra, akkor azt itt is hozzá kell adni a kiindulóponthoz. Tehát ha a védelem az extra pont után egy szükségtelen durvaság miatt sárga zászlót kap, akkor az előbb pontot szerző csapat nem a saját 25-öséről, hanem a saját 40-eséről végezhetné el a kickoffot, illetve próbálhatná meg a 4&15 kísérletet. Így a próbálkozás kockázata jóval alacsonyabb lenne és több ilyen kísérletet láthatnánk.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!