Connect with us

Draft

Fulton, a megmentő – Titans draftértékelő

Kicsit furcsa drafton van túl a Titans, ugyanis az első körben elvitt egy olyan játékost, akit inkább a második körben kellett volna, ellenben a második körben elvitt egy olyat, aki első kört is érhetett volna. Ők ketten mindenképp sokat segíthetnek a csapatnak, a harmadik körtől lefelé viszont nem érkeztek izgalmas, potenciállal rendelkező prospectek. 

1/29 Isaiah Wilson, RT, Georgia

Wilson nem fért be a top50 játékosomba, így nyilvánvalóan reachnek gondolom, azonban várható volt, hogy a Titans kiviszi az első körben, méghozzá azért, mert nagyon jól illik a Jack Conklin távozásával megüresedett jobb oldali tackl posztra – így Dennis Kelly mehet vissza sokoldalú cserének. A Georgia egyetemen is zónablokkolásos rendszerben pallérozódott, így nem lesz neki újdonság a Titans sémája, ráadásul a sok play actiont alkalmazó támadósor is fekszik majd neki.

Wilson óriási méretekkel rendelkezik és nagyon hosszú a karja is. Nagy ereje van, egy igazi “mauler”, aki szereti megsemmisíteni maga előtt az ellenfeleket és kiválóan blokkol futáshoz. A mentalitása biztosan nagyon tetszik Vrabelnek, élvezi, hogy fizikálisan dominálhatja az ellenfeleit, és amikor csinál egy pancake-et, akkor csak simán kuncog egyet ellenfele arcába.

A fit tényleg kiváló, az elképzelés is látszik, de azért Wilson közel sem egy kész termék és kérdés, hogy pass protectionben mennyire állja meg a helyét, és egyáltalán a játék ezen részén mennyi fejlődési lehetőség van benne. Ugyanis nem elég atletikus játékos, nem elég gyors a lába, így pedig a speed rusherek ellen bajban lesz a profik közt, ráadásul nem látom, hogy ez a jövőben változna. A technikáján javítania kell és méretéből adódóan nem is tudja elég alacsonyan tartani a testsúlyát, így passzjátéknál erős kérdőjelnek számít majd.

Két érdekesség még vele kapcsolatban: közel 160 kilójával minden egyes Titans-játékosnál legalább 7,7 százalékkal nehezebb, a pályán kívül pedig nagyon nyugodt természet, így megkapta a Panda becenevet.

2/61 Kristian Fulton, CB, LSU

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Magasan ez volt a Titans idei legjobb pickje, óriási steal, nálam konkrétan a 22. legjobb játékosnak számított Fulton. Értettem, hogy miért csúszott, az NFL-ben miért nem szerették annyira, hiszen nem a nagyobb darab CB prototípusa, a karjai is rövidek, ráadásul atletikusságban, sebességben sem emelkedik ki, csak “rendben van”. Futás ellen sem nyújt valami sokat, a blokkokról nem jön le jól és nem is szerel jól, ráadásul sérülései is voltak és három éve volt problémája egy vizeletmintával is.

Ezek alapján őrültnek is tarthatnátok, hogy miért lett a 22. legjobb prospectem idén. Viszont abban jó, amiben egy cornerbacknek jónak kell lennie: coverage-ben. Nagyon laza a csípője, jó a technikája és kiválóan emberezik, sosem téveszti szem elől vetélytársát, mindig tapad az elkapóra és jól pozícionálja magát. A felé szálló labdák 29%-ából harcolt ki tavaly incomplete passzt, ami top3-as mutató volt a PFF szerint.

Nagyon jól néz ki a CB-trió a Titansnél, Malcolm Butler és Adoree Jackson mellé csatlakozik most Fulton, aki akár játszhat nickelben is, de be lehet oda küldeni Jacksont is.

A megbukott drogtesztjére visszatérve: Fulton attól félt, hogy meg fog bukni, mert előtte marihuánát szívott, azonban azt nem tudta, hogy a teszt erre nem vonatkozott, csak teljesítménynövelő szerekre. Szóval megpróbálta kicserélni a vizeletmintáját valaki máséval és elkapták. Az NCAA két évre tiltotta el, amiből végül csak egy év lett, de ezalatt nagyon sokat fejlődött emberileg, megtanulta, hogy vállalni kell a felelősséget, és összességében felnőtt.

3/93 Darrynton Evans, RB, Appalachian State

A jó futók elég hamar kimentek, erre mindenki elkezdett reachelgetni… Értem, hogy kellett egy cserefutó a Titansnek Henry mögé, de biztosan nem áldoztam volna egy Evans-szintű alulméretezett tucatfutóra egy harmadik körös picket. Nem elég robbanékony, nem is veri át testcselekkel a védőket, erőből sem is ráz le magáról tackle-öket, a boxon belül kontakt után sem tud hozni yardokat.

Evans abban jó, hogy nyílt terepen nem érik utól, nagyon jó a hosszútávú sebessége: az utóbbi két évben 11-szer nyargalt legalább 50 yardosat, ráadásul volt három kick returnje is 94+ yardért. A problémám ezzel csak az, hogy a profik közt már nagyon ritka, hogy elszakadj és 20-30+ yardos futásokat hozz össze, a kenyered pedig nem ezzel keresed, hanem a 10 yard körüli futásokkal. Egyébként a fit rendben van, mert zónablokkoláshoz, főleg outside zone játékokhoz jó ez a one-cut stílus, ettől függetlenül nem látok olyan sokat benne.

Az még pozitív, hogy egyetlen egy fumble-je sem volt az utóbbi két évben, pedig 498-szor kapta meg a labdát. Sajnos az elkapási képességét annyira nem tudjuk, mert nagyon kevés lehetősége volt erre, szóval ha ebben egyébként fejlődni tud és ki tud emelkedni, akkor rendben lehet a választás.

5/174 Larrell Murchison, iDL, North Carolina State

Jurrell Casey elcserélése után kellett erősíteni a védőfalat, azonban erre egy ötödik körös játékos valószínűleg nem elég, így kicsit hiányérzetem van ezzel kapcsolatban. Murchison ráadásul nem is túl izgalmas játékos szerintem, nem jövök lázba tőle, de egyébként korrekt. Érdekesség, hogy gimiben még fullback volt, aztán Junior College-ban kezdett el a védőfalban játszani és innen kapott ajánlatot az NC State-től.

Vrabel szereti a sokoldalúságot és a védőfal változatosságát, ebben segíthet Murchison, aki a PFF adatai alapján tavaly 117-szer állt fel a tackle-ön kívül, 349-szer a tackle-lel szemben, 64-szer a B lyuknál (tackle és guard közt) és 72-szer az A lyuknál (guard és center közt), tehát bőven van tapasztalata több technikán is. Ahhoz képest, hogy kissé alulméretezett belső falember, nem igazán atletikus és főleg futás ellen lehet jó. Pass rush-hoz van pár jó adottsága, de egyelőre sok kívánnivalót hagy maga után ebben a tekintetben. Ráadásul sok elhibázott szerelése is volt tavaly, ami nem jó jel.

7/223 Cole McDonald, QB, Hawaii

McDonald erős karral és kiváló atletikussággal rendelkezik, emellé pedig még egészen pontos is és az egyetemi irányítók közül neki volt a legtöbb sikeres 40+ yardos átadása. Ezek alapján érthetetlen lenne, miért volt elérhető a hetedik körben, azonban hozzá kell venni, hogy neki volt az egyik legmagasabb “turnover-worthy play” rátája az egyetemen, tehát rengetegszer dobott olyan labdát, amit a védőknek le kellett volna húzniuk – egészen pontosan 29-szer a PFF adatai alapján. Nagyon sok borzasztóan csúnya játékot produkált, a linebackereket gyakran nem veszi észre és dobja pont a kezük közé a lasztit. Ezen kívül pedig a dobómozdulata is túl hosszú, túlságosan leviszi a csípőjéhez a labdát, amikor indítja a passzt, ezáltal pedig lassabb lesz és veszélyesebb is.

Jó eséllyel a gyakorlócsapatba kerül majd és Logan Woodside lesz a csereirányító, hacsak nem hoz egy jó holtszezont – amit nem lesz egyszerű, hiszen azt sem tudjuk, hogyan tudják majd megtartani az edzőtáborokat. A példaképe egyébként Marcus Mariota.

7/243 Chris Jackson, S, Marshall

Jacksont legtöbben nem várták draftolható játékosnak, de nyilván a játékosbörze ezen szakaszán már szinte tök mindegy, kiben bízol kicsit jobban, mint egy UDFA-ban. A Marshall egyetemen felállított egy rekordot leütött passzokból (45), azt viszont még nem tudni, hogy safety vagy cornerback poszton tervezik kipróbálni, esetleg valami hibrid szerepkört találnak ki neki. Safetyben eléggé tele van a csapat, így talán nickelben lehet mélyítés a rosteren – amennyiben megéli a keretszűkítést, de azért a special team háttere ebben segíthet.

Értékelés

Különösebben nem tetszett a Titans idei draftja – nyilván Fultonon kívül, aki nagy fogás volt a második kör végén. Wilson nem volt rossz választás, a rendszerbe jól illik és amiben jó (futásblokkolás), abban nagyon jó, viszont a passzblokkolásban mutatott hiányosságai (és fejlődésbeli limitációi) miatt olyan jóra sem lehet értékelni. A harmadik körtől kezdve pedig nem túl izgalmas (oké, McDonald talán nevezhető annak), kis impacttel rendelkező játékosok érkeztek, Evans szerintem korai kiválasztása kifejezetten nem tetszett, ahogy túl sokat Murchisonban sem látok, korrekt rotációs játékos lehet csak belőle. Szerintem az edge rusher posztot is jó lett volna erősíteni, ahogy WR-ben is vannak kérdőjelek AJ Brown mögött, így ilyen szempontból is van hiányérzetem. Fulton viszont felhúzza a classt C-ről.

Értékelés: B-

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!