Connect with us

Érdekességek

Így néz ki a csapatok valós(abb) sorsoláserőssége

A szurkolók mindig tudni szeretnék, mennyire lesz nehéz a következő szezonban a kedvenc csapatuk sorsolása. A hagyományos módszer szerint a legtöbb helyen erre a tavalyi mérlegek alapján adnak választ, azaz veszik az adott idény ellenfeleit és megnézik, tavaly milyen mérleggel zártak. A probléma az, hogy ez semmire sem jó, semmit sem vetít előre.

Nem nehéz belátni, hogy egy csapat jó eséllyel nem pont olyan erős, mint ahogy egy évvel korábban végzett. Alapból kicsi a minta 16 meccs során, minimális dolgokon dőlnek el a mérkőzések, ráadásul sok helyen elég nagy felfordulás lesz a holtszezonban is. Warren Sharp kiszámolta, hogy 2010 óta egészen pontosan 5,7%-ban magyarázható az adott évi sorsoláserősség az előző évi mérlegek alapján. Nem túl sok.

Így a “hagyományos” sorsoláserősségeknek igazából semmi értelmük, de ha nagyon szeretnétek, többek közt ezen a linken megnézhetitek őket.

Úgy összességében a holtszezonban számolt, előrejelzett sorsoláserősségek nyilván nem lesznek pontosak, ha visszanézzük őket egy év múlva, de ha már valamit figyelembe akarunk venni, akkor a vegasi fogadóirodák által az egyes csapatokra számolt over/under mutatók alapján összeállított sorsoláserősséget érdemes megnézni, ez ugyanis sokkal jobb előrejelző képességgel bír, mint mások.

Ez pedig jelenleg így néz ki 2020-ra egy szép grafikán ábrázolva, szintén Warren Sharp jóvoltából.

Látható, hogy magasan a Colts sorsolása a legkönnyebb, de nem lesz nehéz dolga a Titansnek, a Brownsnak vagy a Ravensnek sem. A túloldalon a Falconsnak a legnehezebb a sorsolása és nehéz dolga lesz a két New York-i csapatnak vagy épp a Raidersnek.

Azt tegyük hozzá, hogy a kis különbségek csapatok közt irrelevánsak, nincs jelentős különbség például a 14. Cardinals vagy a 19. Eagles sorsolása közt, inkább csak a szélsőségekre érdemes figyelni. A Falcons például 9 olyan csapat ellen játszik majd, amelytől legalább 9 győzelmet várnak, a Colts viszont 8 olyan ellen, akitől negatív mérleget várnak és csak 4 olyan ellen, akitől legalább 9 győzelmet.

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!