Connect with us

Hír

Így nézhet ki az NFL idei menetrendje

Ma éjjel hivatalosan is megérkezik az NFL 2020-as menetrendje, ami a koronavírus járvány miatt különleges extra “szabályokat” fog tartalmazni, tehát a sorsolást összerakó szakembereknek sokkal kisebb mozgásterük volt az év megalkotásában, mint általában. Egyes kiszivárogtatott információk szerint öt blokkból fog felépülni a menetrend, az elsőt John Clayton már meg is erősítette.

Az első négy hétben a csapatok az ellenkező konferenciából játszanának az idei évre meghatározott csoporttal, hiszen ezek befolyásolják legkevésbé a rájátszásba jutást és ha ezek esetleg elmaradnának, nem történne akkora katasztrófa. Az idei évre így néz ki a rotáció, amely minden évben forog:

  • AFC East vs NFC West
  • AFC North vs NFC East
  • AFC West vs NFC South
  • AFC South vs NFC North

Az 5-6. héten a csapatok a saját konferenciájukon belül azokkal a csapatokkal játszanának, akikkel tavaly azonos helyen végeztek a csoportjukban – azért csak két meccs, mivel a harmadik csoport ellen játszanak majd egy későbbi blokkban. Ha nagyon nagy probléma lenne a járvánnyal, még akár ezek is elmaradhatnak, továbbra is egyenlő feltételeket biztosítva a rájátszásba jutáshoz.

A 7-10. héten jönnének a divízión belüli párharcok, tehát itt lemenne a csoportrangadók első fele, ezen kívül minden csapat kapna egy bye weeket.

A 11-14. héten a csapatok a saját konferenciából játszanának az idei évre meghatározott csoporttal – idén az északiak a déliekkel, a nyugatiak a keletiekkel csapnak össze.

A 15-17. héten pedig jönne a második csoportrangadós kör.

Itt egy példa a blokkokra Warren Sharptól a Super Bowl győztes Chiefs esetén keresztül (a blokkokon belül csak találgatás):

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!