Connect with us

Draft

Itt az AFC East új királya? – Bills draftértékelő

A Bills már tavaly is jócskán megráncigálta a Patriots bajszát, majd a rájátszásban sem vallott szégyent. Egy nagyon kicsi ugrás azonban még hiányzott nekik, hogy valódi kontenderként beszélhessünk róluk. Most a draft után ha nem is teljesen önerőből, de az AFC East esélyeseivé léptek elő és nem kizárt, hogy az egész AFC egyik trónkövetelői lesznek.

 

A csapatnak az első körben nem volt választási joga, mert a szabadügynökpiac kellős közepén megszerezték Stefon Diggset a Vikings csapatától. Szerintem abszolút korrekt ár volt a veterán WR-ért cserébe az első, az ötödik, a hatodik és a jövő év negyedik kör, még akkor is, ha első hallásra soknak is tűnik. Igazából ebből a csomagból az idei első választás érhetett volna sokat, de a Bills jó szereplésének köszönhetően a top20-on kívül tudtak volna húzni, itt pedig már nehezen lehetett látni Diggs képességű elkapót. Így utólag pedig el is mondhatjuk, hogy nem is maradt volna bent nekik senki a legjobbak közül.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

 

Ennek fényében a csere megítélésé még inkább pozitív, mert a csapat legnagyobb hiányposztja egyértelműen az elkapó volt és ezt talán a lehető legjobb módon is orvosolták.

 

2/54 AJ Epenesa, Edge

 

A második körben a Bills folytatta az évek óta fennálló filozófiáját, azaz erősítette a védőfalát, amely hosszú idő óta a liga elitjébe tartozik. És itt nem csak feltétlenül a minőségről, de a mennyiségről is beszélünk. A Bills defensive front rotációja nagyon kiegyensúlyozott és ez annak köszönhető, hogy a második sorból is olyan játékosok tudnak érkezni, akik legalább egy átlagos teljesítményt le tudnak tenni az asztalra.

 

Ebbe az egységebe érkezik AJ Epenesa, aki legtöbb helyen Edge játékosnak van titulálva, de könnyen lehet, hogy a fal belsejében találja majd meg az igazi helyét. Az Iowa egyetemről érkezik, így nem meglepő, hogy a technikája elég kifinomult és választékos repertoárral tud dolgozni. Ellenben az atletikussága nagyon limitált, nem éppen a legdinamikusabb játékos, sokan ezért gondolják úgy, hogy edge rusherként nem is fogja megállni a helyét. Erőből ellenben jól tud dolgozni, jó felépítése van, így a fal közepén is képes lyukat ütni magának. Nem feltétlenül volt szüksége még egy ilyen játékosra a csapatnak, de Epenesa itt már jó értéket képviselt.

 

 

3/86 Zack Moss, RB

 

A nap második húzása ismét kisebb meglepetést okozott, ugyanis egy futó, Zack Moss érkezett. Ez annak fényében meglepő, hogy a Bills tavaly draftolta Devin Singletaryt, aki ráadásul elég jól is teljesített a szezonban. Persze a fiatal játékos mellé nem baj, ha érkezik segítség, de sokkal logikusabb lett volna egy veterán leigazolása, mint egy újabb draftpick.

 

Moss egyébként egy dinamikus játékos, aki nagyon sok elrontott szerelést képes kiharcolni futásai során, de elkapójátékoknál is hasznos tagja a csapatnak. Kicsit luxusnak érzem ezt a korai futódraftot a Bills részéról, de az látszik, hogy továbbra is fizikális csapat akarnak lenni, így pedig Singletary sem használódik el gyorsan.

 

Harmadik nap

 

Az utolsó napon szintén meglepő választásokkal élt a Bills. Az ötödik körben egy irányító, Jake Fromm érkezett, aki elég jó érték volt a börze ezen pontján, ellenben a Bills nem igazán volt rászorulva arra, hogy egy fiatal irányítót szerezzen. Fromm egy korrekt game manager QB, aki ráadásul szöges ellentéte Josh Allennek a konzervatív, kevésbé mobilis játékával. Egy korrekt csere QB sohasem rossz, de ettől függetlenül nem nagyon látom Fromm helyét ebben a csapatban.

 

Fromm után egy kicker érkezett, Kyler Bass személyében. A Bills a tavalyi idén előtt hosszabbított két évre Hauschka-val, aki szörnyen teljesített az előző szezonban, mindössze a mezőnygóljainak a 78%-át értékesítette, így nem meglepő, hogy kapott egy versenytársat. Bass az egész FBS mezőnyében a legtöbb 40 yard feletti mezőnygólt értékesítette három éve alatt, a Bills joggal bizakodhat, hogy megtalálta a hosszútávú rugóját.

 

 

A Fromm és Bass picket két elkapó zárta közre, a negyedik körben Gabriel Davis, a hatodik kör végén pedig Isaiah Hodgins érkezett. Mindketten rendkívül robosztus felépítésű, 190 centiméter feletti játékosok, akik 95 kg feletti testsúllyal rendelkeznek. A rosteren lévő gyors, alacsony elkapók mellé tehát megérkeztek az igazi red zone targetek is. Az első éveikben persze sokat nem kell várni tőlük, de a kezdő posztok már így is telitettek, így nem lesz elvárva, hogy sokat legyenek a pályán.

 

Végül pedig a draftot egy corner pick, Dane Jackson zárta, aki termetéből és képességeiből adódóan is egy slot corner lehet. Kicsit meglepő számomra, hogy CB-t csak ilyen későn, az utolsó körben hozott a Bills, mert White mellett vékony a poszt és sokkal fontosabb annál, mintsem futókra, irányítókra és rugókra kelljen beruházni előbb.

 

Összeségében nem tetszik maradéktalanul ez a Bills draft, mert nem a needjeikre húztak, de egyik körben sem reacheltek, sőt inkább jó értéken lévő játékosokat húztak be, akik illenek a rendszerükbe és tehermentesíteni tudják a rosteren lévőket. Diggs megszerzése így utólag is csillagos ötös, de a támadófal és a cornerback poszt elhanyagolása még hiba lehet.

 

Értékelés: B

 

[/ppp_patron_only]

57 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
57 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Arni Pecceneger
Arni Pecceneger
2020-05-09 08:36

Tehát akkor egyetlen hiányposztjukra sem húztak igazából?

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  Arni Pecceneger
2020-05-09 12:30

Hát ha Diggset nem akarjuk beleszámolni a draftba akkor nem. De nem feltétlenül kell erőltetni a need központú draftot szerintem ha van egy elképzelésed.

katonadani
Reply to  Leonidasz007
2020-05-09 20:08

plusz olyan nagy needjük szerintem nem is volt, amit mindenképp erőltetni kellett volna. Meg összességében sem feltétlen jó stratégia direktben és kizárólag needre draftolni

Fetyke
Fetyke
Reply to  katonadani
2020-05-09 20:52

Fulton még bent volt. Szerintem minden szempontból jobb választás lett volna a Billsnek.
Ha van bent a hiányposztodra BPA-n és egyébként is jobb vagy legalább olyan jó játékos, mint amilyet végül kiviszel helyette, akkor szerintem az hiba.

katonadani
Reply to  Fetyke
2020-05-10 08:10

ennyi erővel a választások 2/3a hiba ligaszerte, mert most csak 2. körre figyelve bent volt Fulton, bent volt Josh Jones és még sorolhatnánk.
konszenzus alapján egyébként ugyanott volt értéken Epenesa és Fulton (26 vs 24 a konszenzus boardon), a Billsnek nem volt kifejezett needje szerintem, amire mindenképp húzni kellett. Fulton is jó pick lett volna, de a védőfalat is lehetett mélyíteni, McDermott meg szerintem pont ki tud belőle hozni sokat

ThySoul
ThySoul
Reply to  Arni Pecceneger
2020-05-09 14:26

Jordan Love már nem volt bent második körben :'(

Fetyke
Fetyke
Reply to  ThySoul
2020-05-09 20:01

Szemét Packers! :)

Maetthy
Maetthy
2020-05-09 09:26

Szóval a Buffalo Bills összes pick-je B, és a totál draftjuk is B. Sőt, anno az FA-re is B-t adtatok nekik. I see some pattern here :D
Vajon mit kap majd a Jacksonville Jaguars, a Tennessee Titans, vagy a Seatle Seahawks ezekután? :O

molad1313
molad1313
Reply to  Maetthy
2020-05-09 10:08

Egyébként elnezve kiket draftolt a Bills es milyen posztra, nekem pl a Seahawkse jobban tetszik 😀 Epenesa tipic Bust, sehol nincs helye a palyan, mivel edgenek rossz es lassú, dt nek gyenge.. A tamadofal buffaloban sem lett jobb es kíváncsi vagyok Diggs hányadik szar allen passznal kezd el hisztizni

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  Maetthy
2020-05-09 12:31

Nézegettem ènis az osztályozásom de igazaból javítani és rontani sem igazan tudnék egyik ertekelesen sem. Egyelore inkabb azt mondanam hogy nehezen ertekelheto barmelyik pick is. Illetve nehezen lehet e nagOn magasztalni vagy lehuzni barmelyiket is

Maetthy
Maetthy
Reply to  Leonidasz007
2020-05-09 14:06

Akkor ezekszerint nem volt egyértelmű a játékom a betűkkel, bocsánat… :D
Nem az értékelést kommentáltam, hanem a B betűket :D

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  Maetthy
2020-05-09 16:20

Ohh nah erre nem is gondoltam :D pedig lehet hogy lett volna értelme :D

Fetyke
Fetyke
2020-05-09 10:39

Diggs… Szerintem abszolút korrekt ár volt a veterán WR-ért…”

Szerintem ezen Stefon nagyon megsértődne! 😀😀😀

katonadani
Reply to  Fetyke
2020-05-09 12:04

hivatalosan minden nem újonc játékos veteránnak számít :)

Fetyke
Fetyke
Reply to  katonadani
2020-05-09 12:05

Egyezzünk ki tapasztaltban! :D

Fetyke
Fetyke
2020-05-09 13:33

“…a Bills jó szereplésének köszönhetően a top20-on kívül tudtak volna húzni, itt pedig már nehezen lehetett látni Diggs képességű elkapót.”

Azért ezzel is tudok vitatkozni. :)
Egyrészt a Bills pickjével a Vikings Jeffersont vitte ki, aki a képességeit tekintve bőven jobb Diggsnél. Másrészt Lamb-ért csak 5 helyet (jó legyen 6) kellett volna fölcserélni, ami nem került volna sokkal többe a Billsnek és akkor egy premium elkapó prospectet szerezhettek volna.
Az igaz, hogy Diggs jelenleg egy kiforrott és biztos játékos, míg az idén draftolt játékosokban nyilván van kockázat. De az is vitathatatlan, hogy ahogy mondani szoktátok, az elérhető prospect plafonja Diggs fölött van. Ráadásul nem is kicsivel. Nálam mindez azért árnyalja kicsit ennek a cserének a “nagyszerűségét”. Így utólag bőven lehetett volna ezt sokkal jobban is megoldani.

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  Fetyke
2020-05-09 16:20

Szerintem nincs Diggs plafonja felett. Jefferson egy nagyon ügyes játékos de pont annyit latok benne maximum mint amit Diggs tudott. És Diggs már tudta azt JJnél meg feltételezzük csak h tudni fogja. Itt az előbbit választom. És azert láttuk mennyire lehetett felcserélni, ha olyan kőnnyű lett volna akkor az Eaglesnek is sikerül (persze ők sóher banda), nem hiszem hogy a Boys átemgedi a picket a Billsnek sem. Jóval több értékükbe fájhatott volna mint amennyit így adtak fel.

katonadani
Reply to  Leonidasz007
2020-05-09 17:30

pont ezt akartam írni én is :)

Fetyke
Fetyke
Reply to  katonadani
2020-05-09 20:01

Savanyú a szőlő? :D

katonadani
Reply to  Fetyke
2020-05-09 20:08

miért lenne savanyú? :D
már a csere napján is írtam, hogy nem talál a bills jobb WRt 1/22n

Fetyke
Fetyke
Reply to  katonadani
2020-05-09 20:13

A csere idején én is így gondoltam, csak akkor még nem tudtuk, hogy ennyit csúsznak az elkapók a drafton.

katonadani
Reply to  Fetyke
2020-05-09 20:13

pontosan tudtuk, hogy ruggs, jeudy és lamb nem lesznek bent, legfeljebb jefferson

Fetyke
Fetyke
Reply to  katonadani
2020-05-09 20:13

De arra nem gondoltunk, én legalábbis, hogy egy 6 helyes felmozgással Lamb elérhető lenne. Minden mockban a 10. hely körül kiment szinte minden szakértőnél.

katonadani
Reply to  Fetyke
2020-05-09 20:13

akkori gondolataink alapján 8 hely felmozgással elérhető lett volna a top3 egyike (broncost megelőzve). a 6 és a 8 hely felmozgás közt meg azért nagy különbség nincsen árban, a 2. kör minimum kellett volna mindkettőhöz

Fetyke
Fetyke
Reply to  katonadani
2020-05-09 20:23

Viszont azt nem tudtuk, hogy a Bills egy számukra fölösleges játékost választ a második körben. Vihettek volna azért egy cornert is. Ezért így utólag nálam inkább a felcserét kellett volna választani.

katonadani
Reply to  Fetyke
2020-05-09 20:23

nem gondolnám feleslegesnek Epenesát egyáltalán

molad1313
molad1313
Reply to  katonadani
2020-05-09 20:42

Szerinted hol lesz epenesa helye a pályán?

katonadani
Reply to  molad1313
2020-05-10 08:10

szerintem McDermott van olyan jó edző, hogy megfelelő helyzetekbe hozza őt és csak olyat kérjen tőle, amiben jó.
Szvsz leegyszerűsítve run downoknák szélen lesz és pass rush szituációkban belül.

katonadani
Reply to  Fetyke
2020-05-09 20:26

illetve azt is tegyük hozzá hogy nem igazán akart lecserélni senki, a Broncos elé lehetetlenség volt bemenni (maybe 49ers, de azt sem hiszem, nem véletlenül csak egy helyet mentek le), és állítólag a Falcons sem akart cserélni (az Eaglesszel), nem akarták Terrellt bent hagyni mert úgy gondolták a Raiders elvinné és így lemaradnak

Fetyke
Fetyke
Reply to  Leonidasz007
2020-05-09 19:53

Látva, hogy kit választott ki a Philly, én egyáltalán nem hiszem, hogy ők komolyan föl akartak cserélni.
Ha nem is a Dallas, de a Falcons helyére föl mehetett volna Lambért a Bills, mondjuk ha az első körük mellé a másodikat is hozzá csapják. Ez önmagában szörnyen hangzik, és sokkal nagyobb árnak tűnik, de ha úgy nézem hogy Diggs + Epenesa vagy Lamb, akkor az utóbbit választom. Főleg Bills GM-ként.
Nem azért de Diggs mind testméretben (kivéve kézfej), mind atletikusságban elmarad JJ-től. Stefon harmadik napos tehetség volt, Justin-t pedig egy tök erős classban várta mindenki első körösnek. Nehezen hihető, hogy ugyanakkora plafonja legyen a két játékosnak. Azért az, hogy Diggsből olyan jó játékos vált, mint amilyen, saját magán kívül nem kis részben azért a vikings edzőinek is köszönhető. Ez, és a lehetőség viszont Jeffersonnak is ugyanúgy megadatik.

katonadani
Reply to  Fetyke
2020-05-09 20:08

szerintem most abban a kórban szenvedsz, hogy elment a játékos, így már nem is olyan jó, mintha nálatok játszana :D
mindenkivel megesik

Fetyke
Fetyke
Reply to  katonadani
2020-05-09 20:23

Azért nem teljesen. Egyáltalán nem örültem Diggs elcserélsének és én Jefferson draftolásakor sem voltam annyira boldog. Én Diggs játékerejét elismerem és könnyen lehet, hogy hiányolni is fogom.
De a cikkben képességekről (lehetőségekről) van szó! A tények: Jefferson magasabb, erősebb azaz jóval fizikálisabb Diggsnél. Ennek ellenére némileg gyorsabb és atletikusabb. Amiben JJ-nek igazán fejlődnie kell, az az útvonalfutás, amiben a mostani Diggs jóval jobb nála, de szerintem ez fejleszthető. Ezért állítom, hogy a plafonja nagyobb JJ-nek. Hozzátéve, hogy ezt egyáltalán nem lesz könnyű elérni, sőt valószínűbb, hogy nem sikerül. De képesség nálam nem azt jelenti, hogy ki mit tud jeleneg vagy mit fog valójában tudni a jövőben, hanem azt, hogy az adottságai alapján mire lehet képes.

ThySoul
ThySoul
Reply to  Fetyke
2020-05-09 21:03

Azt is nézd, hogy valszeg a Billsnél vérszemet kaptak jelenleg eredmény szempontjából. A Pats gyenge, de (ha marad BB) max két évig, a Dolphins építkezése még zajlik, a Jetsről meg ki tudja mit csinál idén. A kövi egy-két évben lehet igazán nagyot dobbantani (más kérdés hogy ez nem fog sikerülni valószínűleg:D ) mert utána már jóval nehezebb dolguk lesz a csoport miatt, így most Diggs jobb választásnak tűnt.
Egyébként meg tök mindegy a draft is szinte, nagy hiányposzt tavaly sem volt, az/ ez a keret egész jo eredményekre képes, a kérdés csak az, hogy offense oldalon mi lesz? Allen kapott játszópajtit, de attól nem fog pontosabban dobni, meg nem lesznek jobak a hívások. (Igen, utálom a tavalyi playcallingot) Én bízom bennük, mert mi mást is tehetnék, meg azért megmutatták az előző idényben hogy tudnak ők, csak kérdés, hogy lesz e fejlődés, vagy megint 200 passzolt yardos szenvedések lesznek minden héten?

Fetyke
Fetyke
Reply to  ThySoul
2020-05-09 21:20

Nincs is bajom igazából egyik oldalon sem ezzel a trade-el. Ha azt nézzük, akkor is és most is azt mondom, hogy ez egy win-win üzlet volt/lett mindkét csapat részéről. Akkor is A-t gondoltam erre a cserére Bills részről és ez most sem romlott le nálam.
Én csak azzal vitázom, hogy nálam utólag nem lett jobb a csere értékelése Bills szempontból (de egyébként Vikings szempontból sem). Azért nem, mert ha nagyon akarom, és csak utólag, akkor lehetett volna ezt jobban megoldani a draftról. De természetesen ezt is csak azzal együtt, hogy nálam a második körös választás simán föláldozható lett volna, nem érzem annyira fontosnak a csapat szempontjából. Főleg ha azt nézem amit te is mondasz, hogy most kell az eredmény.

acsdav2
acsdav2
Reply to  ThySoul
2020-05-09 21:35

Te most mit értesz dobbantás alatt? :) Még ha gyenge is a csoport a Colts-Chiefs-Ravens triónál szerintem nem nagyon lehet jobb a csapat. Egy győzelem a PO-ban a csoportgyőzelem mellett most már kötelező lenne, de több nem nagyon van a csapatban még Diggsel se. Viszont az alap elvárások szerintem Diggs nélkül is teljesíthetők lennének. Szóval ha ez volt a motiváció akkor ez nagy hiba volt. :)

acsdav2
acsdav2
Reply to  katonadani
2020-05-09 21:24

Szerintem ti most csak szimplán nem akarjátok elfogadni, hogy egy kommentelő jobban láthatja a dolgokat :D

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  acsdav2
2020-05-09 21:40

Nagyon nem erről van szó. De Diggs egy top15 elkapó kb. JJ-ben ennél többet egyáltalán nem latok de a csapatok sem m akkor nem csuszott volna top20on kivulre. Szóval a fenti állitasom tovabbri is tartom

acsdav2
acsdav2
Reply to  Leonidasz007
2020-05-09 22:12

1. Diggst nem tudom te mi alapján látod top 15-nek. Még a tavalyi legjobb szezonjában se hozott olyan számokat amivel top 15 lehetne.
2. Azért, mert egy erős elkapó classban csak 22.helyen választották nem azt jelenti, hogy nem tartották jó képességűnek.
3. Képességek alapján egyértelmű JJ oldalára billen a mérleg. Egyik az 5.körben másik az 1.körben lett draftolva. Fetyke állítása miszerint képességekben JJ a jobb, nem nagyon cáfolható.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Leonidasz007
2020-05-09 22:25

Diggs szerintem sem top15 elkapó! Lehet belőle az, de még nem vált azzá. Eleve csúnya lenne, ha egy WR2-t a legjobb 15 elkapó közé sorolnánk. Természetesen Diggs WR1 szintet is tud hozni, de a Vikingsban csak második számú elkapó volt. És a második legjobb…
És bizony itt már fölvetődnek kétségek is. Mert egészen más volt úgy szaladgálni a pályán, hogy az ellenfél legjobb cornere nem vagy nem mindig rád figyel, legtöbbször nem téged dupláznak (lásd Minneapolis Miracle), és egészen más lesz most, amikor mindenki tudja, hogy téged kell leszedni a pályáról. Azért Stefon ilyen szerepben még nem mutatta meg, hogy mit tud igazán, nálunk eddig egy sokfejű szörny egyik, még csak nem is a legjobb része volt, Buffaloban pedig most egy Adams féle szerepet kell betölteni. Ráadásul mindezt nem a legpengébb irányító mellett. Nem lesz sétagalopp szerintem!

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  Fetyke
2020-05-09 22:55

Soroljátok fel a top20 elkapót. Amugy ezen a képességek szón rugozni. Nem ugy ertettem h milyen fizikai kepessegei vannak hanem h milyen jatekos. Es felesleges arrol beszelni milyen prospect volt. Diggsnel latjuk milyen jatekos lett. Na ennel tobbet nem latok JJben. Am ha mar Diggsnel felhoztad h Thielen mennyit segítette akkor JJ esetében sem artana vetned egy pillantast arra milyen Oban milyen tarsakkal jatszott. Szal majd az idő eldonti de egyaltalan nem lehet azt mondani h JJ plafonja diggs felett van, foleg nem h sokkal. Persze a lehetoseg ott van. De tovabbra is tartom ha csapatok ezt tartottak volna JJrol h diggs feletti plafonnal rendelkezik akk epviszik. Az eagles biztos

Fetyke
Fetyke
Reply to  Leonidasz007
2020-05-10 00:00

Thomas, Jones, Evans, Godwin, Cooper, Adams, Thielen, Golloday, Hopkins, Woods, Allen, Hill, OBJ, Landry, Schuster, Green (ha egészséges), Hilton. Jó, ez csak 17, de az már több, mint 15. És még lehet kihagytam neveket, az AFC-t ebből a szempontból annyira nem ismerem.
De in the Hunt-ban ott van például Sutton, Robinson (Bears), Boyd, Edelman, stb (értsd még elég sokan mások). Őket nem nevezném jobbnak Diggsnél, de rosszabbnak sem feltétlenül gondolnám. Illetve bizonyos szempontok alapján megsüvegelendőbb az elért teljesítményük. Azért ez így már van 20. :)
Én pedig továbbra is tartom, hogy nem nagyon értem, hogy miért vitáztok a konkrét, megmérhető számokkal? JJ magasabb, erősebb, fizikálisabb Diggsnél. Ehhez képest Jefferson a gyorsabb, ruganyosabb, atletikusabb. Mi kell még egy WR-nek? Ezért szerintem a plafonja magasabban van Diggsnél. Mégpedig sokkal, mert az alapképessége minden téren jobb. A többit nyilván az élet eldönti…
És azért bocs, de azzal érvelni, hogy Diggsből láttuk, hogy milyen játékos lett nekem egy kicsit fura és szakmaiatlannak tűnik. Igen láttuk, hogy nagyon jó irányítóval, egy top elkapó szekció (elit WR társ és nagyon jó TE) tagjaként mire képes. Hogy a Billsben, ennél rosszabb körülmények között is tudja e ugyanezt hozni, na ezt fogja eldönteni a jövő. De azért garancia erre sincs…

katonadani
Reply to  Fetyke
2020-05-10 08:20

“JJ magasabb, erősebb, fizikálisabb Diggsnél. Ehhez képest Jefferson a gyorsabb, ruganyosabb, atletikusabb. Mi kell még egy WR-nek?”

Azért az szerintem belátható, hogy nem elég egy elkapónal, ha fizikális és atletikus. Corey Davis és Davante Parker is jobb felépítésű, atletikusabb játékos Diggsnél, mégsem gondolom, hogy bárki jobb játékosnak sorolná őket.
Nyilván nem árt, ha fizikális és atletikus vagy, de az nem jelenti egyből, hogy jó is leszel. Diggs pl egyik legjobb route runner a ligában, tehát folyton el tud szakadni, emellett ha mégis ott van mellette a cb, akkor contested catcheknél is elit, méretének ellenére is.

Én bírom Jeffersont, de nem gondolom olyan magas plafonnal rendelkező játékosnak, a pályán jóval kevésbé volt atletikus, mint a combine-on, itt azért lehetnek kérdőjelek vele kapcsolatban. Biztosan egy jó játékos lesz belőle, ő is nagyon technikásan futja az útvonalakat, de én szupersztárt azért nem látok benne. Elérheti Diggs szintjét, de ha “bőven jobb” lenne, az meglepne.

Fetyke
Fetyke
Reply to  katonadani
2020-05-10 09:23

Mielőtt még megint teljesen az jönne le, természetesen Diggs egy nagyon jó elkapó lett Minnesotában és bőven megéri az első kör végét. Ha pedig a draft előtti álalpotokból, mockokból indulok ki, akkor valóban a lehető legjobban oldották meg a kérdést.
Azt sem állítom, hogy JJ lesz olyan jó,mint Stefon pláne nem jobb. Legfeljebb csak reménykedem mindebben. Én csak annyit mondok, hogy a lehetőség meg van benne. Ti viszont ezt is majdnem kategorikusan kizárjátok, amit nem nagyon értek.
Summa summárum természetesen van mit fejleszteni még Jeffersonon. És azért buktunk is bele nagyon jónak gondolt első körös WR prospectbe nem is olyan régen. Bőven van ebben kockázat és azt elfogadom, hogy a Bills ezt nem akarta vállalni. A többi meg majd kiderül.

katonadani
Reply to  Fetyke
2020-05-10 09:43

“Biztosan egy jó játékos lesz belőle, de én szupersztárt azért nem látok benne. Elérheti Diggs szintjét, de ha “bőven jobb” lenne, az meglepne.”

én ezt az állításom tartom, nem zárom ki kategorikusan, de meglepne, ha mondjuk top10 wr lenne belőle.

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  Fetyke
2020-05-10 09:50

Na, kategorikusan kizárni èn sem zárom ki :) Diggs szintjét simán látom benne pl. Annàl többet már kicsit nehezebben de azt se zárom ki. Amugy meg szurkoloknis nike mint LSU növendék h jó legyen.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Leonidasz007
2020-05-10 09:55

Amiben JJ szinte biztosan jobb lesz az a blokkolás! :) Nálunk pedig ez kulcskérdés. :D

katonadani
Reply to  Fetyke
2020-05-10 08:00

Szerintem Diggs volt a jobb elkapó Minnesotában. az ellenfelek védői is elsősorban rá készültek és tőle féltek jobban, nem Thielentől.

Fetyke
Fetyke
Reply to  katonadani
2020-05-10 09:13

Azok az ellenfelek meg is szívták többnyire… Kirk első számú célpontja egyértelműen Adam! Ha ő nincs szabadon keres(ett) mást. És tavaly a sérülésig és az előtte lévő 2 évben is Thielen nyújtotta a jobb teljesítményt.

katonadani
Reply to  Fetyke
2020-05-10 09:19

talán épp azért voltak jobb számai Thielennek, mert a védők jobban figyeltek Diggsre :D

Fetyke
Fetyke
Reply to  katonadani
2020-05-10 09:24

Sokszor nagy hiba volt! :D

acsdav2
acsdav2
2020-05-09 21:03

Kicsit erősnek érzem, hogy a Bills nem teljesen önerőből lett az AFC East favoritja. Ha Bradyt valahogy meg is tartja a Pats, akkor Thuney-től fixen el kellett volna búcsúzni (Scharnecchia mellett), de lehet, hogy más kulcsembertől is. Még Bradyvel se lett volna semmikép se favorit a Pats.

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  acsdav2
2020-05-09 21:15

De

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  Leonidasz007
2020-05-09 21:15

Ha kicsit jobban ki akarom fejteni akkor azt mondanám h még így stidhammal is ugyanolyan eselesek a fogadoirodak es sztem is. Bradyvel pedig thuney ide v oda de sztem tovabbra is ok lettek volna a favoritok. Ezt a Patset mar annyiazor temettek h megszamolni se lehet de ha a BB-TB tengely egyutt van akkor minimum botorsag lett volna azt allitani h nem ok az eselyesek. Persze benne lett volna h nem nyernek de ez nem valtoztat ezen.

acsdav2
acsdav2
Reply to  Leonidasz007
2020-05-09 21:15

Allen eleve fejlődő pályán volt és kapott egy jó WR-t, tehát a Bills erősödött. Brady legjobb esetben is csak szinten marad, de az O-Line Thuney és Scharnecchia távozásával rengeteg gyengül. Nálam ez a két differencia bőven megugorja azt a különbséget ami még tavaly a Pats javára döntött.

Caselele
Caselele
2020-05-10 08:00

Amúgy ha ennyi csapat draftol látszólag nehezen érthető módon/reach futót, lehet h tudnak valamit? Most nincs előttem az összes első 3 körös RB pick, de érzésre sokra mondták szakértők/kommentelők is h fölösleges volt.

katonadani
Reply to  Caselele
2020-05-10 08:00

elég hamar kimentek a topnak gondolt futók, utána többen sarokba voltak szorítva, mert úgy gondolták, kell nekik futó, így reacheltek.

57
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x