Connect with us

Hír

Itt az első lépés: korlátozásokkal ugyan, de kinyithatnak a csapatok létesítményei

Megkezdődik az újranyitás az NFL-ben! Roger Goodell kiküldött egy memót a csapatoknak, miszerint május 19-től a csapatok megnyithatják a létesítményeiket, amennyiben az állami és helyi intézkedések ezt engedélyezik és megfelelnek minden egészségügyi előírásnak.

Az NFL törekszik az egyenlőségre, és mivel erre az újranyitásra jelenleg csak a csapatok kétharmada lesz képes, így egyelőre csak nagyon korlátozottan használhatják az épületeket a franchise-ok.

Edzők például egyáltalán nem térhetnek vissza a létesítményekbe, egyik csapatnál sem, ez túl nagy hátrány lenne azoknál a kluboknál, ahol életben vannak bizonyos kijárási korlátozások. Goodell azt írta a memóban, hogy relatív rövid idő alatt várhatóan az edzők is elkezdhetik a munkát a csapatok épületeiben.

Ezen kívül maximum a stáb 50 százaléka térhet vissza és ez legfeljebb 75 embert jelenthet, ráadásul nem épületenként, hanem összesen a csapatnál.

A játékosok természetesen még nem térhetnek vissza, azonban orvosi vizsgálatokra, kezelésekre már mehetnek a csapat létesítményeibe, ami nagy előrelépés lehet a rehabilitáció fázisában lévő focistáknak.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!