Connect with us

Draft

Kapitányok a fedélzeten – Falcons draftértékelő

A Falcons tavaly sorozatban másodszor nem jutott be a rájátszásba, így az idei holtszezonban mindenképp produkálnia kellett valamit a general manager Thomas Dimitroffnak, mielőtt forróvá válna alatta a talaj. Ezt nehezítette, hogy a salary cap helyzetük nem volt túl rózsás, több tavalyi kezdő játékosuktól el kellett búcsúzniuk, akiket csak részben tudtak pótolni a piacról. Bár sokan várták, hogy az első körben feltrade-el a Falcons, erre végül nem került sor, sőt, szokásával ellentétben egy cserét sem ütött nyélbe Dimitroff a draft során.

1/16 – AJ Terrell, CB, Clemson

Miután Desmond Trufantot kivágták márciusban, a Falconsnak égető szüksége volt egy első számú cornerbackre. Pechükre a két legjobbnak tartott CB kiment korábban, így amennyiben erre a posztra akartak húzni jó értéken, akkor le kellett volna trade-elniük. Ezt az Eaglesszel meg is lehetett volna oldani, hiszen nekik jól jött volna CeeDee Lamb, de ez végül meghiúsult. Vélhetően a Falconsnál nem akarták, hogy a Raiders után húzzanak, hiszen Mayock Clemson-fétisére tekintettel könnyen elképzelhető, hogy elcsaklizta volna előlük AJ Terrellt. Amikor először meghallották a nevét a Falcons szurkolói, akkor a többség nem járt örömtáncot, de én látok benne rációt, hogy miért ő ment ki harmadiknak a CB-k közül. Terrell ugyanis prototípus méret (6’1, 195 font), remek atléta (4,42 másodperces 40 yard), és bár agilitást mutató felmérőkön nem vett részt a Combine-on, biztosak lehetünk abban, hogy e téren sem vallott volna szégyent, ugyanis jól vált irányt a fürgeségének és a laza csípőjének köszönhetően. Ehhez még hozzávesszük, hogy a tavalyelőtti nemzeti bajnok, tavaly második Clemsonban volt kezdő két szezonban, ahol press coverage-ben is szerzett tapasztalatot, nem meglepő, hogy az első kör közepén behúzta őt Dimitroff.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!