Connect with us

Hír

Lelőtték a Sky Judge ötletét, még csak nem is szavaznak róla a tulajok

Két javaslatot is benyújtottak a csapatok (egész pontosan a Ravens és a Chargers) a SkyJudge ötletére alapozva – a bíró stábot segítették volna egy plusz személlyel, aki fentről beleszólhatott volna a döntésekbe -, azonban végül egyikről sem fognak szavazni a tulajdonosok a mai virtuális találkozó alkalmával, már most elvetették mindkét ötletet, számol be Tom Pelissero.

Ennek leginkább két oka van. Egyrészt a liga fél a “váratlan következményektől”, ahogy félt tavaly a pass interference visszanézhetőségnél is, ahol végül az aggályok valósággá váltak. Másrészt pedig úgy érzik, hogy nem tudnak “kinevelni” 17 új bírót, aki megfelelő képesítéssel rendelkezne és kiválóan tudná megoldani feladatát. Ezen kívül egyébként arról is hallani, hogy a plusz költséget sem akarja vállalni a liga a koronavírus közepette, ami azért kicsit bagatellnek tűnik.

Ennek ellenére a liga az előszezonban tesztelni fog egy rendszert, ahol ugyan nem adnak plusz embert a bírói stábhoz, de a visszanézésért felelős személynek nagyobb hatásköre lesz beleszólni döntésekbe, azonban csak nagyon objektív esetekben lesz erre felhatalmazása (tehát például pass interference-nél nem).

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!