Connect with us

Prémium cikkek

Minden idők legrosszabb draftja – A ’92-es class

Nemrég bemutattuk Minden Idők Legjobb Draftját, ahol tömegesen érkeztek a klasszis játékosok, és lehetetlen volt mellélőni (bár azért volt, akinek sikerült). Most a másik véglet következzen, mikor nagyítóval kellett keresni a használható játékosokat.

Ahogyan legutóbb, úgy most is végigmegyek majd az első kör összes húzásán, de ezúttal csak egy értékelést fogok adni a játékosnak. A csapatok részéről nincs értelme értékelni, mindegyik F vagy D lenne, mert a kiválasztott játékosok (egy-két kivételtől eltekintve) legkésőbb 4 év múlva már nem voltak a csapatok rosterén (és azalatt sem alkottak semmi érdemlegeset).

Mielőtt belekezdenék, pár információ a ’92-es draftról. Ekkor még csak 28 csapatos volt a liga (a Ravens, a Jaguars, a Panthers és a Texans még nem létezett), így az első körben értelemszerűen csak 28 húzás volt. Maga a draft 12 körből állt és 336 játékos kelt el. Ahogyan ma, úgy korábban is sokat cseréltek egymással a csapatok, ez pedig azt eredményezte, hogy a Colts, a Bengals, a Dolphins, a Cowboys, és a Falcons kétszer is húzhatott az első körben, míg az Eagles, a Cardinals, az Oilers, a Vikings, és a Buccaneers egyszer sem. Utóbbiak voltak a szerencsésebbek.

 

 1/1 Indianapolis Colts
 Steve Emtman, DE

Ahogyan ’83-ban, úgy ’92-ben is a Colts választhatott legelőször, és ezúttal a kiszemeltjük valóban a csapatnál kötött ki. Balszerencséjükre. Emtman karrierjét végigkísérték a sérülések, és mindhárom Coltsnál töltött évét IR-en végezte. Mindössze 14 meccsen tudott pályára lépni és három év után a csapat el is engedte. Ezután még további három évet próbálkozott a Dolphins és Redskins csapataiban, de sehol nem tudott egy teljes szezont lejátszani. Karrierjét végül 134 tackle-lel és nyolc sackkel fejezte be. Totális bust.

Értékelés: F

 

 1/2 Indianapolis Colts
 Quentin Coryatt, LB

A Colts abban a szerencsés(?) helyzetben volt, hogy másodjára is választhatott. Ezúttal is a védelembe húzott, de ezúttal egy fokkal jobb játékost. Coryatt Emtmannel ellentétben nem volt sérült, így a pályán derült ki, megérte-e az 1/2-es húzást. Hat évig szolgálta a Coltsot, ezalatt 525 tackle-t és 8,5 sacket szerzett. Egy közepes kezdő szintet meg tudott ütni, de ennél tovább soha nem jutott. Végső soron nem lehet azt mondani, hogy totálisan mellényúlt volna vele a Colts, de 1/2-es húzáshoz képest nagyon kevés volt, amit Coryatt nyújtani tudott.

Értékelés: C-

 

 1/3 Los Angeles Rams
 Sean Gilbert, DE

A Rams már egy fokkal szerencsésebb volt. Gilbert sem váltotta meg a világot, de ő legalább össze tudott hozni egy Pro Bowl szezont, amikor 1993-ban 10,5 sacket szerzett. Ezzel azonban ki is merült a karrierje. Négy év után a Rams le is mondott róla, ezután pedig egy évet a Redskinsnél, öt évet a Panthersnél, és még egy évet a Raidersnél töltött el. Egy stabil kezdő szintet tudott hozni még a Panthersnél, de ennél többre soha nem telt tőle. 11 éves pályafutását végül 42,5 sackkel fejezte be.

Értékelés: C

 

 1/4 Washington Redskins
 Desmond Howard, WR

Az első játékos, akiből lett is valaki. Howard ’96-ban Super Bowlt nyert, ahol MVP-nek is megválasztották. Csupán annyi probléma van ezzel, hogy ezt a sikert a Packersnél érte el, és visszahordó minőségben – mert elkapónak használhatatlan volt. A Redskinsnél 3 szezont töltött el, és ezalatt öt TD-elkapást tudott jegyezni. Későbbi csapatainál (Jaguars, Packers, Raiders, Lions) sem lett jobb, egyedül a visszahordásokból élt. Ebben a minőségben legalább jó volt, karrierje során 10 return TD-t jegyzett, és az említett Super Bowl MVP címet is a jó visszahordásainak köszönhette. Ha elkapóként nem is volt használható (12 év alatt hét elkapott TD) legalább visszahordóként lett belőle valaki. Az már más kérdés, hogy egy 1/4-es játékostól kicsit többet várna el az ember.

Értékelés: B- (Elsősorban a Super Bowl miatt)

 

 1/5 Green Bay Packers
 Terrell Buckley, CB

A játékos, aki a fél ligát bejárta, 13 év alatt megfordult a Packersnél, a Dolphinsnál, a Broncosnál, a Patriotsnál, a Jetsnél és Giantsnél is. Azt gondolhatnánk, hogy aki ennyiszer vált csapatot, az nem lehet egy jó játékos, pedig Buckley nem volt annyira borzalmas, mint ezt a sok csapatváltás mutatja. Ami azt illeti egy egész korrekt volt, akinek 13 év alatt 50 INT is összejött. Meglepő módon egyszer sem választották Pro Bowlba, pedig 1998-ban a Dolphinsnál nyolc INT-t is leszedett. 2001-ben a Patriostban játszott, és ott Super Bowlt is nyert. Ezt leszámítva azonban nem sok sikerben volt része.

Értékelés: C+

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!