Connect with us

Hír

Nagy bajban lenne az Eagles és a Saints, ha csökkenni fog a cap

Az NFL fizetési sapkája egy relatíve rugalmas korlátozás – kellő kreativitással könnyen kezelhető, de nem lehet a végtelenségig kijátszani. Amennyiben a koronavírusjárvány rányomja a bélyegét a szezonra, akkor pár csapat nagyon pórul járhat jövőre.

 

 

Hozzászokhattunk, hogy mivel nőnek az NFL bevételei, így ezzel együtt a fizetési sapka is évről évre nagyobb. A vírus miatt azonban masszív bevételkiesésre lehet számítani, Adam Schefter belsős infói alapján akár 30-80 millió dollárral is csökkenhet a cap 2021-re. Vagyis a tendenciák szerint várható 215 millió helyett 118-168 millió dollárra csökkenhet.

 

Ez két gárdát, a Saintst és az Eaglest különösen rosszul érintene. Jelenleg mindkét franchise bőven a cap fölött van 2021-ben és nem is kevéssel: a Saints 34 millió dollárral, az Eagles 50 millió dollárral lépi át a keretet. Ráadásul mindez 215 milliós cappel számolva, egy 30-80 milliós csökkenést sehogy nem lehetne kimatekozni (már így is nehéz helyzetben a két csapat).

 

A cap csökkenése a többi csapatot is nagyon kellemetlenül érintené, ezért nagyon fontos lehet az idei évről átvitt “megmaradt keret” (amit nem használ fel a csapat idén, azt átviheti a következő szezonra), ez akár fontos játékosok kivágásához is vezethet a nyár folyamán. A fenti két csapatnál maradva, a Saints nagyjából 10 millió dollárt tudna jelenleg átvinni 2021-re, az Eagles pedig közel 25 millió dollárt. Viszont nem kizárt az sem, hogy az NFL a fizetési sapka időleges felfüggesztése mellett dönt majd. Más alternatíva nem nagyon van.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!