Connect with us

Draft

Nem a megszokott utakon járva – Rams draftértékelő

Első kör nélkül, de erős második napos választási jogokkal vághatott neki a Los Angeles Rams a 2020-as NFL Draftnak, ahol sokan várták tőlük, hogy a magas pickjeikkel durrantanak egy nagyot. Ez sikerült is, csak nem biztos, hogy olyan irányba, mint ahogy azt gondoltuk. Jöttek minőségi játékosok, de összességében nehéz lenne azt mondani, hogy a 2020-as Rams a játékosbörze után erősebbé vált, mint a 2019-es. Kelleni fog az idő, mire mindenkinek kirajzolódik, mi jár Les Sneadék fejében.

A draft előtt/első nap

A Jalen Ramsey-csere keretein belül a Los Angeles Rams odaadta az idei és a 2021-es első körös, illetve a jövőévi negyedik körös választási jogát a Jacksonville Jaguarsnak, ami a csapat idei draftra tervezett stratégiáját is nagyban meghatározta. Ramsey olykor gyengébb játékot mutatott, mint azt lehetett várni, de egyelőre még nem szabad pálcát törni a csere értéke felett, az viszont biztos, hogy két első körrel sok mindent lehet kezdeni, nagyon erős tőkealapot jelent az építkezés szempontjából. Ez a Ramsnek most csak álom, abból kellett főzniük, amijük volt, ez pedig eredetileg négy második- és három harmadik napos pick volt, amit egy draft közbeni cserével még tovább duzzasztottak. Így jött ki, hogy végül kilenc játékossal gazdagodtak a 2020-as játékosbörze során.

Második nap

Nagy meglepetéssel nyitotta a draftját a Rams azzal, hogy a legelső választásuk Cam Akersre esett, hiszen még annak ellenére sem ez volt az elsődleges hiányposzt, hogy Todd Gurley távozott a tavasz során. Tavaly a harmadik körben nagy reményekkel draftolták Darrell Hendersont, akiben sok potenciált láttunk, de a foga fehérjét még nem mutatta ki. A tehetségének megvillantása pedig azzal végképp nem lesz könnyebb, hogy egy nagyon ígéretes futó jött mellé/elé az idei játékosbörzén Akers személyében. Lehetett hallani olyan hangokat, hogy Les Sneadék szeretnének majd egy nagyobb testű, fizikálisabb futót hozni, de arra kevesen számítottak, hogy a Seminoles tehetségét ilyen korán elviszik. Mert szerelembe lehet esni Akers robbanékonyságával, kiváló irányváltásaival, látásmódjával és nagy játék potenciáljával, de nehéz elhinni, hogy tényleg ez a poszt volt a csapat legnagyobb problémája. Főleg úgy, hogy itt Akers picit drága is volt, BPA alapon volt bent akár jobb edge rusher, akár jobb cornerback, akár jobb linebacker. Mindenesetre, Akers nagyon hasznos lesz ebben a támadósorban és lehet azzal számolni, hogy lead backként fognak rá tekinteni, amihez minden tudása és kvalitása meg is van.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!