Connect with us

Hír

Nem haladnak jól a tárgyalások George Kittle és a 49ers között

George Kittle az NFL talán legjobb TE-je jelenleg, az újonc szerződése viszont jövőre lejár, idén pedig mindössze 2,1 milliót keres. Ennek a 6-7-szeresét is megérdemelné a játéka alapján, a 49ers szeretné is hosszú távra lekötni, de Mike Silvernek azt mondta a játékos ügynöke, hogy nagyon messze vannak a megegyezéstől a felek.

A liga legjobban kereső TE-je jelenleg Hunter Henry, aki a franchise tagnek köszönhetően 10,6 millió dollárt vihet haza. Ez egy korrekt összeg, de nem túlzás azt állítani, hogy Kittle van kétszer olyan értékes és produktív, mint Henry – és pont itt a probléma.

A TE-k fizetése béka feneke alatt van, az elmúlt években alig nőtt valamit, csak a speciális egységben játszók kapnak kevesebbet, mint egy elit TE. Kittle képviselői ezzel szemben úgy gondolják, hogy egy blokkolni és elkapni is zseniálisan tudó, az elmúlt két évben 2400+ yardot termelő támadó ér annyit, mint egy elit left tackle vagy elkapó.

A legjobban kereső LT Laremy Tunsil évi 22 millió dollárral, míg a legjobban fizetett elkapó Julio Jones, szintén 22 millió dolláros éves fizetéssel. Tunsillel nehéz összehasonlítani, de Jones egyértelműen produktívabb, legalábbis ha csak az elkapásokat nézzük: 3000+ yardot termelt az elmúlt két szezonban. Természetesen Kittle értéke nem csak ebben van, óriási szerepe van például a csapat elit futójátékában – bár az nagy kérdés, hogy ez milliókban mennyit is ér. Az ugyanakkor vitán felül áll, hogy amennyiben egy elit futó kereshet évi 14-15 milliót, akkor egy elit TE is.

Talán Kittle lesz az, aki végre helyre teszi a TE-piacot.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!