Connect with us

Hír

New Yorkban mehet az edzőtábor, a Michigannél bajban lehet az egyetemi szezon

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy az NFL-szezont teljes egészében meg fogják tudni rendezni – inkább a szurkolói jelenlét a nagy kérdés. A szezon elindításának újabb pozitív jele, hogy az egyik legnagyobb mértékben sújtott állam, New York kormányzója bejelentette, hogy amennyiben a csapatok betartják a megfelelő egészségügyi előírásokat, az edzőtáborokat meg lehet tartani – írja a PFT.

Ez a hír önmagában csak egy NFL-csapatot érint, a Buffalo Billst, hiszen a Giants és a Jets New Jersey-ben edzőtáborozik és rendezi meg a mérkőzéseit, de indirekt módon jó indikátora lehet annak, hogy nem kell lemondanunk szeretett sportunk 2020-as szezonjáról a koronavírusnak köszönhetően. Az edzőtáborok egyébként két hónap múlva kezdődnek, nagyon úgy néz ki, hogy addigra már engedélyezett lesz a játékosok visszatérése a létesítményekbe.


Ezzel ellentétes előjelű hír, hogy a Michigan Egyetem elnöke, Mark Schlissel azt mondta a Wall Street Journalnak, hogy a Wolverines nem fog mérkőzéseket játszani ősszel, amennyiben nem tud minden hallgató visszatérni a campusra. A legtöbb egyetemnél rugalmasabbnak tűnnek a szabályok és jó eséllyel meg tudják oldani, hogy legyen egyetemi foci akkor is, ha a teljes egyetem nem nyit ki, de a jelek szerint a Michigan nem ilyen, és kétséges, hogy Jim Harbaugh fiai játszanak-e idén.

Az egyetemi futballszezon ilyen szempontból is nagyon érdekesnek ígérkezik, hiszen úgy tűnik, az iskolák maguknak dönthetik majd el, hogy engedélyezik-e a sportokat, így előfordulhat, hogy egyes csapatokat nem láthatjuk idén a futballpályákon, másokat pedig igen. A döntésekben a pénzügyek nyilván nagy szerepet játszanak, hiszen sok helyen óriási veszteséggel járna, ha elesnének a fociból származó bevételektől.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!