Connect with us

Érdekességek

Nézők nélkül mennyit ér a hazai pálya?

Érdekes helyzetet szülhet, ha a koronavírus miatt nézők nélkül kell majd megrendezni a mérkőzéseket a szezonban. Nyilván teljesen más hangulatot eredményez majd, de vajon mi lesz a hazai pálya előnyével? A fogadóirodáknál hüvelykujjszabály, hogy 3 pontos előnyt jelent a hazai pálya (manapság már talán inkább 2,5), ez most nyilvánvalóan le fog csökkenni.

 

 

A Draft Kings egyik vezetője, Johnny Avello úgy véli, hogy a felére fog csökkenni ez az előny, legalábbis a fogadóirodáknál, de egyelőre nehéz ezt megmondani.

Nézők és ezáltal hangzavar nélkül a hazai csapatnak nem lesz meg az az előnye, hogy támadáskor relatíve csendben van a közönség, míg védekezéskor jön a hangorkán, ami nagyban megnehezíti a vendég támadók kommunikációját. Persze ezen változtathat, ha az NFL engedélyezi a mesterséges zajt a stadionokban, amivel a csapatok imitálhatják a közönség hangerejét. Ez akár úgy is előfordulhat, hogy ha egyes államokban engedélyezik a nézőket, másoknál pedig nem, akkor utóbbiak használhatnak mesterséges zajt a versenyhátrány csökkentése érdekében.

Persze a hazai csapatnak a közönség nélkül is van valamekkora előnye, hiszen nem kell utaznia, ismerős környezetben játszhat és a játékosok ismerhetik a pálya nüanszait, a széljárást, satöbbi.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!