Connect with us

Érdekességek

A Cowboys járhat a legrosszabbul a stadionzárral, a Chargersnek fel sem fog tűnni

Egyelőre úgy néz ki, hogy nem marad el a 2020-as szezon, ugyanakkor könnyen lehet, hogy nézők nélkül lesznek kénytelenek pályára lépni a csapatok. A Forbes számításai szerint 5,5 milliárd dollárt bukhat az NFL, ha nem lesznek idén nézők a stadionokban, a koronavírus-járvány legnagyobb vesztese pedig a Cowboys lehet (via Quardener/Reddit).

A Dallas meccsein átlagosan 90,9 ezer néző van jelen, nem hiába a Cowboys Amerika csapata. Természetesen ebben nagy szerepet játszik az, hogy állóhelyekkel együtt az AT&T Stadionba 105 ezer ember fér el – a Steelers hazai meccsein például nem azért van kint csak átlag 61,9 ezer néző, mert nem népszerű a csapat, hanem mert a Heinz Field befogadóképessége mindössze 68,4 ezer fő.

A top 5-ben természetesen ott két New York-i csapat, illetve a nagyon erős szurkolói bázissal (és nagy stadionnal) rendelkező Packers és Broncos. A lista végén pedig nem meglepő módon a Chargers tanyázik – a 31 ezer néző kifejezetten siralmas, pláne a Ramshez, a másik Los Angeles-i csapathoz viszonyítva – persze a Chargersnek jóval kisebb is volt a stadionja. A Bengals sem lehet büszke, bár Joe Burrow talán ezen majd javítani fog, illetve fogadni mernénk arra, hogy Tom Bradynek hála a Bucs 75 ezres stadionjában is szép számmal lesznek nézők – már amennyiben a pandémia is úgy akarja.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!