Connect with us

Játékos Portré

Amikor a telefontöltőd teszi tönkre a karriered – Jonas Gray, az igazi Al Bundy

A világ császára vagy. A csúcson lévő Patriotsban játszol, Bill Belichick esélyt ad neked, amit te 201 yarddal és négy TD-vel hálálsz meg – nem a szezonban, hanem mindössze egyetlen meccsen. A fantasy felrobban, mindenki téged akar, a következő mérkőzésed ráadásul gyerekkorod kedvenc csapata ellen lesz. Aztán a telefontöltőd közbeszól, úgy gázol át rajtad, mint egy 160 kilós védő, a karriered pedig azelőtt véget ér, hogy igazán elkezdődhetett volna. Bemutatjuk Jonas Grayt, az NFL igazi Al Bundyját.

Gray karrierje mozifilmbe illő. Michigani srác, aki a középiskolában 11-3-as mérleget ért el a Detroit Country Day futójaként, az állami bajnokság elődöntőjén pedig 305 yardot és négy TD-t futott. Úgy tűnik, a négyes szám volt a heppje, az egyetemre is négycsillagos tehetségként jutott, a Notre Dame-ben próbálta megalapozni a profi karrierjét.

Négy évet töltött az egyetemen, de egyszer sem sikerült végigjátszania egy teljes szezont. A végzős éve lett a legjobb, 11 meccsen 12 TD-t szerzett és 791 yardot termelt a földön – nem volt eget rengető, de egy harmadik napos picket akár érhetett is volna. Meg is tett minden tőle telhetőt, de a nagy igyekezetnek nyögés lett a vége, nem is akármilyen: a Senior Dayen szó szerint minden létező szalagot elszakított a térdében.

Ez természetesen megpecsételte a sorsát: senkinek nem kellett egy négy év alatt 1100 yardot futó, járni is hónapokig képtelen futó. Végül a Dolphins igazolta le draftolatlanként 2012-ben, a következő szezont pedig a Ravens gyakorlócsapatában töltötte. Senki nem hitte, hogy lehet belőle még valami, a nevét is fölösleges volt megjegyezni, majd jött Bill Belichick.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!