Connect with us

Hír

Dalvin Cook 16 milliós fizetést szeretne

Nemrég robbant a hír, hogy Dalvin Cook ráunt az újonc szerződésére és holdoutolni fog egy új kontraktus reményében. Most az ESPN információi szerint a fiatal futó 16 millió dolláros éves fizetést szeretne, pontosan annyit, amennyit Christian McCaffrey keres.

Akarni természetesen sok mindent lehet, de gyakorlatilag nulla az esély arra, hogy Cook ekkora fizetést kapjon – nemcsak a Vikingstól, hanem bárkitől. Ennek rengeteg oka van, csak néhány közülük:

  • Cook egy évvel idősebb, mint CMC – nem nagy különbség, egy futónál minden év számít.
  • Cook szerződése idén jár le, míg CMC szerződése az 5. éves opciójának hála két évig élt még, amikor a szerződést kapott – ez könyvelési szempontból jóval ideálisabb.
  • CMC három év alatt 48, azaz az összes lehetséges alapszakaszmeccsen játszott, míg Cook csak 29 mérkőzésen lépett pályára.
  • CMC szezononként legalább kétszer annyi labdát kap el (átlagosan 100-at), emellett pedig még jobban is fut.

McCaffrey sem feltétlenül ért évi 16 millió dollárt, de az elkapási kvalitásai miatt ő már az a kategória, aki képes visszahozni az árát. Ezzel szemben Cook egy sérülékeny futó, akit ugyan be lehet vonni a passzjátékba, de ez legfeljebb annyira elég, hogy 10-12 millió körül kapjon valahol.

Ami a Vikingst illeti, a csapatnak egyáltalán nem kell izgulnia. Cook nemcsak, hogy komoly pénzeket bukhat a fizetéséből a holdout miatt (a karantén idején lehet még keménykedni), de az új CBA szerint, ha nem jelenik meg az edzőtáborban, akkor nem “könyvelik el” az adott évét és jövőre csak korlátozott jogú szabadügynök (RFA) lenne – vagyis egy RFA tenderrel 3-5 millióért meg lehet tartani még egy évre.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!