Connect with us

Hír

Fizetéscsökkentést szeretne az NFL?

Néhány meg nem nevezett ember a ligában abban bízik, hogy sikerül megegyezni a játékosok szakszervezetével arról, hogy a játékosok visszaadják a fizetésük egy részét, állítja az NFL Media.

Mivel a liga bevételei csökkenni fognak a koronavírus-járvány miatt (a jegybevételek jelentős részétől eleshetnek a csapatok, ami a bevételek körülbelül harmadát jelenti összességében), így elméletben a fizetési sapkának is csökkennie kell. Ez természetesen azzal járhat, hogy a csapatok előbb-utóbb kénytelenek lesznek elküldeni a sokat kereső veteránjaikat. A liga a kiszivárogtatott narratíva szerint nem akarja, hogy munkahelyek szűnjenek meg, ezért pedzegeti a fizetéscsökkenést.

Az ötlet jelenleg az, hogy a 2020-as alapfizetésük egy részéről kellene lemondaniuk a játékosoknak (hiszen aláírási- és roster bónuszokat már kifizették) annak érdekében, hogy jövőre ne csökkenjen jelentős mértékben a fizetési sapka. Már csak azért is érdekes a helyzet, mert 2022-ben várhatóan nagyot fog ugrani a fizetési keret, köszönhetően az új tévés szerződéseknek, így ezt is bele lehet venni a számításba és egyensúlyba hozni a következő év esetleges csökkenésével. Az is egy lehetséges opció, hogy a jövőből “hoznak át” keretet a 2021-es fizetési sapkába, hogy egyenletesebb legyen az elosztás és könnyebb legyen szerződéseket és hosszabbításokat kötni.

Mindenesetre meglepő lenne, ha a játékosok benne lennének a fizetéscsökkentésben, a keveset keresők (és ők vannak sokkal többen) aligha mondanak le a fizetésük egy részéről, hogy a nagyon sokat keresőknek könnyebb legyen.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!