Connect with us

Játékos Portré

John Elway – Harc az idővel II. rész

Ha a Denver Broncos szóba kerül, akkor általában egy név jut mindenkinek az eszébe, John Elway. Ez nem véletlen, a franchise legnagyobb sikerei mind hozzá kötődnek, és neki köszönhetik a szurkolók a legszebb emlékeket. Ehhez a hírnévhez azonban hosszú vezetett, és sok dolognak kellett közrejátszania, hogy eljusson idáig, Elway ugyanis eleinte nem a Broncosnál képzelte el magát, és a legkevésbé sem irányító poszton.

A portrésorozat első részét ITT olvashatjátok. 

Mennyből a pokolba

A ’86-os Super Bowl vereség nem roppantotta meg sem a csapatot, sem Elwayt, és a következő évben is a bajnokság egyik nagy esélyese volt a Broncos. ’87-ben azonban ismét jött egy játékossztrájk, ami megrövidítette a szezont. Csak 15 mérkőzés került lejátszásra, és 3 meccsen nem a profi játékosok, hanem amatőrök léptek pályára. Emiatt Elway is csak 12 meccset játszott, viszont az ott mutatott játéka meggyőzött mindenkit, és a szezon végén az alapszakasz MVP-jének is választották (3198 yardot és 19 TD-t passzolt, ami mellé még 304 futott yard és 4 futott TD párosult).

A Broncos ’87-ben 10-4-1-es mérleggel zárt, ami elég volt a csoportgyőzelemre, sőt az első kiemelésre is. A playoffban az Oilersen könnyen túljutott a csapat 34-10-gyel, majd érkezett az újabb Browns elleni meccs. Ahogyan egy évvel korábban, úgy most is az utolsó pillanatig kiélezett mérkőzést hozott az AFC-döntő. Elway mindent megtett, amit tőle elvártak, 3 TD-t passzolt, és 38 pontot pakolt fel a Broncos offense a pályára. A végén azonban a védelemtől kellett egy bravúr.

Az utolsó pillanatokban a Browns az egyenlítésért támadott, és 3 yardra volt a célterülettől. Ott azonban a Broncos védői kiütötték a labdát a futó Earnest Byner kezéből. „A Fumble”-nek köszönhetően a Broncos megnyerte ezt a találkozót is, és zsinórban másodszor mehetett a Super Bowlba.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!