Connect with us

Minden ami NFL

Kinek mennyire kemény? – AFC East

Paradigmaváltás vagy minden marad a megszokott kerékvágásban? 12 évvel ezelőtt, 2008-ban fordult utoljára elő, hogy az AFC East csoportját ne a Patriots hódítsa el. Tom Brady távozása viszont természetesen minden előzetes kalkulációt átírt. A csoport első számú esélyese így a tavaly remek évet produkáló Bills, de vajon tényleg beköszönt egy új kor? Vagy Bill Belichick megint jobban tud mindent mindenkinél és Jarrett Stidhammal is uralni fogja a csoportot a New England?

A divíziónak idén a nyugatot kell bevennie. Az AFC és az NFC West csoportjával találkoznak ugyanis a 2020-as szezonban.

Buffalo Bills

  • A vegasi oddsok alapján a Bills a 15. legnehezebb sorolást kapta, így nagyjából középen van a nehézségi szint.
  • Az over/under határ a csapat esetében 9.
  • Hiába kezdi a csoportja legnagyobb esélyeseként a 2020-as szezont a Buffalo, a hagyományokat még nem tudta legyőzni, így csak a második legtöbb főműsoridős mérkőzést kapták, szám szerint 4-et. Azok is inkább a szezon hajrájára csoportosulnak.
  • A négy főműsoridős mérkőzés közül három is a 13.-16. hét közötti négy fordulóba esik, ahol a 49ersszel, Steelersszel és a Patriotsszal mérkőznek majd meg. A kakukktojásnak számító Chiefs elleni csütörtök esti meccset a 6. fordulóban játssza majd le a csapat.
  • A jó szezonkezdetre minden esélye megvan a gárdának. A Jets és a Dolphins elleni két kötelező győzelemnek számító mérkőzéssel kezdenek. A Rams elleni hazai első találkozó talán már keményebb dió, de semmiképpen sem lehetetlen egy 3-0-s szezonrajt.
  • A bye week szempontjából a Patriots kivételével egyszerre pihen a csoport. A Jets, Bills, Dolphins hármas mind a 11. héten megy pihenőre.
  • Kegyes a menetrend a pihenés szempontjából. A Bills a 3. legszerencsésebb csapat, hiszen 8 nappal is többet pihenhet majd, mint ellenfelei.
  • A 14. héten a Bills a Steelersszel csap majd össze a New Era Fielden, így jöhet az Edmunds Bowl. A Buffalo linebackerének Tremaine Edmundsnak ugyanis mindkét fivére, Trey és Terrell is Pittsburghben játszik.
  • Minden csapatnál nem emelem ki, de a csoport minden tagja a 10 legtöbbet utazó csapat között található idén. Ebben a tekintetben a Patriots, Dolphins duó, amely a miniversenyt nyeri közel 25.000 kilométerrel.
  • A már tavaly is top védelem idén tovább emelheti hírnevét. A hangsúly elsősorban a secondaryn lesz, mert a futást nézve a 3. leggyengébb ellenfelek jönnek majd szembe. Vélhetően nem a földön fogják feltörni a Bills védelmét idén sem.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!