Connect with us

Hír

NFL: Beismerjük, hogy hibáztunk

A játékosok csütörtökön elég erős videót raktak össze, amiben arra kérik a ligát, hogy ismerje be a hibáját a pár évvel ezelőtti himnusz alatt térdelős történet miatt és hogy tegyen a rasszizmus és a rendszerszintű elnyomás ellen. Roger Goodell pedig egy péntek este közzétett videóban beismerte, hogy hibáztak, amiért nem hallgattak a játékosokra, és mostantól bátorítja őket, hogy békésen tiltakozzanak.

“Nehéz idők ezek az országunk számára, és legfőképpen az országunk fekete emberei számára. Először is részvétemet szeretném kifejezni George Floyd, Breonna Taylor, Ahmaud Arbery és mindenki más családjának, akiknek rendőrségi brutalitással kellett szembenézniük. Mi a Nemzeti Futball Ligánál elítéljük a rasszizmust és a fekete emberek rendszerszintű elnyomását. Mi a Nemzeti Futball Ligánál elismerjük, hogy hibáztunk, amikor nem hallgattunk a játékosokra, és bátorítjuk mindannyiukat, hogy hallassák a hangukat és békésen tiltakozzanak. Mi a Nemzeti Futball Ligánál úgy gondoljuk, hogy a fekete életek számítanak.

Én veletek együtt tüntetek és részese szeretnék lenni a nagyon is szükséges változásnak ebben az országban. Fekete játékosok nélkül nem lenne NFL, az országban zajló tiltakozások pedig szimbolizálják az évszázadok némaságát, egyenlőtlenségét és a fekete emberek, edzők, szurkolók, stábtagok elnyomását. Meghallgatunk titeket. Meghallgatlak titeket. Beszélni fogok a játékosokkal, akik hallatták hangukat és másokkal is, hogy hogyan tudunk fejlődni és hogyan tudunk előrébb lépni egy egységesebb NFL-család felé.”

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!