Connect with us

Minden ami NFL

Superman a sötét oldalon, itt az ideje újra rettegni – A Newton-Patriots házasság

Hétfőn robbant a bomba, hogy Cam Newton, a toronymagasan  legjobb elérhető irányító aláírt a Patriotshoz. Még becenevek szintjén sem tűnik jó ötlenek összeboronálni Supermant a Sötét Nagyúrral, ám ha jobban megnézzük az elmúlt hónapok eseményeit a Patriotsnál, szinte már azt hihetjük, eleve ez volt a terv. Newton zéró kockázatot jelent, cserébe viszont a határ a csillagos ég – az ellenfelek nyugodtan kezdhetnek aggódni. 

Cam Newton 2011-ben 1/1-es volt, a Panthers történetének legjobb irányítója, Super Bowlba vezette a csapatot 2015-ben, ráadásul az MVP-címet is ő zsebelte be (bár a bajnoki cím nem jött össze). Az ominózus 2015-ös szezon óta viszont nem nagyon jött ki neki a lépés, különösen az utolsó 1,5 szezonja volt kritikán aluli a különböző sérülései miatt. Ez utóbbi alapján nem feltétlenül jobb választás, mint Brian Hoyer vagy Jarrett Stidham, ám épp ezért kapott veteránminimum közeli összeget és mindössze 5-6 milliónyi ösztönzőt. Ám Newton ennél jobb helyre nem kerülhetett volna és ne lepődjünk meg, ha a Patriots lesz az a csapat 2020-ban, amit le kell győzni.

A sérülések semmit nem jelentenek a jövőre nézve

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Newton soha nem volt egy elit passzoló, ellenben lábon nettó életveszélyt jelentett. Nem egy Lamar Jackson féle gazella – végtére is 8 centivel magasabb és 15 kilóval nehezebb a regnáló MVP-nél –, hanem egy faltörő kos, aki pont olyan könnyedén szerezte a yardokat 2-3 emberrel a nyakán, mint Rob Gronkowski. Természetesen ennek megvolt az ára, a szezononként 160+ ütés (a sackeket nem számolva) következtében az elmúlt két szezonban vagy nem játszott, vagy rosszul, ugyanakkor még semmi esetre sem beszélhetünk egy fizikai roncsról.

A tavaly kihagyott szezon sem jelent önmagában semmit, erre jó példa Ryan Tannehill, aki ACL-szakadás után tért vissza élete formájában és akasztott le egy zsíros szerződést a Titanstől. Ehhez természetesen kellett egy kiváló rendszer, egy minőségi támadófal, egy stabil futójáték és okos gameplan, amiből kvázi soha egyik sem állt rendelkezésére a Miamiban töltött évei alatt.

A Patriotsban mindez úgy néz ki, hogy adott, ráadásul még a védelem is közel lehet az elit szinthez, tehát egy hasonló forgatókönyv abszolút elképzelhető Newton esetében is. Ráadásul még mindig csak 31 éves, alapvetően jobb irányító Tannehillnél, és utóbbin kívül is volt nem egy olyan QB, aki képes volt brutális formában visszatérni egy látszólag karriergyilkos sérülésből (például Peyton Manning is). A korábbi 1/1-es nem fog 40 éves koráig játszani, de rövid, akár 2-3 éves távon még bőven lehet a tankjában – van helye az optimizmusnak, különösen Stidhamhez képest (hiába a 4/1 TD/INT arány az előszezonban, az öt átlagon felüli passzára volt hat turnovert érő megmozdulása – via PFF).

Ez volt a terv?

A Patriots egy egészen különös forgatókönyv szerint építkezett idén, amit a draft- és az FA-értékelőben is furcsálltam. Bill Belichick többek között visszaigazolt egy rakás veteránt, egyben tartotta a lassan kiöregedő secondaryt, illetve franchise taget adott egy guardnak, így a csapat több mint 6 millió dollárral költ többet a guard-posztra, mint bármelyik másik csapat a ligában (Joe Thuney 14,8 milliós fizetésével a csapat legjobban kereső játékosa, Shaq Mason pedig 9 millióval a negyedik a sorban – összesen 28 millió megy el guardokra). Nem igazán volt semmilyen újjáépítés, úgy dolgozott a Patriots, mintha kvázi win now módban lett volna.

Ezután jött a draft, ami megint csak azt a látszatot keltette, hogy jó lesz ez a csapat Stidhammel, hisz például a Packers és az Eagles is hamarabb választott irányítót Aaron Rodgersszel és Carson Wentz-cel – sőt, a Pats nem is draftolt QB-t. Erre a “majd Hoyerékkel nyerünk” benyomásra erősített rá az is, hogy a csapat nem olyan játékosokat szerzett a játékosbörzén, akik hosszú távon majd egy franchise QB-val kibontakozhatnak, például elkapó nem is érkezett, TE-ből is inkább a blokkoló fajta.

Mindezt pozitívan csak abban az esetben lehetett volna értékelni, ha szentül hisszük, hogy Stidham az új franchise QB, és mivel még kvázi újonc, ezért a védelmen, a támadófalon és a futójátékon kell erősíteni, hogy meglegyen a rájátszás. Nem is tetszett nekem ez az elképzelés (C+-t adtam rá), Stidhamben semmit nem látok és egyáltalán nem ettem meg az “ő a franchise QB” narratívát (bár tévedtem már nagyobbat is). Ellenben azt minden további nélkül el tudtam képzelni, hogy érkezik egy veterán QB valamilyen úton-módon, például Derek Carr, Jacoby Brissett, Marcus Mariota vagy Andy Dalton, de Utólag Okos Kapitányként az sem tűnik ördögtől valónak, hogy eredetileg is Newton volt a cél.

Végtére is Newton a lehető legrosszabbkor került ki a piacra. A pandémia miatt nem nagyon lehetett letesztelni a fizikai állapotát, nem is nagyon volt olyan csapat, ahol kifejezetten jó fit lett volna, nem lehetett olyan riportokat hallani, hogy érdeklődnek iránta. Tulajdonképpen várható volt, hogy nem fognak kapkodni érte, így pedig Belichicknek még csak licitháborúba sem kellett bocsátkoznia, sőt: úgy rakhatta össze a csapatot, hogy tudhatta, Newtonra elég lesz a rendelkezésre álló 1,5 millió dollárnyi cap space is.

Őrült egy konteó, de összességében teljesen logikus, nem véletlenül volt Vegasnál a Patriots a favorit. Amennyiben nem a vak szerencsének köszönhetően jött össze a dolog, akkor ez egy kvázi nulla rizikós stratégia volt Belichiktől: hisz végtére azok a dolgok, amik Stidham limitáltságát ellensúlyozzák, azok Newton erősségeit kidomborítják. Ha eredetileg is ez volt a terv, akkor zseniális, ha pedig csak a banális véletleneknek köszönhető, annak sincs jelentősége, a legjobbaknak általában szerencséjük van.

Mintha Newtonra szabták volna

A guardokra költött irdatlan mennyiségű pénzt már említettem, emellett ugyanakkor visszatér David Andrews, a csapat leigazolta a fullback Danny Vitalét a visszavonuló James Develin helyére, illetve érkezett két harmadik körös TE is: egy blokkolni, egy blokkolni és némileg elkapni. Emellett a csapat nagyon jól el van eresztve futókkal, a fal két széle is átlag feletti, továbbá a skillplayerek is inkább a rövid és közepes útvonalakon tudnak hatékonyak lenni.

Mindez arra enged következtetni, hogy a csapat valami olyat játszhat támadóoldalon, mint tette a 2000-es évek elején, amikor Brady kvázi egy game managerként működött, a csapat pedig közel 50-50 százalékos arányban futtatta és passzoltatta a labdát – ez pedig feküdhet Newtonnak. Emellett, bár az irányító karerejével nincsen gond, de a pontatlansága és inkonzisztenciája, illetve a skillplayerek kvalitásai miatt jó eséllyel olyan gameplant kap Newton, mint tette azt a Panthersnél Norv Turner irányítása alatt 2018-ban.

Röviden ennek az volt a lényege, hogy Newton minél hamarabb szabaduljon a labdától, a védelem mellett a futójáték domináljon, az irányító pedig vigyázzon a labdára és hozza a kötelezőt, esetenként némi extrával. Ez volt Newton legjobb éve a Super Bowl-menetelés óta, a vállsérüléséig 6-2-es mérlege volt a Panthersnek, az irányítónak pedig mindössze négy INT-je és négy fumble-je volt, ami a karrierátlagát tekintve messze a legjobb. És még csak amiatt sem érdemes fanyalogni, hogy a csapat skilljátékosai a liga aljához tartoznak, mivel Newtonnak ennél nem nagyon volt jobb kisegítőszemélyzete nemhogy 2018-ban, de 2015-ben sem, Julian Edelman és Mo Sanu pedig pont ideálisak lehetnek a feladatra.

A Belichick mágia

Az borítékolható, hogy a jelenlegi rendszer megy a kukába – a jelenlegiekkel talán meg lehetett volna próbálni egy lebutított változatot, de Newton erre alkalmatlan. A Patriots offense Bradyvel ugyanis a tökéletes kémiára épült rengeteg opciós útvonallal, amelynek az volt a kulcsa, hogy az elkapók és az irányítók ugyanúgy gondolkodjanak, ugyanazt olvassák ki a védelmekből. Nem véletlenül volt ordas nagy melléfogás Chad Ochocinco, aki nem gondolkozott, csak futott, ahogy épp jónak látta. Ez a hajó tehát elúszott, de nincs meglőve ezzel a Patriots, Belichick híres az adoptációs képességéről, sőt talán ő a legjobb ilyen téren (is) az egész ligában.

BB épített elit offense-t Welkerrel és Mosszal a középpontban, sikeres volt a 12 personnellel (Gronk+Hernandez) és oktatta már a mezőnyt 22 personnellel is. Nyilván mindezt ezt könnyebb volt véghez vinni Bradyvel, de Newtonra sem lehetetlen hatékony rendszert építeni: most például felhasználhatja Greg Roman RPO-ját (run-pass option), ha már a Ravens tavaly ezzel égette meg a Patriotsot az alapszakaszban (ráadásképp némi tapasztalata ezzel kapcsolatban Josh McDanielsnek is van, aki nemcsak Jacob Brissettel mutatott be pár ígéretes játékot, de annak idején Tim Tebow-val is dolgozott együtt).

Newtonnal és az RPO-val elméletben kiküszöbölhetőek a tavalyi gondok, például az olyan kiismerhetőségi problémák, hogy Sony Michel az esetek 67 százalékában futott, James White-tal a pályán pedig 81,8 százalékban passz jött. Mert bár roster nem lett sokkal tehetségesebb és továbbra is hiányzik belőle az a diverzitás, amit a korábbi években megszokhattunk, jelen esetben pont Newton hozhatja majd a váratlant. Ő futhat majd például 10 vagy 11 personneles felállásoknál, amikor üres a box, és passzolhat, ha tele van (erre Brady, bár sokkal magasabb polcon van, egyszerűen nem volt alkalmas, az ő lehetőségeit túlságosan behatárolták a roster limitációi).

Ennek alátámasztására elég csak 2018-ig visszamenni, amikor Newton az RPO-k 35,1 százalékából, a simán ráhívott játékoknak pedig az 50 százalékából ért el lábon first downt. Ráadásul ekkor már Christian McCaffrey volt a csapat futója, tehát Newton nem shoutgunból kapta a labdát, hanem sokszor under centerből. Ez óriási piros pont, ugyanis a Patriotsnál Bradyvel nyilván nem lehetett eladni a shotgun megiramodásokat, ezért a csapat under centerből indította a play action játékokat: a PFF adatai szerint ráadásul Bradynek volt negyedik legtöbb play actionje tavaly.

Természetesen azt sem szabad elfelejteni, hogy Newton valószínűleg nem tanult meg jól passzolni az elmúlt 1,5 évben, és a gyors, rövid passzjátékban sem lesz kiemelkedő. Ez nyilván továbbra is problémás lesz, de a korábbi 1/1-es eddig is elég jól volt enélkül, ha bukás lesz a történet vége, nem emiatt.

Összegzés

Az vitán felül áll, hogy Newton színes egyénisége egyáltalán nem fér össze Bill Belichick jellemével, ugyanakkor ez Gronknál sem volt például probléma – ameddig képes felmondani a begyakorolt sablont az interjúkon, addig végül is olyan párducmintás ruhákban és zokni-szandál kombókban járhat, amilyenekben akar. BB-nél úgy is csak az számít, amit a pályán lát, és jó esély van rá, hogy tetszeni fognak neki a látottak.

Newtonban rengeteg a potenciál, és bár túlzás lenne azt állítani, hogy majd most mindenkit bedarál a Pats, de felelőtlenség lenne csak úgy legyinteni rá. Sok múlik az egészségén és a formáján, de ha tudja hozni a 2018 elején mutatott szintet, akkor az alapból 8-9 győzelemre belőtt csapatnak magabiztosan összejöhet egy 10+ győzelmes alapszakasz, a rájátszásban pedig bármi megtörténhet. Ha pedig gyengén játszik vagy megsérül, akkor is valószínűtlen, hogy rosszabbul járjon a csapat, mint Stidhammel. És nyilván Newtonnak is megérte ez a kaland, Teddy Bridgewaterhez hasonlóan ő is magasan jegyzett csapatban élesztheti újra a karrierjét.

Könnyen lehet, hogy ez lesz az idei holtszezon egyik legjobb igazolása – a Bucs-Pats Super Bowl már nem is tűnik annyira meseszerűnek.

[/ppp_patron_only]

40 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
40 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
2020-06-30 08:20

comment image

Jól sejtettem… Newton hirtelen elitté tette a Patriotsot és előkerült az eddig összes rejtett képessége a csapatnak.😉

Fetyke
Fetyke
Reply to  Lecc Go Pecc
2020-06-30 09:21

+1

renningan
renningan
Reply to  Lecc Go Pecc
2020-06-30 10:14

A Pats eddig sem volt rossz, én az FA és a draftértékelőben is leírtam, hogy amit csináltak, tök fasza lett volna egy franchise qb-val a rosteren. Most már van franchise QB.

A Pats a fogadóirodák szerint 8 meccsén Stidhammel is favorit volt, ami mondjuk szerintem túlzás, de Newtonnal már reális lehet a pozitív várakozás. Btw nem mindegy, hogy mondjuk egy Ferrariban Charles Leclerc ül, vagy Baumgartner Zsolt :D

acsdav2
acsdav2
Reply to  renningan
2020-06-30 10:54

Mitől franchise QB ha pont idén mondtak le róla?

katonadani
Reply to  acsdav2
2020-06-30 10:58

Peyton Manning sem volt franchise QB a sérülése után?

acsdav2
acsdav2
Reply to  katonadani
2020-06-30 11:11

Nem értem a párhuzamot. A Coltsnak lehetősége volt, hogy még egy 3-4 évig próbálkozzon Manninggel vagy pedig kiválasszák mindenidők egyik legjobb QB prospectjét Luck személyében. A Panthers Bridgewaterre cserélte Newtont. Illetve Manningért sorba állt a fél liga, Newtonnak pedig a Patshez kellett bekopogtatnia.

katonadani
Reply to  acsdav2
2020-06-30 13:14

lehet jobb példát is találni, mondjuk Kurt Warnert. Azt gondoltam a lényeg átmegy, hogy attól még lehet valaki franchise qb h lemondtak róla.

acsdav2
acsdav2
Reply to  katonadani
2020-06-30 15:34

Warner karrierje annyira hihetetlen és eltérő mindenkiétől, hogy ráhivatkozni semmilyen szempontból nem fair! :) Brees-re jogos hivatkozni egyedül.

Ui: Ez most megint egy olyan cikk lenne, amiben szakmailag megalapozott véleményről lehet olvasni?

katonadani
Reply to  acsdav2
2020-06-30 17:20

részben azt, részben hogy milyen lehet az offense, hogyan és miért működhet stb

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  acsdav2
2020-06-30 23:47

Hát ja, Manninget nem az uborkaszezonban szedték össze veterán minimumért.

Fetyke
Fetyke
Reply to  katonadani
2020-06-30 11:35

Manning a sérülése előtt is franchise QB volt. :)

acsdav2
acsdav2
Reply to  Fetyke
2020-06-30 15:44

Azért ne legyünk gonoszak Fetyke. :) Newton igenis franchise QB volt 2018 első feléig. Azóta pedig a Panthers úgy köszönt el tőle, mint ha annyit játszott volna mint Kyle Allen. Carolinaban annyira nem dolgoztak rosszul az utóbbi időben nekem ezért is gyanús, hogy ha ők nem akartak adni neki egy évet a sérülése után a bizonyításra, akkor nem nagyon lehet jó állapotban. Illetve nem is az a baj, hogy nem adtak egy évet, mert ha tudtak volna húzni egy jó QB-t vagy lett volna egy Cousins egy piacon, akkor nem feltétlenül rossz, de egy Teddy B-re cserélték le basszus.

katonadani
Reply to  Fetyke
2020-06-30 17:20

ja, egy MVP irányító az bizony nem franchise qb :D

Gergely Nagy
Gergely Nagy
Reply to  katonadani
2020-06-30 19:32

Xd hát 2016 óta nem nyújtott erre utaló teljesítményt, ha gonosz akkarok lenni.

acsdav2
acsdav2
Reply to  katonadani
2020-06-30 21:35

Fetyke biztos trollkodásnak szánta a dolgot, de azért annyira nem jár messze az igazságtól. Legalábbis minimum megkérdőjelezhető, hogy valóban az volt-e.

renningan
renningan
Reply to  acsdav2
2020-06-30 13:27

Tannehillről is lemondtak, erre kiderült, hogy franchise QB, legalábbis a Titans úgy gondolja.

Btw Riversnek sem adott új szerződést a csapata, Bradynek sem , korábban Cousinsnak sem, most ha valakinek lejár, vagy egy rendszerváltás/sérülés miatt, anyagi okokból kivágják, nem gondolom, hogy elveszítené a franchise QB-státuszát, vagy legalábbis a potenciálját. Attól, hogy Hoyer vagy Stidham a rosteren van, semmivel sem lesznek inkább franchise QB-k, mint Newton szvsz.

acsdav2
acsdav2
Reply to  renningan
2020-06-30 15:34

Teljesen komolytalan vagy, ha itt most Riverssel, Cousinssal vagy Brady példájával akarod egy lapon említeni Newtont. Tannehill ha idén is bizonyít akkor jó példa lesz, de Warnert vagy Breest kellett volna mondanod.

renningan
renningan
Reply to  acsdav2
2020-06-30 20:24

Mondhattam volna Warnert, de lentebb már volt egy Warner :D meg őszintén szólva, a felvetésed is elég komolytalan volt, hisz millió okból le lehet mondani egy franchise irányítóról – új stáb, új rendszer, anyagiak, olcsó utód, személyes problémák.

Simán el tudom azt is képzelni, hogy mondjuk Rodgerst elcserélik 1-2 éven belül, ahogy elcserélték mondjuk Favre-ot is. Mondhatnád azt, hogy ha elcserélik, akkor lemondanak róla, ahogy az is lemondásnak számít, ha nem tartják meg, hisz mindig lehet annyit ajánlani, hogy maradjon valaki.

Az, hogy valaki franchise játékos bármilyen poszton, szvsz nem az határozza meg, hogy az eredeti csapata mit csinál vele.

acsdav2
acsdav2
Reply to  renningan
2020-06-30 21:29

De te azt nem veszed figyelembe, hogy kiért mondtak le róluk. Manning helyett ott volt Luck, Cousins helyett ott volt Smith, Rivers helyett ott van Herbert, Favre helyett ott volt Rodgers. Rodgers helyett ott lesz Love. Winston (ha esetleg ő bevállna NO-ban) helyett ott van Brady. Brady meg ugye elhagyta okosan a süllyedő hajót. Newtonnál meg ott lesz Teddy B??? Bármennyire is szurkolok neki, hogy legyen egy szép kis karrierje a durva sérülése után, azért te is érzed, hogy itt nem beszélünk egy olyan jó alternatíváról, mint a többiek esetében. Az, hogy nem hagyták meg neki az utolsó évet a szerződésből, hogy bizonyíthasson teljesen felépülve nagyon azt mutatja, hogy semmi esélyét nem látták arra, hogy újra jó legyen. Persze mondhatod, hogy de “hát ha hülyén gondolkoznak az nem Newton hibája”. Viszont azért az be kell látni, hogy a Panthers kifejezetten rossz döntéseket nem nagyon hozott mostanában.

Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
Reply to  renningan
2020-06-30 18:15

Pontosan azokkal a dolgokkal érveltem amiket most Te is írtál(a cikkben).
És ez a csapat Newtontól függetlenül is jó volt és a drafton is csak erősödött. De persze ezek a dolgok minden vitában azonnal elsikkadtak mert mindenki abból indult ki,hogy egy Stidhammel kell nekivágni a szezonnak és máris a Pats lett a legszarabb csapat…

Teszem hozzá, az Én szememben most,hogy jött Newton jobbak lettünk persze de Newton állapotára és játékára sincsen semmi garancia.
De azt mondom bárcsak lenne top irányító szinten… 😄😄😄 31 éves simán kaphat a Patriotstól is egy 3-4 éves szerződést. (ja és ha hoz idén egy MVP szintet jövőre akkor is lesz rá pénz) Engem az sem érdekel ha maga az ördög áll a center mögött csak továbbra is verjük agyon a többi 31 csapatot.

Ge®i
Ge®i
2020-06-30 09:27

Ha nem is lesz ettől az igazolástól szerintem SB esélyes hirtelen a “kiskedvencek” csapata, de BB és a stáb fog tudni olyan rendszert építeni Newton köré, ami működhet és kell velük számolni komolyan továbbra is.
Persze, ehhez az is kell, hogy Newton beálljon a sorba úgy, ahogy az Belichicknek is megfelel!

Amúgy szerintem külön poén ebben az egészben, hogy videós Billy bá’ szerzett egy SuperCam becenevű játékost! 😆😆😆

Tizenkettes
Tizenkettes
Reply to  Ge®i
2020-06-30 10:08

Az utolsó mondatod nagyon ott van! :DDD

conspiracy theory
conspiracy theory
Reply to  Ge®i
2020-06-30 10:31

Arra gondolsz, hogy amikor egy ügynök ajánlott neki egy Cam-et, akkor nem biztos hogy erre a Cam-re gondoltolt? :)

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Ge®i
2020-06-30 23:38

“Persze, ehhez az is kell, hogy Newton beálljon a sorba…”
Meg az is, hogy ne sérüljön le 5 perc után :(

ducksfan
ducksfan
2020-06-30 09:52

Amennyire nagy lett a hype a Bucs és a Pats iránt, azt hiszem az alábbi bold adja magát:
a fenti két csapat egyike sem lesz PO résztvevő a 2020/21-es szezonban (milyen okosan levédtem a szezon elmaradását is :D ).

Wyatt
Wyatt
2020-06-30 10:36

dehogynem, meseszerű lenne :)

kismedvee
kismedvee
2020-06-30 12:15

Ezt már a draft előtt vízionáltam; pontosabban azt mondtam vagy jön Love a R1-ből vagy a piacról Newton. Végülis bejött – habár tartottam,hogy marad a kikiáltott vonal… Viszont,ha a cikk szerint elfogadjuk, hogy ez volt BB terve,akkor azt a bizonyos play bookot már bőven elkezdhették tervezni,szóval kifejezetten várom,hogy mit hoznak ki a srácból. Sose szerettem,de most izgalmasnak tartom,hogy kiderülhet,hogy mi hozható ki belőle :P

DrBaji Mihály
DrBaji Mihály
2020-06-30 13:08

Mi lesz Hoyerral? Én anno is azt mondtam, hogy csak a helyet foglalja, edzőnek kellett volna leigazolni…

renningan
renningan
Reply to  DrBaji Mihály
2020-06-30 13:27

1 millát foglal a capből, kb mindegy, hogy van vagy nincs :D

DrBaji Mihály
DrBaji Mihály
Reply to  renningan
2020-06-30 20:24

Nem értek egyet, 1 misit másra is elkölthetett volna a csapat, vagy tartaléknak meghagyni…

Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
Reply to  renningan
2020-07-01 00:08

Azért a roster hely még jó lehetne… de idén a vírus miatt szerintem jobb ha 3 irányítóval vágunk neki.

Fetyke
Fetyke
Reply to  DrBaji Mihály
2020-06-30 13:41

Megy a gyakorló csapatba…

Walter Mitty
Reply to  Fetyke
2020-07-01 10:01

Mondjuk, amikor legutóbb láttam: rá is fért volna a gyakorlás…

RA7
RA7
2020-06-30 15:01

Bill X hónap után elvitte a senkinek se kellő QB-t biztos ez volt az eredeti terv, ha más viszi el szóba se kerül, de a Pats kapcsán persze ördögi eszelős terv. :) Véletlenül se vihette volna el más és bukik a hatalmas Bill papa terv. :) Így alakul és behúzta Camet apróért, ennyi az egész ezt nem kell túl gondolni.

acsdav2
acsdav2
Reply to  RA7
2020-06-30 15:28

Persze, hogy nem kell túl gondolni. :) De hát kell a szenzáció hajhászás

Walter Mitty
Reply to  RA7
2020-07-01 10:01

“Never underestimate tud power of the…”, tudod

Zoard
Zoard
2020-06-30 20:41

Emberek,
egy playbook mennyi idő alatt készül el:
– ha vannak “tavalyi” QB/RB/WR-ek?
– elég nagy felfordulás után van a csapat, főleg ha egy nagyon más stílusú kubíí fog döngicsélni a fal mögött?
Ha mindezt megspékeljük azzal hogy korlátos volt és lesz az együttgyakorlás mennyisége így a járvány kapcsán

HA a BB ennyire rafkós és bekockáztatva kivárta amíg ennyiért is hajlandó lesz a Szuperkem aláírni, különben a Stidman gyerek kezd…amúgy meg már a párduc szaga kezdetén már rágyúrtak a newtonosított playbookra…nos akkor ez a BB kb a Piszkos Fred szintjét is megüti aki mindig kavarja…
HA meg az újfiúval átmeneti évnek szánták, de Newton még nem kelt el..még mindig nem vitte el senki… erre lecsapott és őrült tempóban próbálják a búkot átszabni a képességeit kihasználandó és még így is necces hogy korlátos edzéslehetőséggel, netán kurta előszezon után hogy fog összerázódni a O…

nos vajjjh melyik scenario lehet a valósághoz közelebbi?

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  Zoard
2020-07-06 09:42

Nem lennék meglepve, ha az öregnek lenne otthon a polcon minden NFL kezdő kúbíra egy playbook bekészítve. És egy másik a hogyan lehet védekezni ellene rovatba.

Zoard
Zoard
Reply to  Kopi3.14
2020-07-06 13:22

Ennyi ideje azert neki sincs

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  Zoard
2020-07-07 13:46

És megfigyelöje?

40
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x