Connect with us

Minden ami NFL

Az Évtized Játékai – Packers

A nyárra egy újfajta játékot találtunk ki, ami valószínűleg a szezonkezdetig ki fog tartani reményeink szerint. Ennek a játéknak pedig az lesz a lényege, hogy megpróbáljuk minden csapatnál megtalálni az elmúlt évtized legjobb játékát.

A játék úgy fog kinézni, hogy az elmúlt évtizedből minden csapathoz kerestem 7  playt. Ezeket a playeket az alapján választottam ki, hogy mennyire voltak emlékezetesek, mennyire befolyásolták egy adott csapat szezonját, és mennyire történtek fontos pillanatokban. Értelemszerűen a playoff meccseken történt playek valamilyen szinten előnyt élveznek, de nem csak onnan válogattam.

Ebből a 7 playből lehet szavazni kettőre, amiről úgy gondolod, hogy szerinted e kettő közül érdemelné meg valamelyik az évtized játéka címet (azért kettőre lehet szavazni, mert az egy kevés a három meg sok. Illetve így kicsit többet kell gondolkodni).

Egy fontos információ még, hogy az NFL az évtizedet naptárilag számolja, tehát a 2009-es playoff meccsekkel kezdődik (amik ugye már 2010-ben lettek lejátszva) és egészen a 2019-es alapszakasz végéig tart. Az elejét átvettem tőlük, de úgy gondoltam a ’19-es playoff meccseket is beraktam ebbe a játékba (ki tudja lesz-e még ilyen). Szóval olyan játékok fognak jönni, amelyek a 2009-es playofftól kezdődően az idei Super Bowlig bezárólag estek meg.

Ezen a héten az NFC North csapatai érkeznek, ma pedig a Packers kerül sorra.

Szavazni a Packers playeire péntek este 19.00-ig lehet, ekkor fogom lezárni a szavazást. Eredményhirdetés majd hétfőn lesz, mikor már a csoport többi tagjánál is eldőlt melyik play nyert. Természetesen nem csak az adott csapat szurkolója szavazhat, sőt az lenne a legjobb, ha mindenki más is szavazna hiszen nem csak egy szurkolótábor számára lehet emlékezetes egy-egy play. Ha pedig úgy érzed szeretnéd megindokolni, mire adtál szavazatot és miért, vagy hogy szerinted mi maradt ki, akkor nyugodtan megteheted kommentben. Valahol az is a célja ennek a játéknak, hogy beszéljünk arról, mik is történtek az elmúlt évtizedben.

#1 B.J. Raji pick6 – 2010 NFC-döntő

A play, ami Super Bowlba vezette a Packerst. Ezen a meccsen Rodgers még nem játszott olyan jól, mint később, és a győzelemhez a védelem nagy játékára volt szükség. B.J. Raji a meccs hajrájában hozta is ezt a nagy játékot, és miután elcsípte Caleb Hanie passzát, vissza is futott TD-re.

View post on imgur.com

#2 Nick Collins pick6 – 2010 Super Bowl

A Super Bowlon sem jutott kisebb szerep a védelemnek. Roethlisberger rosszul megdobott passzát Nick Collins csípte el, aki végig cikk-cakkozott a Steelers támadók között, és bevetődött a célterületre. Ezzel 14-0 lett az állás, és annyira megtörte a Steelerst, hogy csak a meccs vége felé tudott értékelhető játékot mutatni.

View post on imgur.com

#3 Cobb 108 yardos kickoff return TD – 2011 week 1

Cobb még újoncként debütált ezen a meccsen, és mindjárt le is tette a névjegyét. Ugyan túl sokat az offense-ben nem használták, de a visszahordásoknál nagy szerepet kapott, és élt is a lehetőséggel. A harmadik negyedben 108 yardon keresztül rohant vissza a célterületre.

View post on imgur.com

#4 Rodgers-Cobb GW TD a Bears ellen – 2013 week 17

A szezon során Rodgers kulcscsonttörést szenvedett, de az utolsó mindent eldöntő meccsre vissza tudott térni. A Bears otthonában egypontos hátrányban egy 4&8-at kellett megoldani a meccs utolsó pillanataiban. Elég lett volna mezőnygóltávolságba jutni, de Rodgers a biztosra ment és egy 48 yardos TD-passzt osztott ki Cobbnak. Ezzel a játékkal nyerte meg a Packers a csoportot.

View post on imgur.com

#5 Rodgers Hail Mary a Lions ellen – 2015 week 13

Nem hiszem, hogy sokat kell erről írnom. A Motor City Miracle-ként is ismert játék során Rodgers az utolsó szalmaszálba kapaszkodva feldobta a labdát, és remélte, hogy valaki majd lehúzza azt. Az imái meghallgatásra találtak, Richard Rodgers elkapta a 61 yardos passzt, nyert a Packers.

View post on imgur.com

#6 Rodgers dupla Hail Mary a Cardinals ellen – 2015 divisional round

Mivel lehet emelni egy tétet egy sikeres Hail Marynél? Két sikeres Hail Maryvel! A Cardinals elleni playoff meccsen Rodgersnek egy perc alatt kellett megtennie 97 yardot időkérés nélkül. Így hát dobott két Hail Maryt, és csodák csodájára mindkettő sikerült. A Packers egyenlített, és hosszabbításra mentette a meccset.

View post on imgur.com

#7 Rodgers sideline passza Jared Cooknak – 2016 divisional round

Dallasban kisebb meglepetésre a Packers nagy előnyt alakított ki, de a végére a Cowboys visszajött, és úgy tűnt hosszabbításra kerül sor. A Packers azonban soha nem volt szerencsés a hosszabbításban, így Rodgers megkísérelte még azelőtt lezárni a meccset. Így hát 3&20-nál kiosztott Jared Cooknak egy tökéletes sideline passzt, amivel mezőnygólhelyzetbe hozta a csapatot, és végül ennek köszönhetően nyert is a Packers.

View post on imgur.com

Szavazás:

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!