Connect with us

Játékos Portré

Az iowai árufeltöltő, aki a müzlis Dan Marinónak hála Hall of Fame-ig vitte

Az irányító, aki többször került a semmiből rivaldafénybe, majd mennyből a pokolba, mint bárki más a liga történetében. Egyszer egy pók hátráltatta, máskor egy müzlis Dan Marino segítette a karrierjét, egy névtelen senkiből lett a történelem egyik legjobbja. Ő Kurt Warner, az iowai árufeltöltő, aki sosem adta fel álmát.

Kurtis Warner Iowában született 1971 júniusában. Nem volt egyszerű gyerekkora: két testvére volt, de miután szüleik elváltak, ketten az édesanyjával maradtak, középső testvére pedig édesapjukkal. Anyja nem sokkal ezután újraházasodott, és Kurt nagyon nem kedvelte a mostohaapját. A férfi nem bánt jól a családdal, szerencsétlen édesanyjának volt, hogy egyszerre 2-3 helyen is dolgoznia kellett, hogy eltarthassa a gyerekeit. Hogy elviselhetőbb legyen az otthoni helyzet, Warner a sport világába menekült.

“Kisgyermekként állandóan azt játszottam, hogy irányító vagyok. Egy-egy tévében végignézett mérkőzés után kimentem játszani és gyakorolni amit láttam, újrajátszottam a meccset a saját elképzelésem szerint. Volt pár pólóm, amin mezszámok voltak, de nevek nem, és minden héten fogtam egy ragasztószalagot és ráírtam valaki nevét. Egyik nap minden ment a szokásos módon, azonban most mást írtam a pólóra: WARNER. Onnantól kezdve tudtam, hogy ezt szeretném csinálni és mindent megteszek érte. Ezek után sosem írtam más nevet”

emlékezett vissza a 2017-es Hall of Fame beszédében.

Az elhatározás mellé tehetség is párosult. A középiskolában egyaránt baseballozott és kosarazott is, de a futballban volt a legjobb, a gimi harmadik évében kinevezték az iskolai csapat kezdő irányítójává. Elképesztő játékintelligenciával rendelkezett, érett játékával a Shrine Bowlban őt választották meg a mérkőzés MVP-jének.

Középiskola után nem ment messzire, az észak-iowai egyetemre jelentkezett, de itt már elkerülték a sikerek. Harmadik számú irányító volt három éven keresztül, emiatt sokat gondolkodott azon, hogy abbahagyja a focit, de szülei és barátai tovább biztatták. Végül megkapta a lehetőséget és élt is vele, de hiába a pozitív (8-3-as) szezon, hiába választották a csapat legjobb támadójának, de egy kicsi egyetem közepesnél csak kicsit jobbnak tűnő irányítójaként nem sokba nézték az NFL fejesei. Mekkorát tévedtek.

Dan Marino a müzlis dobozon

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!