Connect with us

Playbook

Merjünk nagyobbak lenni! – A 21 personnel előnyei

Az NFL-ben manapság a háromelkapós felállások dominálnak, amire a nickel defense a válasz a védőkoordinátoroktól. Mit tehet ilyenkor egy okos támadókoordinátor? Megpróbálja kimozdítani a védelmet a komfortzónájából és olyat akar mutatni, amire sokkal kevésbé vannak felkészülve az ellenfelek. Épp ezért lehet a jelen és a közeljövő nagy trendje, hogy kevesebb elkapóval, több tight enddel vagy fulbackkel állnak fel az offense-ek, hogy ismét túljárjanak a védők eszén. Merjünk tehát nagyobbak lenni! 

Illusztráció: Ringer

Hogyan állhat fel egy támadósor a pályára személyzetet tekintve? Az öt falember és az irányító ugyebár adott, a maradék öt játékost lehet variálni posztok szerint: felmehetnek még a gyepre futók, tight endek és elkapók. A pályára felálló személyzet (personnel) pedig sok mindent elárulhat a támadók elképzeléseiről, a védelem (sőt, akár egy néző) pedig ebből is következtethet arra, mi jöhet a soron következő playben (főleg ha tanulmányozzák a csapat tendenciáit), így a védőkoordinátor ez alapján határozza meg, kiket küld fel a pályára.

A personnelekről már írtunk korábban hosszabban, ha esetleg frissíteni szeretnétek a tudásotokat, akkor ezzel a linkelt cikkel megtehetitek.

Mi a mai módi?

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!