Connect with us

Minden ami NFL

Veszített itt bárki is? – A Jamal Adams-trade

A Seattle Seahawks követte az utóbbi idők trendjét, és többek között két első körért cserébe szerzett magának egy hosszabbítás előtt álló fiatal tehetséget. Hogy megérte-e a befektetés, azzal nagyon sokan vitatkoznának, pedig van ráció az elképzelésben, ahogy a cserepartner New York Jetset sem lehet egyértelmű győztesnek kikiáltani.

Jamal Adamsért és egy 2022-es negyedik körös pickért cserébe a Seahawks két első (2021 és 2022) és egy harmadik (2021) körös picket, illetve a safety Bradley McDougaldot postázta el a Jetsnek. Brutális ellenértéknek tűnik ez még akkor is, ha sokan Adamset már most a liga legjobb safetyjének gondolják. A cserét ugyanakkor jó pár dolog menti seattle-i oldalról, de még mielőtt rátérünk erre, nem árt pár alapkérdést megválaszolni.

Megéri két első kört áldozni egy nem-irányítóra?

Ha ezt a kérdést 4-5 évvel ezelőtt teszi fel valaki, akkor a konszenzus szakértői és rajongó válasz az lett volna, hogy nem. A dolgok azonban megváltoztak az elmúlt években, a pickek értéke csökkent, a régi value chartokat ki lehet dobni az ablakon, miközben a general managerek egyre könnyebb szívvel áldoznak be magas cetliket már bizonyított játékosokért:

  • a safety Minkah Fitzpatrick egy első körbe került tavaly a Steelersnek,
  • a Patriots egy második kört adott az elkapó Mo Sanuért,
  • a szintén WR Brandin Cooksért a Rams és a Patriots is adott egy-egy első kört, de
  • a franchise tagelt Frank Clark is egy első és egy második körébe került a Chiefsnek,
  • miközben a jobb csereirányítókat egy második körért sem adják a csapatok.

Ma már gyakorlatilag egy első körnél kezdődik egy Pro Bowler kaliberű játékos, a jobbak pedig természetesen ennél is drágábbak.

Megéri két első kört áldozni egy safetyre?

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

10 Comments

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások