Connect with us

Minden ami NFL

6 csapat, amelyik nagyot javulhat idén

Az NFL-ben évről évre nagy a felfordulás a csapatok erősségét illetően, minden szezonban vannak alul- és túlteljesítő gárdák, amelyek a következő idényben ellentétes irányba mozognak, és a holtszezonban is olyan változások történnek a franchise-oknál, amik alapjaiban változtathatják meg az esélyeket a ligán belül. Most hat olyan csapatot hozunk, amelyek nagyot léphetnek előre a 2019-es szezonhoz képest. 

Tampa Bay Buccaneers

A Buccaneers zsinórban 12 éve nem tudott rájátszásba jutni és az utóbbi kilenc szezonból mindössze egyszer sikerült pozitív mérleget elérnie. Ez viszont idén megváltozik! Ennek elsődleges oka Tom Brady, és nem csak azért, mert 2000 óta nem volt negatív mérlegű csapat tagja, hanem mert nagy előnyt fog jelenteni Jameis Winstonhoz képest. Persze, Bradynek gyengébb éve volt a tavalyi, és kétségkívül az ő játéka is visszaesett a korábbi top 3-as szinttől, de még mindig top 10-es irányító és elsősorban nem ő volt a kerékkötője a Patriots támadósorának.

Bezzeg a Buccaneersnek az irányító volt a kerékkötője, hiszen Winston ugyan nagy játékokra volt képes, de egyszerűen annyi negatív playt mutatott be, hogy azzal nem lehetett sikeres a gárda. Az interception rátája 7,3 százalék volt, miközben az NFL-átlag 1,5 százalék. Rekordot állított fel pick6-ekből, szám szerint hetet dobott, míg Brady jó eséllyel maximum egyet fog az egész év során – ez még pesszimistán is 40 pont előnyt jelent a csapatnak (de inkább többet). A Buccaneers turnover mutatója mínusz 13 volt (5. legrosszabb), ezt egyszerűen lehetetlen lesz alulmúlni idén és jó eséllyel pozitívba is fordul majd a mérleg nyelve, ami jó pár plusz győzelmet vetít elő.

A Buccaneers tavaly mestere volt annak, hogyan adjon le meccseket a vezetés tudatában, nagyrészt Jameis Winston második félidős interceptionjeinek hála. Warren Sharp adatai szerint a csapatok 77 százalékban nyerik meg a meccseiket, ha félidőben vezetnek, és 83%-ban akkor, ha a negyedik negyed elején vezetnek. A tavalyi Buccaneersnél 60% és 55% volt ez a két szám. Az utóbbi 30 évben 955 csapat volt, amelyik legalább kilenc meccsen vezetett a negyedik negyed elején egy szezonban, és ezek közül csak 7 volt, amelyik legalább ötször kikapott (0,7%). A tavalyi Buccaneers volt az egyik.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!