Connect with us

Minden ami NFL

A Vikings all int mondott Ngakouéval – Super Bowl vagy bust?

A Vikings ma megszerezte a pass rusher Yannick Ngakouét a Jaguarstól. A döntésben van ráció mindkét fél részéről, ráadásul a védő még áldozatot is hozott, de nem feltétlen a Minnesota az a csapat, amelyik csak úgy bevállalhat egy ilyen lépést. Ha összejön a Super Bowl, senkinek nem lesz egy rossz szava sem, de kicsit olyan ez, mint sorhúzó all int mondani az utolsó lap előtt.

A Vikings egy 2021-es második körös, illetve egy 2022-es kondícionális ötödik körös picket adott a pass rusherért, utóbbi egy bajnoki cím esetén harmadik körössé változhat (ha a játékos csak Pro Bowlba jut, akkor egy negyedik kört kell postázni). Emellett a védő 17,7 millió dolláros fizetését is kezelni kell, és leginkább ez okozhat problémát, felesleges költőpénze ugyanis nincs a csapatnak.

A piszkos anyagiak

Az egyszerűség kedvéért kezdjük a pénzügyekkel. Yannick Ngakoue idén franchise taget kapott a Jaguarstól, és mivel a határidő már rég lejárt, így a csapat nem tud hosszú távú szerződést kötni vele. Ugyanakkor így is vannak lehetőségek.

Minden franchise tagelt játékossal lehet egy éves szerződést kötni: ez jelenthet emelést vagy fizetéscsökkentést is. Ez nagyon ritkán történik meg, hisz egyrészt a csapat miért fizetne többet, ha eleve nem sikerült megegyezni, másrészt a játékos miért mondana le a garantált millióiról? Most azonban utóbbira láthatunk példát, Ngakoue már-már hihetetlen áldozatot hozott azért, hogy elmenekülhessen Jacksonville-ből.

A védő a hírek szerint 12-13 millió dollár közötti fizetést fog kapni, tehát nagyjából annyit, amennyi cap space jelenleg a Vikings rendelkezésére áll. Lemondott tehát 5 millió dollárról, ami nem kevés, de ez még nem minden. Floridában ugyanis nem volt személyi jövedelemadó, ellenben Minnesotában 9,85 százalékos SZJA van, tehát Ngakoue további 1,2 millió dollárnak búcsút inthet. Összegezve: lemondott a fizetése harmadáról, hogy csapatot válthasson.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!