Connect with us

Játékos Portré

Bill Romanowski: Az antihős születése I. rész

Ha arra a kérdésre kellene választ adni, hogy ki az NFL történetének legaljasabb játékosa, Bill Romanowski minden bizonnyal sokak első számú választása lenne. Pedig sok minden másról is lehetne nevezetes…

Miután a Boston College-en kitüntetéssel diplomázott, 3. körös újoncként került a San Francisco 49ers csapatához, ezután játszott az Eaglesben, Broncosban és a Raidersben is. Bár a pályafutásának középső szakaszától a sérülésekkel folyamatos küzdelmet folytatott, egy meccset sem hagyott ki 16 éves karrierje alatt, 243 mérkőzésen volt kezdő zsinórban, ami linebacker poszton rekordot jelentett, amikor visszavonult. A 90-es évek egyik legrettegettebb védőjének számított, 4 Super Bowlt nyert, és 5 Super Bowlon játszott, kétszer Pro Bowlba választották. Mindennek hátterében fanatizmusa, és szinte mindenkit túlszárnyaló munkamorálja állt.

Ennek ellenére mégsem ez jut eszébe az átlag futballnézőnek róla először, hanem az, amikor eltörte a Panthers QB Kerry Collins állát egy előszezonmeccsen, vagy amikor leköpte JJ Stokest MNF meccsen főműsoridőben, vagy amikor edzésen úgy megütötte csapattársát, hogy a sérülés következtében véget ért a karrierje. Pedig Romanowski nem volt mindig ilyen, az egyetemen és a pályafutásának elején nem voltak balhéi, és jó úton volt ahhoz, hogy példakép legyen. Azonban fanatizmusa, és a “cél szentesíti az eszközt” mentalitása végül olyan tettekre sarkallta, amelyek következtében az egyik leggyűlöltebb játékossá vált – a hősből antihős lett.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!