Connect with us

Játékos Portré

Brett Favre I – A halál torkából az NFL-ig

Hetedik számú irányítóként kezdte, majd kis híján megölte magát egy autóbalesetben. Az első profi főedzőjének nem kellett, volt egy időszak, amikor több Vicodint szedett, mint Dr. House, mégis rekordsebességgel lett ő a nagybetűs IRÁNYÍTÓ a ligában, akinek nem derogált kisebb botrányt kiváltva történelmet íratni az egyik ellenfelével. Kétrészes portrésorozatban bemutatjuk Brett Favre-ot!

Minden idők egyik legnagyobb sztárirányítója, Brett Favre, akiről talán kevesen tudják, hogy egyetemen halálközeli autóbalesete volt. Rekordidő alatt felépült és olyan teljesítményt hozott, hogy leesett az emberek álla. Hamar a profik között találta magát és mindig versengett saját magával, hogy egy szezonban több touchdownt vagy több interceptiont dobjon. Volt ő gyógyszerfüggő, két nap alatt betolt egy egész havi adagot. Megküzdött saját démonaival, hogy önmaga legjobb változatává válhasson.

Brett Favre 1969 októberében született és gyermekkorát a Mississippiben található Kilnben töltötte. A helyi gimnáziumba, a Hancock North Centralba járt, ahol baseballozni és focizni kezdett. Bár a baseballhoz jobban húzta a szíve és jobban is ment neki, mégis a fociban próbált meg kiteljesedni, mégpedig édesapja miatt. Ő volt ugyanis a futballcsapat edzője, így Brett részben apja nyomására, részben pedig bizonyítási vágya miatt adott bele mindent ebbe a sportba.

Erős karja volt és remekül átlátta a pályát, így övé lett az irányítóposzt. Nem játszott rosszul, de mivel nem volt sikeres a csapat, így nem nagyon keltette fel az egyetemek figyelmét. Egyedül a Southern Mississippi érdeklődött iránta, így jobb híján azt választotta.

Első évében az egyetemi edzője azt akarta, hogy defensive backként játsszon, de Favre inkább állt be csere QB-nak, hátha egyszer kap egy esélyt. Hetedik számú irányítóként nem sok jóban reménykedhetett, ennek ellenére a harmadik meccs második félidejében már a kezdőben találta magát, a szezon végére pedig hat győzelemhez segítette a Golden Eaglest.

A következő két évben is övé volt a kezdő, bár nem voltak eget rengető statisztikái: 2 588 yard és 16 TD jött össze a legjobb évében és soha nem volt 56 százaléknál jobb a passzpontossága. Így seniorként is maradt az egyetemen, hátha sikerül javítani a megítélésen, kis híján azonban nemhogy a karrierje, de az élete is véget ért.

“Ugye rendbe fogok jönni?”

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!