Connect with us

Minden ami NFL

Mi lesz Earl Thomasszal és a Ravensszel?

Alig egy hete a Baltimore Ravens kivágta a társaival balhézó, a csapat szabályait rendre megszegő Earl Thomast. A morál és az öltözői hangulat védelmének érdekében meghozott döntés komoly szakmai és anyagi következményekkel járt, de mindez a még mindig klasszis safetyre is igaz lehet (bár az ő lehetőségei azért jobbak). Nyertes nincs, már csak az a kérdés, kinek sikerül jobban a kármentés.

Az ügy úgy kezdődött, vagyis inkább akkor ért a tetőfokára, amikor összebalhézott egymással Earl Thomas és a safety-társa, Chuck Clark a Ravens egyik edzésén. ETIII behúzott egyet Clarknak, aminek az lett a végeredménye, hogy Thomast hazaküldték és közölték vele, hogy egy darabig nem kell jönni. A safety ezután egy szinte rögtön törölt Instagram-posztban közölte a nagyvilággal a saját verzióját, amelyben egyrészt magát tökéletesen ártatlannak állította be, másrészt ennek bizonyítására olyan felvételeket tett közzé, amiket nagyon nem kellett volna.

Eközben a Ravens játékosai szinte egy emberként követelték, hogy Thomast küldjék el, mert egyszerűen kiállhatatlan (tavaly Brandon Williamsszel került összetűzésbe az oldalvonalnál, ezen kívül késett meetingekről és ki is hagyott párat). A vezetőség a többség javára döntött, majd káros magaviseletre hivatkozva elküldte a safetyt.

Mit jelent ez pénzügyileg?

Thomas tavaly írt alá egy 4 éves, 55 millió dolláros szerződést, amiből 32 millió dollár teljesen garantált volt. Ebből 20 millió dollár aláírási bónusz volt, 12 millió pedig garantált alapfizetés (2019-ben 2 millió dollár, 2020-ban 10 millió). Előbbit mindenképp bukta a Ravens, ami idén 5 millió dollárnyi, jövőre 15 millió dollárnyi halott pénzt jelent, vagyis ET egy évre 22 millió dollárt már biztosan megkapott.

Mivel káros magaviselet miatt menesztette a Ravens, ezért papíron lehetősége van a csapatnak megvonni az idei 10 millió dolláros garantált alapfizetését, tehát idén 10 milliót spórolt a csapat. Másrészről viszont ezzel a safety aligha ért egyet, és bár logikusan hangzik a Ravens érvelése, minimális az esély arra, hogy a csapat megússza a kifizetést.

Általában egy játékos garantált tartalmai megszűnnek, ha eltiltja a csapat vagy a liga, de ez egyáltalán nem evidens. Ha valakit eltilt a liga például három meccsről, akkor három heti meccspénzét elveszíti, de hogy a többi garantáltját is elbukja-e, az a szerződésétől függ. Hasonlóan a szerződés különböző záradékaitól függ az, hogy mi lesz a garantált pénzek sorsa, ha a csapat tiltja el a játékost.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!