Connect with us

Minden ami NFL

Olcsó, de nagyon jó – az alulfizetett csapat

A túlfizetett csapat után nézzük meg a másik végletet: azon játékosokat, akik már-már felháborítóan keveset keresnek a mutatott játékukhoz képest. Csak olyanok kerülhettek be a 22 fős alulfizetett csapatba, akik már legalább három teljesített évvel rendelkeznek, azaz az ügynökeik már kopogtathatnak egy új kontraktus reményében. Nem semmi névsor, még úgy is, hogy George Kittle és Brian Dawkins nemrég top szerződést kapott.

Kidobott pénz – a túlfizetett csapat

QB

Deshaun Watson, Houston Texans – Átlag: $3,4M ($17,5M)

Nagy volt a verseny Deshaun Watson és Cam Newton között a kezdő pozícióért. Nem kérdés, hogy előbbi a jobb irányító, ahogy az sem, hogy a 3,4 millió dolláros átlaga (idén 2,35 milliót vihet haza) is nagyon messze van a potenciális 35-40 milliótól, ugyanakkor a 17,5 millió dolláros ötödik éves opciója már annyira nem kevés. Természetesen akkor is nagyon keveset keres az értékéhez képest, ha ez utóbbit vesszük alapul, de Newton veterán minimumához és potenciális 20-25 milliós értékéhez hasonlítva már nem annyira brutális (csak két nem újonc kezdő irányító van, aki 25 millió alatt keres – Alex Smith és Teddy Bridgewater).

Végül azért lett Watson a befutó, mert az ötödik éves opciót az újonc szerződésével együtt szokás számolni, az idei bére pedig jócskán lerontja az átlagot, ráadásul szinte garantáltan magas szinten fog játszani, míg Newtonnál ez kérdéses. A verseny képzeletbeli harmadik helyére egyébként Jameis Winston fért fel, aki Newtonhoz hasonlóan szintén minimumért írt alá, miközben 21 millás Teddy Bridgewaterrel nagyjából egy szintet képvisel.

WR

Kenny Golladay, Detroit Lions – $800 000
Chris Godwin, Tampa Bay Buccaneers – $821 000
Cooper Kupp, Los Angeles Rams – $958 000

Még átlag 3 millió dollárt sem keres a fenti hármas együtt, miközben tavaly:

  • mindhárman átlépték az 1000 yardos határt (Godwin – 1333, Golladay – 1190, Kupp – 1161),
  • Golladay vezette a ligát elkapott TD-kben (11), míg Kupp a második volt (10), Godwin pedig holtversenyben harmadik (9),
  • mindhárman top 3-ben végeztek 20+ yardos játékokban: Godwin – 25 (1.), Golladay – 22 (2.),  Kupp 21 (3.).

Elkapó ennél többet aligha tehet, ha ez a három játékos egy csapatba kerülne, messze a liga legjobb trióját alkotná. Godwinnek és Golladaynek egy legalább 15 millió dolláros szerződés néz ki, Kupp pedig 12 millió körül kereshet, mint prémium slot elkapó.

RB

Aaron Jones, Green Bay Packers – $650 000

Alulfizetett futóból rengeteg volt, kezdve Dalvin Cooktól egészen Joe Mixonig, bármelyikük mellett lehetett volna érvelni. Azonban egyikük sem keres annyira keveset, mint a Packers tavalyi legjobb támadója, aki 1084 yardot és 16 TD-t szerzett a földön (utóbbi holtversenyben a legtöbb), és a Packers egyre futásorientáltabb rendszerében idén is nagyot villanthat, miközben elkapásokban is hatékony.

Egy futót soha nem jó megfizetni, a csökkenő cap sem fog Jonesnak segíteni, így jövőre könnyen 10 millió dollár alatt maradhat. Pedig annyit akár még meg is érhet a megfelelő csapatnak.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!